Les nostres sortides!

Durant la setmana passada , vam fer tres sortides. Teníem moltes ganes de disfrutar de la natura  i la muntanya, i així que vam anar a Collserola, on vam construir les nostres cabanes amb pals , fulles, plantes … i el mocador de la Mayte, també ens va fer servei, jiji.

Também vam anar a Cotxeres a veure el curt Oddity i a fer el taller d’ imatges en 3D, va ser molt interessant.

I per acabar  vam anar a veure l’Exposició d’Human Bodies, on vam poder observar els embrions, des  del moment en que es fecunden fins que ja poden viure amb nosaltres.

Ens van impresionar moltes  coses,  sobretot els pulmons del fumador,  l’estòmac d’una cabra, la mèdul·la espinal, la columna vertebral, els óssos per dins …

En fi han estat uns dies molt actius, on no ha faltat alegria, motivació i aprenentatge!

Si voleu veure les imatges de les tres sortides , cliqueu a sobre les fotografies de sota.

Fem els nostres paisatges!

Arrel de l’espectacle que vam veure del Col·leccionista de paisatges, hem tingut l’oportunitat de buscar un paisatge que ens encanti, ja sigui amb fotografies impreses o amb les tauletes , i hem estat capaços/es de dibuixar-lo i pintar-lo amb aquarel·les.

Si voleu veure els nostre quadres cliqueu a les imatges d’abaix:

La tardor a Cal Maiol

Durant algunes setmanes,  hem estat fent diverses manualitats per decorar la nostra escola, amb un  ambient ben tardorenc.

Hem decorat castanyes amb papers marrons, i hem fet uns arbres xulíssims amb els colors de la Tardor.

Ha quedat un vestíbul preciós!

Si voleu veure les imatges cliqueu a la de sota:

Som Detectius i Detectives!

Ja som Detectives i Detectius! I per tant no us podeu perdre com hem quedat  d’incògnits/es perquè ningú ens reconegui.

També hem dedicat algunes sessions de Medi i de Plàstica a decorar la nostra porta. Per equips, ens vam dividir les tasques, uns equips van dibuixar  els retrats dels mestres sospitosos que podien haver agafat cinc tauletes desaparegudes, una altre equip va fer  les  empremtes i  petjades, el següent  equip va dibuixar els objectes necessaris per investigar un cas, i un altre va fer la silueta del cadàver. Entre tots i totes, ens ha quedat una porta la mar de xuli!

Tampoc us podeu  perdre el nostre escànner d’empremtes amb un codi secret, per poder entrar a la nostra classe. També se’n va ocupar un  altre equip.

Si cliqueu sobre de cada imatge, podreu veure el recull de fotos.

         

Comencem els racons de llengua i mates!

Comença l’octubre i comencem els racons d’aprenentatge de llengua i de mates. Una sessió d’hora i mitja a la setmana, tan per llengua com mates,on  en aquestes sessions treballarem d’una manera més manipulativa i experimental, per després plasmar el que s’ha après a la fitxeta de treball corresponent.

En les sessions de mates, hem organitzat un primer racó de numeració per treballar la centena , desena  i unitat. El segon racó és  per treballar la composició de triangles i paral·lelograms per fer determinades formes a través del Tangram. El tercer racó és sobre càlcul, on es treballa el càlcul mental amb dominós de sumes i restes, i alguna petita activitat de multis. I un últim racó, on es treballa el metre i el centímetre amb els seus  corresponents estris de mesura com el regle i el metre.

En les sessions de llengua,en el primer racó hem hagut de planificar i escriure una història sobre detectius/ves escollint els personatges, llocs  i pistes que més ens agradaven  de totes les imatges planificades que es mostraven. El segon racó, consisteix en fer les activitats que proposa el mètode Gabarró, que consisteix en deletrejar lletres de les paraules plastificades que ells escolleixen, entre d’altres petites propostes. El tercer racó, és el joc de l’ABC dring de la Djeco on consisteix en dir paraules amb la lletra que toca, sobre les imatges que es mostren, i després han d’escriure frases amb elles. I l’últim racó, consisteix en llegir diverses consignes i realitzar-les a les fitxes de treball.

Si voleu veure les imatges cliqueu a sobre de la imatge de sota:

Benvinguts i Benvingudes a Tercer!!

Comencem un nou curs escolar, encara marcat pel Covid-19, tot i que esperem que cada vegada més puguem anar tornant a l’antiga normalitat, que tant ens agradava.

Aquestes primeres  setmanes, hem anat adaptat-nos a les noves rutines de l’aula, i em anat preparant tot el material que ens feia falta per estar a l’aula, llibretes de treball retolades, carpetes viatgeres decorades, horaris escrits, punts de llibre pels contes que llegim, agendes entregades…

També hem decidit els càrrecs que volem tenir a l’aula i qui seran els afortunats a realitzar-los aquestes primeres setmanes, també hem establerts per equips cooperatius els acords de com treballar en grup,  i hem escrits els propòsits que volem aconseguir durant el curs de Tercer, entre d’altres cosetes que els vostres fills i filles us hauran explicat!

Si voleu visualitzar les fotos de les mandales  i punts del llibre,cliqueu a sobre les imatges:

 

 

Festa de l’aigua.

Avui la classe el món dels animals ha participat de la festa de l’aigua. Primer han fet jocs amb globus d’aigua, després han fet un joc de relleus on havien de col·laborar per omplir un cubell d’aigua i finalment han  pogut   mullar de valent a la Tesa i a l’Albert.

Cliqueu a la foto per veure més moments d’aquest matí  passat per aigua.

 

Sortida a l’hort de Cal Soler.

Avui la classe de el món del animals ha gaudit d’un gran dia a l’hort urbà de Cal Soler a prop de la muntanya de Collserola. Primer han fet una maqueta de l’entorn de la masia, després han buscat verdures a l’hort. Per acabar, nens i nenes han entrat una mica al bosc i amb les instruccions de la Pilar han pogut conèixer les plantes i arbres del seu entorn.

Cliqueu a la foto per veure molts moments d’aquesta sortida.

Gran Dictat.

Aquesta setmana tota la classe ha participat del concurs del Gran Dictat. Dijous vam fer la classificació on tota la classe va participar de la prova d’ordenar paraules per fer frases. Divendres els dos grups finalistes: Avions i Trens van fer una final molt emocionant amb l’ajuda de la resta de la classe.

Cliqueu a la foto del grup dels Trens per veure algunes fotos més.