Els racons de quart

Una part del treball de les matemàtiques i del llenguatge, es realitza a través dels racons. Es treballa de manera sistemàtica dues sessions setmanals.

És en aquest espai d’aprenentatge on les nenes i els nens treballen els conceptes de manera manipulativa, compartida i es construeix l’aprenentatge a mesura que s’interacciona amb els materials, les tasques i les aportacions de cadascú.

Aquestes imatges corresponen als racons de matemàtiques.

Es procura tocar els àmbits de la matemàtica i del llenguatge; aquestes en concret corresponen al treball d’espai, forma i fraccions amb el tangram; la construcció de cossos geomètrics a partir de polígons; ús de les monedes i bitllets per treballar les operacions de nombres decimals; i jugar amb les unitats de pes per equilibrar balances.

https://photos.app.goo.gl/XqKZcsjnQhZjw9BX6

Benviguda al nou curs

Benvolgudes i benvolguts al nou curs 2021 – 2022

Una de les primeres decisions que hem pres com a grup, és el nom de la classe. Enguany som l’equip de l’anime, manga o dibuixos dels còmics japonesos. Després de proposar en una pluja d’idees diversos temes, finalment ens vam decantar per l’art japonès expressat en el món dels còmics.

Aquestes primeres setmanes les hem dedicat a coneixe’ns millor, fent dinàmiques de grup i compartint els moments de pressa de decisió i organització de l’aula.

Arranquem el curs ensenyant-vos una part del projecte de decoració de la classe consistent en pintar fulles de plataners i envernissar-les. Després les penjarem a la classe. Us prometem una imatge al final del projecte.

Podeu veure-ho en el següent enllaç: Inici de curs

JOCS D’AIGUA

Arribada l’última setmana de curs havíem d’elegir jocs d’aigua o Educació Física. Les dues opcions ens encanta, així que per què no combinar-les? Aprofitant que estàvem realitzant reptes cooperatius, l’alumnat de 3r va pensar els reptes d’aigua per al grup de 4t i viceversa. Ens ho vam passar més que bé.

Per veure les fotos cliqueu sobre la imatge.

WOW! Juegos de Agua y Globos ALUCINANTES [2021]

PARC DE LA PEGASO

Aprofitant el bon temps els nens i nenes de cicle mitjà hem anat al Parc de la Pegaso a compartir un matí de jocs i convivència. Vam poder gaudir de valent amb el material d’educació física que vam portar de l’escola, els tobogans del pop i la tirolina.

Aquí us deixem algunes fotografies per si voleu xafardejar 😉

Parc de la Pegaso

EL GRAN DICTAT

Després d’un curs sense haver pogut realitzar el Gran dictat de Cal Maiol, enguany hem tingut la sort de poder-hi participar tot i que amb un format reduït.

Aquí teniu una mostra de les activitats que vam realitzar a la classe.

Feu clic damunt la imatge.

El gran dictat - TV3

MAQUETES DELS PAISATGES

En aquest darrer trimestre hem descobert quins dinosaures van viure a Catalunya, més concretament al Pirineu català. Els Pirineus pertanyen a un paisatge de muntanya i tenim bastant clar els elements que hi podem trobar. Però tenim clar els elements del paisatge de costa? I el paisatge de plana?

Hem treballat els elements del paisatge realitzant aquestes maquetes tan xules!

Feu clic damunt la imatge per veure les fotos. PAISATGES | saviament

TALLER DE TEATRE AL CAIXAFORUM

Les nenes i els nens de 3r som un grup força teatrero, així que aquest taller ens venia a mida. 😉  De seguida ens vam engrescar amb les propostes de l’Anna del taller Actuar sense parar del Caixaforum. Propostes per crear improvisacions i petites representacions fent servir elements del llenguatge escènic: un repte que ens va encantar!

CaixaForum Barcelona | Barcelona Film Commission

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE CATALUNYA

Quins nervis!
El curs passat els nens i nenes de 2n van presentar al festival FICCAT els curtmetratges creats per ells mateixos a classe en el marc del projecte multidisciplinar: La màgia del cinema.
La situació excepcional viscuda a finals del curs passat va fer que el festival es posposés sense data prevista per reprendre’l.
Doncs bé, el moment ha arribat!
Des del dia 5 i fins el 13 de Juny el Festival Internacional de Cinema en Català es posa en marxa.
 
Què suposa això?
Dels curtmetratges presentats per la classe MUNDOMONSTER és el que va arribar a la final i, per tant, opta ser guanyador de la categoria d’escoles.
Aquest curt, els altres de la seva categoria així com els treballs presentats per professionals del món del cinema es podran veure online al web del festival o a TV3 a la carta durant aquesta setmana.
És tot un regal per ells i elles i, esperem que en pugueu gaudir en família!
Creuem els dits pels més petits del festival que opten a premi amb una obra creada per ells mateixos.
FicCat - TV3