Visita als hivernacles de Can Noè

Hem anat a visitar Can Noè, uns hivernacles que hi ha dalt de Mataró.
Allà hem vist què és un hivernacle, per a què serveixen… i en concret, què hi tenen en aquests hivernacles.
Hem vist dos tipus de plantes, les Gerveres i els Anturiums, dues flors molts diferents, però amb sistemes semblants de plantació.
Després de veure els dos hiverncles, hem anat a la sala de màquines (la cuina que n’hi diuen ells), on es prepara l’aigua del reg, per a cada tipus de planta, amb les substàncies que necessita cadascuna d’elles.
En acabar hem vist com s’embalaven i preparaven per distribuïr-les.

A l’hora de marxar ens han regalat Gerveres.Recollida de pèsols!

Per fi han sortit els pèsols del nostre hortet i els hem anat a  recollir. Cada nen s’ha emportat uns quants a casa. Ens ha fet molta il·lusió!Colònies “Els Estanys”

Primer dia:

Hem començat el dia fent un Taller d’Interpretació de la Costa de Cap de Creus. Consisteix en fer un itinerari en barca que ens ha portat des de Roses fins a la Reserva Integral de Cap Norfeu per observar la vegetació, fauna, geologia i ocupació del territori.

Després del taller hem dinat i de nou ens hem endinçat amb un Itinerari que voreja la Reserva Integral de les Llacunes on hem observat els diferents espais que fan caraterísitcs els aiguamolls, estanys d’aigua dolça…

En acabar l’Itinerari hem berenat i hem conegut la casa de colònies. Després de sopar hem fet un joc de nit.

Primer dia superat amb èxit! Gaudiu de les fotos.

Segon dia:

 

Ens hem llevat, esmorzat i hem començat a fer les activitats programades. S’han fet dos grups: un ha anat al riu, amb aparells de captura i hem observat la fauna que hem trobat i l’altre grup ha realitzar un passeig per l’entorn del parc observant els elements del paisatge.
Després de dinar, s’han canviat els torns de les activitats. En acabar de berenar, hem gaudit del temps lliure i ens hem posat “guapos i guapes” per la festa de fi d’estada.
Ens ho estem passant genial!

 

Tercer dia:

Després de la gran festa de la nit passada, ens ha costat una mica llevar-nos. Ho vam passar genial!

Arriba el moment de fer les motxilles, esmorzar i gaudir de la nova i última activitat. Hem fet un joc sobre la Cadena Tròfica per aprendre les relacions dels diferents organismes del bosc. Us deixem unes fotos del joc:

 Gaudim i aprenem amb en Pere Coll

La setmana passada vam fer una visita guiada per Mataró amb l’artista Pere Coll. Ens va ensenyar i explicar cadascuna de les seves escultures. Dies més tard vam tenir la sort de fer un taller on ens va ensenyar a crear la nostra pròpia escultura amb guix i filferro. Han sigut unes sessions molt interessants. A continuació teniu el recull d’imatges!Visita a Ca l’Arenas

Fa dues setmanes, vam anar a Ca l’Arenas a fer una visita guiada i a realitzar un taller d’art. Vam descobrir que a partir de la silueta de diferents objectes i amb imaginació podem crear obres artístiques molt originals.  Vam fer la nostra màscara surrealista! Va ser molt divertit!Gaudim a l’hort de l’escola

Com ja sabeu, tenim un hortet a l’escola. Hi ha faves, cols, enciams… i ahir vam plantar els nostres planters de pèsols! D’aquí a poc creixeran i faran molt de goig, però per això, cal que tinguem molta cura d’ells. Avui l’hem anat a regar. Us deixem unes fotos de la plantació i d’avui.

 

 Cooperem, construïm, dibuixem, calculem… Aprenem!

Aquests dies,  a matemàtiques, estem estudiant com mesurar objectes. Per entendre millor el concepte de volum i centímetre cúbic,  cada equip base ha creat una figura amb cubs, ha calculat el perímetre de les seves cares i el volum total de la figura. Us deixem les fotos de tot el procés.

 

 Joc de matemàtiques

Alumnes de quart! Gairebé estem a punt d’acabar el tema de matemàtiques. Per tal que repasseu els conceptes de perímetre i àrea d’una forma visual i divertida us deixem un joc de l’edu365. Desitgem que us ho passeu molt bé aprenent i jugant!


bloc1

També podeu practicar el càlcul del volum d’un ortoedre amb aquestes activitats:


bloc2TRENCACLOSQUES

Per tancar el tema de les Comarques de Catalunya, hem muntat un trencaclosques entre tothom. El nostre company Ismael ens el va portar de casa seva, gràcies!

Us deixem un “TIME-LAPSE” perquè visualitzeu el procés ràpidament.

COMARQUES DE CATALUNYA

Pel tema de Comarques de Catalunya hem elaborat uns documents per Grups Base amb allò que volíem saber del tema. Amb l’ajut dels ordinadors i el llibre com a suport ens hem posat per feina. Ha estat una activitat molt engrescadora!

Us deixem els documents perquè els podeu veure:Un cop acabats els treballs, cada Grup Base ha respost a unes fitxes resum que hem compartit amb la resta de la classe. D’aquests treballs, s’han fet unes exposicions orals. Us deixem unes fotos: