UP i Asaja mobilitzaran demà milers de pagesos en la manifestació de Barcelona

UP i Asaja mobilitzaran demà milers de pagesos en la manifestació de Barcelona
19/02/10 – Reus / Amposta – I.M email protegit

Tothom a Barcelona és el lema de la crida que han llançat els sindicats agraris a la concentració convocada demà a Barcelona (11h), per reclamar preus justos, al camp i la ciutat, en el marc del que consideren una de les majors crisis que afecten el sector. Entre la Unió de Pagesos (UP) i Asaja han organitzat la sortida d’uns 25 autocars per traslladar els associats del Camp i l’Ebre a la manifestació, que tindrà el punt de sortida a la plaça Catalunya.

L’ambient que la convocatòria ha generat a la Unió de Pagesos «fa pensar en el d’altres èpoques», comenta el coordinador del sindicat al Camp, Josep Maria Coll. UP ha duplicat, pràcticament, les darreres setmanes les xerrades informatives que tenia programades al territori i la mobilització s’endevina multitudinària.

Asaja ha fet pinya amb la convocatòria de la Unió de Pagesos per fer «un front comú davant l’administració», assenyala el responsable del sindicat, Albert Castelló. De fet, Asaja va desconvocar la mobilització programada per ahir per poder afegir-se a la de la Unió de Pagesos.

La manifestació ha de fer palès el malestar del camp català per la impassibilitat dels governs català, estatal i de la Unió Europea, en el marc de la crisi del sector. En concret, volen posar al descobert els abusos de les distribuïdores i de l’agroindústria, que imposen els preus. Una de les principals conseqüències és la pèrdua, des del 2001, del 43% de la renda agrària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *