Les nostres últimes colònies a Cal Maiol

Els dies 16,17 i 18  de maig vam anar de colònies. El primer dia, per la tarda, vam fer caiac. Ens va agradar molt! Després, vam berenar galetes amb xocolata. Al cap d’una estona, vam fer jocs de pilota i per la nit, vam jugar al joc de la sardina.

El segon dia, pel mati, vam fer el joc d’orientació amb una brúixola i un mapa: havíem de  trobar unes fites que estaven per tot arreu. Al cap d’una estona, vam fer tirolina. L’experiència va ser molt agradable. Per la tarda, vam fer tir amb arc i per la nit, vam fer una petita festa a la discoteca.

L’últim dia ens vam llevar i no vam trobar les nostres sabates. Ens les havien agafat i les havíem de buscar. Després, vam esmorzar i al final, vam fer uns jocs cooperatius.

Per últim, vam posar les motxilles al autocar i ens vam anar cap a Barcelona!

Podeu veure les fotografies, clicant en el següent enllaç. 

Mayerli i Brianna.

Missió Alba – L’últim repte!!

El 13 de maig vam fer l’últim experiment de la missió alba. Havíem de posar crema a unes boletes sensibles a la llum ultraviolada i després les ficàvem amb una bosseta i veiem l’efecte que provocava el Sol sobre elles. Unes boletes tenien crema hidratant, les altres crema solar amb protecció 20 i les últimes crema solar amb protecció 50.

Quan vam baixar al carrer per veure l’efecte que provocava el Sol sobre elles, vam descobrir que les que tenien només crema hidratant es posaven liles, les de la crema solar (20) es posaven roses i les altres, es quedaven igual. Sabeu la raó?

Ens ho vam passar molt bé i ha estat molt interesant i divertit aquest últim experiment de la Missió Alba.

També estàvem molt nerviosos per què era la nostra última oportunitat de guanyar les  samarretes o la videotrucada amb els encarregats del projecte. Però, no vam guanyar . Així que no  passa res, ja que tots els laboratoris que hem fet, hem après molt i ha estat molt interessant descobrir coses sobre la ciència que no sabíem.

Podeu veure les fotografies, clicant el següent enllaç. 

Iraia/Nour

Missió alba – Els globus que exploten

Els Globus que exploten

En el laboratori 3 del Projecte Alba teníem un repte: fer  explotar els globus amb la llum del Sol i una lupa. Vam poder observar quina és la reacció dels globus de diferents colors. Per aquest laboratori,  vam baixar al pati on toqués molt el Sol i un subjectava el globus, l’altre la lupa i un altra cronometrava. Vam descobrir que els globus de color negre gairebé no ens donava temps de posa el cronòmetre. Sabeu per què?

Va ser una experiència molt divertida!!

Podeu veure les fotografies, clicant en el següent enllaç. 

Ezequiel i Hannah

Celebrem Sant Jordi

Per Sant Jordi vam fer una paradeta de punts de llibres i de roses fetes per nosaltres per aconseguir diners per les colònies.

A la tarda vam fer una festa. Primer vam ballar la sardana amb la gent gran del barri, Quan vam acabar, ens vam a seure en el nostre lloc  i així, van començar els Jocs Florals. Els cursos de P3, P4 i P5 van fer un llibre gegant entre tots. Quan va acabar la entrega de premis dels petits, van seguir amb els grans.

Els guanyadors se’ls donava un llibre i una rosa. Després vam ballar una dansa que portàvem assajant-la bastants dies amb l’Olga. Eren 2 balls en 1: primer, un ball de bastons i després la cançó: Mediterrani.

Quan tot va acabar, vam tornar a muntar la paradeta al carrer per vendre els punts i les roses que ens faltaven

Com a conclusió podem dir que va ser mol divertit: tan la festa com també la paradeta.

Podeu veure les fotografies fent clic en el següent enllaç. 

Yihao i Juan

 

Cuinem al Mercat de Sants

El dijous 20 d’abril vam anar al Mercat de Sants a fer un taller de cuina. Vam fer truites de diferents tipus, com: botifarra, carbassó i mongetes blanques.

Primer de tot, vam fer una volta pel mercat per veure els aliments de proximitat. També vam poder conèixer aliments nous, que desconeixíem els seus noms.

Tots vam fer diferents tasques: uns rentaven i tallaven el carbassó, d’altres obrien els ous…

Al final ens van regalar els davantals i els barret de grans xefs. Hem après moltíssim!

 

Podeu veure les fotografies, clicant en el següent enllaç.

Huner i Danielly

Ballem Sardanes

Fa uns dies vam anar a la associació de gent gran de les Cotxeres de Sants i vam conèixer a les àvies que ballen sardanes. Al llarg de 4 dies, ens van ensenyar moltes coses i vam practicar molt  la sardana.

Quan va arribar la festa de Sant Jordi, els vam convidar al pati de l’escola i vam poder ensenyar a tots i totes els que havíem après aquests dies amb ells!

Com a obsequi,per aquests dies compartits junts els vam regalar una rosa ben bonica. Va ser molt emocionant!

Podeu veure les fotografies, clicant en el següent enllaç.

Eric Anglada Molina / José Manuel Reyes Marcial

Segon repte de la Missió Alba: superat!

 

 

Avui a Medi Natural, hem après sobre l’electricitat i el magnetisme. Necessitàvem saber més sobre l’electricitat per poder muntar els nostres circuits elèctrics. Després vam dividir el grup per grups de taules i un responsable de la taula agafava el materials que eren: el generador (una pila), un receptor(la bombeta) i cable amb pinces de cocodril.

Desprès vam dibuixar l’esquema del circuit i el començàvem a muntar. El 1r va ser el més senzill que només necessitava: una bombeta, cables i una pila. Més tard, vam afegir més bombetes i cables. Vam aprendre 2 tipus de circuit que eren: el  circuit en sèrie i el paral·lel. Desprès, vam posar una brúixola, per què el repte de la Missió alba era intentar que la brúixola no apuntés al nord. Ho vam provar i va funcionar, ja  que la presència dels electrons creava un camp magnètic que atreia a la brúixola.

Ens va agradar molt i vam aprendre a  muntar circuits i vam aprendre més sobre l’electricitat.

Podeu veure totes les fotografies fent clic en el següent enllaç.

Yihao i Gadiel. 

 

 

 

Dibuixem el Skyline de Barcelona

Tots els divendres amb la Nanda fem una manualitat. Fa dos divendres ens  va explicar que era skyline i vam estar buscant skylines de diferents ciutats. Quan ens va ensenyar el de Barcelona, vam investigar quins monuments hi sortien.

Després, ens tocava dibuixar-lo. Primer hem dibuixat els edificis de Barcelona, després; amb les aquarel·les hem pintat amb molts colors el fons. Quan ja teníem pintat el fons; hem pintat de color negre els edificis perquè quedi més bonic.

Podeu veure les fotografies fent clic en el següent enllaç. 

Hannah i Maxima.

Fem màscares per Carnestoltes

Benvinguts i benvingudes al blog de 6è.

Abans de Carnestoltes, tot i totes els de la classe fèiem la nostra mascara per la festa. Hi havia molts models diferents: unes de modernes, unes de gracioses, i unes molt acolorides.

Per les mascares utilitzaven una plantilla, i anàvem paper de diari amb cola líquida per fer la forma. Vam fer moltes capes per a què no es trenqués. Quan es van assecar totes, les vam pintar i decorar amb molts materials.

Van quedar molt xules!

Podeu veure totes les fotografies fent clic en el següent enllaç. 

Amira i Danielly.