PLAÇA DE LA FONT DE CAN TURU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bhDS9LB0ukM[/youtube]

 

La plaça de la font de Can Turu es diu així perquè sempre hi ha hagut una font. La plaça té aproximadament més de 60 anys. A la plaça hi ha uns quants bancs per si vols seure-hi, una font per si tens sed i una mica d’espai per córrer i jugar.

La font:

La font no té cap altre nom. El sistema de sortida de l’aigua és amb una aixeta. Hi rajaven 11 litres per minut. No hi ha cap riera ni torrent al costat, per tant era una mica més difícil aconseguir aigua. L’autèntica  font  de  Can Turu  està  soterrada  uns  metres  per   sota  de  la  nova.  L’aigua que dóna  aquesta  font,  prové  del  pou  que  està  situat  dins   de  la  Masia  de  Can Turu.

La font veritable es pot donar per perduda. L’aigua que raja de la font nova pertany al mateix nivell d’aigua que la font vella. Els  més  vells  del  poble  comentaven que  quan a la Masia extreien aigua del pou, la font s’assecava.

Abans a la plaça de les travesses hi havia uns safarejos, on hi anava l’aigua d’aquesta font

 Es pot considerar  la font central del poble amb aigua del poble(controlada sanitàriament).

El local:

La casa que actualment està situada al davant de la plaça de la Font de Can Turu, abans eren dos casals familiars (locals), ara es una casa adosada i unifamiliar.

 

La biblioteca:

En front de la plaça de la Font de Can Turu hi ha la bliblioteca Pere Calders, on hi trobaràs, pel·lícules, serveis d’ordinadors, llibres, contes, taules per estudiar, racó d’infants, racó d’adults… Allà hi pots estar molt bé.

La biblioteca Pere Calders de Viladecavalls:Ver mapa más grande