TASTET DE FRUITES

Ja fa dies que els nens i nenes de primer estem realitzant activitats relacionades amb la tardor. Aquesta es tracta del tastet que hem fet amb fruites típiques d’aquesta època de l’any: codony, poma, mandarina, figa, magrana, taronja, xirimoia, raïm,…

Hem parlat dels seus colors, de les seves olors, del seu gust, de les seves textures, les hem observat per fora, per dins, senceres, tallades, …la veritat que ha estat una festa per tot els sentits.

ESTANY DELS ALOUS

Els nens i nenes de primer vam anar el 2 de febrer les àligues i el 13 d’abril els falcons, un matí d’excursió a conèixer una mica més el nostre entorn natural i vam fer una caminata !!! La ruta del TORRENT DELS ALOUS!!! Ens ho vam passar molt bé!!! Vam caminar una mica!!! Jugar!! Vam mirar com eren els arbres i plantes del bosc i vam poder veure i escoltar alguns ocells.

Com a curiositat us podem explicar que vam veure l’Estany dels Alous i el Falet, el nostre guia, ens va explicar que fa uns anys no existia, van començar unes obres i van excavar tant que van arribar on estava l’ aigua i durant aquests anys s’ ha anat formant l’estany i sembla que cada vegada hi ha més aigua.
Ha sigut molt divertit i interesant conèixer un espai que podem gaudir ja que el tenim tant a prop nostre.

CIM DE LES ÀLIGUES

El dia 27 de  març els nens i nenes de primer vam anar al Cim de les Àligues, a Sant Feliu de Codines. a veure les aus rapinyaires que hem estat investigant al nostre projecte. .

En arribar , havent esmorzat, vam fer un recorregut guiat on vam aprendre moltes coses sobre les aus rapinyaires. Després vam visitar les gàbies de les rapinyaires on ens van explicar moltes coses  de cadascuna d’elles. Més tard, vam anar a l’exhibició de vol de rapinyaires, on les vam veure-les de molt a prop i ens vam quedar bocabadats!                                                                                                            Després d’això va ser hora de dinar i vam tenir una mica de temps lliure per córrer.Per la tarda ens vam apropar a un parc on vim acabar el dia jugant.

En resum, una sortida fantàstica! Ens ho vam passar d’allò més bé!!! Va ser molt interessant i vam aprendre molt. Aquí teniu les fotos.

CARNESTOLTES 2015

Tots els nens i nenes de l’escola hem celebrar la festa del Carnaval. Durant tota la setmana hem seguit les ordres del REI CARNESTOLTES, hem portat un barret al cap, hem vingut amb tot tipus de ferides , hem portat un mitjó de cada color. Les disfresses d’aquest any estaven relacionades amb ELS ROMANS. De bon matí el carrer s’ha omplert  de romans que han desfilar en una sorollosa rua  .A la tarda hem cantat,  i  ballat tots junts al pati. El Carnestoltes ha marxat fins l’any que ve!

TEATRE EN ANGLÈS- NANO

La companyia de tatre en anglès ” Blue Mango Theatre”  ens presenta l’obra NANO:UN EXTRATERRESTRE VISITA EL PLANETA TERRA.

Un dia un extraterrestre es presenta a casa de l’Anna. L’alien ‘Nano’ ha estat enviat a explorar la Terra i reportar les noves troballes. . Anna decideix portar-lo al col·legi per ensenyar-li tot sobre un dia a l’escola.

Amb música i cançons, pistes visuals , aquesta comèdia interactiva inclourà vocabulari: escolar: instruccions a la classe, esports, hora de dinar, i jocs de pati.

L’EDUARD VISITA ELS FALCONS

El divendres ens va venir l’Eduard, un especialista en els falcons que treballa en la reintroducció dels falcons a Barcelona, per ajudar-nos a respondre interrogants que tenim al nostre projecte. L’Eduard és amic del Guillem i , entre tots dos, ens explicaran s hi ha falcons a Barcelona.
Ens va explicar moltes coses : com són, com viuen a Barcelona,…….. va ser una xerada molt interesant.
Gracies per la teva visita.

VISITA AL COSMOCAIXA

Els nens i nenes de primer hem anat el dia 20 de gener a visitar el Cosmocaixa.

Hem fet el taller  del PLANETA BOMBOLLA que és un espai creat especialment per entrar al món de l’astronomia. Estaven en un petit cosmos en el qual vam descobrir la màgia del cel, on ens van explicar molt bé  sobre els planetes, les estrelles, les històries de les constel·lacions …, van aprendre un munt de coses noves!!

Després vam  fer una visita al bosc inundat i després de dinar vam visitar la sala de la matèria on es troben un munt d’experiments.

Ha estat un dia fantàstic!

APADRINAMENT LECTOR

Avui dijous hem començat l’apadrinament lector. En aquesta  sessió inicial  s’ha explicat als alumnes el funcionament , s’han format les parelles que han tingut un primer contacte.
ddCada parella ha firmar un CONTRACTE D’APADRINAMENT en el que cada padrí/na es comprometi a treballar la lectura del seu fillol/a i a ajudar-lo/la en tot allò que pugui .

A partir de la setmana vinent,  cada dijous llegiran la lectura proposada pels padrins.

Objectiu general:   Millorar el nivell lector dels alumnes de primer de primària

Objectius específics:

1.- Treballar regularment la lectura
2.- Fomentar la convivència.
3.- Educar en la responsabilitat i el compromís.
4.- Treballar la cooperació entre els cicles.
5.- Treballar diferents estratègies de lectura.

MUSEO PICASSO

Els alumnes de primer hem anat al Museu Picasso de Barcelona a conèixer l’obra d’aquest gran pintor. Primer hem visitat el restaurant on hi anava molt Picasso, hem fet una passejada  i hem pogut veure la fira de Santa Llúcia a l’avinguda de la Catedral plena de paradetes per acabar visitant el Museu.

La visita ha sigut molt interesant, hem après moltes coses sobre Picasso, els seus colors, les seves obres…… , En acabar hem anat a dinar i a jugar una mica al Parc de la Cuitadella.  Hem tingut molta sort i no ens ha plogut!!!!!!i