Featured post

BUSCO és el bloc de BUS+quem+CO+operants/ BUScamos+COoperantes en todo el mundo.-

 Español.-

1.- BUSCO personas voluntarias, en todo el mundo personas que puedan traducir del español al inglés, francés, aleman, chino, árabe, hindú, ruso, portugués. También en cualquier idioma del mundo por minoritario que sea.

Más información de la campaña Cumbre Unidos Julio en París 2013 (CUJ+P) en español:

http://blocs.xtec.cat/3bworld/   Más información: info@cooperis.cat

Catalán.-

2.- BUSCO persones voluntàries que puguin traduir del català a l’anglès, francès, alemany, xinès, àrab, hindú, rus i portuguès. També a qualsevol idioma del món per molt minoritari que sigui.

3.- BUSCO persones que vulguin signar la presència moral a París, juliol de 2013, 3B+Dia de Mandela. Més informació www.cooperis.cat

4.- BUSCO persones que volen comunicar que el seu projecte també és un projecte de la ciutadania del món i que precisa el dret a l’esperança en el seu futur.

5.- Persones que vulguin aprendre a jugar al 3B i sols amb tres persones en grup estable, es pot constituir un equip i amb un o vàris equips formar un club: Un 3B.Club.

En les passades jornades Cooperis es va presentar el projecte 003B+ADN i es constituirà el 3B. Club Catalunya. Bloc de les jornades http://blocs.xtec.cat/003b/ . Més informació:

http://blocs.xtec.cat/003b/11-ponents-entitats-i-recursos-de-les-jornades/

En aquest bloc pots exposar iniciatives a la fi de cercar persones interessades.

Més informació a: info@cooperis.cat

Estem a Facebook com a Ceradai de Catalunya i com a Josep Maria Ferran i Torrent.

23.- Busquem majors d’edat a la fi de ser socis i estar en la Junta del 3B.Club.-

Busquem persones majors d’edat que vulguin  formar part del futur 3B. Club Catalunya i/o vulguin estar en la Junta provisional constituient.

Qui pot estar interessat en associar-se?

Qui pot estar interessat en estar en la Junta?

El 3B és un nucli de jocs cooperatius creatius que faciliten les tasques escolars per a casa, l’aprenentatge de l’autonomia de l’estudi per a menors i majors d’edat.

També per a treure més profit de tota activitat en família: veure un film, visitar un museu i/o una exposició.

A més també serà una pràctica per al creixement personal i col.lectiva, la cooperació entre les persones per a millorar el funcionament de les associacions.

Informa’t i apunta’t. Tots hi guanyem !

info@cooperis.cat

22.- Busquem persones que vulguin participar en les VI jornades Cooperis

Es tracta d’assistir de forma activa, respectant persones que només vulguin observar, a les properes jornades.

Estàs preocupat/ada per l’educació?

T’agradaria millorar el sistema dels deures a casa?

Prefereixes que no hi hagi la fragmentació vida/escola  (vida llibertat /escola obligació i que es disfruti llegint, escrivint?

Si respons un sol SI a la jornada Cooperis es presenta el 3B i aquesta eina ens donarà la solució

Però no ho podem fer sols, necessitem la col.laboració teva.

Demana el programa de les jornades en PDF

info@cooperis.cat

Més informació: http://blocs.xtec.cat/003b/

 

 

20.- BUSCO: BUSquem COoperants.-

Disponibles:

A participar en les ràdios Falset i Tarragona en família o a tall personal.

En aplicar jocs dels nostres Remeis en sessions de repassos o de reforç escolar, en quasevol situació.

Interessats en resoldre problemes o en la búsqueda de respostes.

Personal voluntari en impartir reforç escolar a joves en el projecte NADAR.

19.- RECLAM BUSCO COOPERANTS ABRIL 2009

Busquem Cooperants en la participació en les nostres activitats CERADAI 2009

Aquí en aquest article s’exposen els principals reclams BUSCO de les nostres activitats.-  

19.1.- BUSQUEM COOPERANTS en la participació en els propers mesos en el FONS EDUcre@ 2009.- 

El fons EDUcre@ estarà format per l’arxiu digital de set camps de documentació:

1.- PROGRAMcat: Recull de programacions didàctiques del professorat com programacions educatives d’associacions

2.- REVISTcat: Recull de revistes locals de produccions creatives cooperants de parla catalana

3.- IREDS.cat. Índex de dominis, webs, blocs, expressions digitals d’interès social.

4.- INVENT.cat. Recull d’idees, pro.patents, invents i de projectes que inventin solucions als problemes quotidians de la ciutadania.

5.- POWER.cat. Recull de powers point i altres eines de suport comunicatiu afectiu digital

6.- INNOVA.cat. Recull de treballs innovadors que es poden consultar com treballs de recerca d’ESO, de Batxillerat i d’estudiants universitaris.

7.- Altres produccions creatives cooperants no incloses en els apartats anteriors

Aquesta documentació digital es podrà consultar a partir del mes de setembre de 2009 a www.educrea.cat

19.2.- BUSQUEM COOPERANTS EN LA participació en EXPOcre@ 2009 per a menors d’edat

Avui 09 d’abril, es convoca EXPO 2009 cre@ per a fotografia, vídeo, dibuixos, còmics, relats orals i escrits com contes i altres narracions i de lliure expressió i estils.

Poden participar persones menors d’edat sota la supervisió del professorat o agents educatius majors d’edat, produccions creatives cooperants fetes per l’alumnat:

Fotografia i vídeo sobre el meu barri i el nostre món més proper

Relats cotidians tan orals exposats en programes de ràdio o actes comunicatius dins del centre educatiu com escrits sobre visites a museus, excursions,…o la vida quotidiana.

Còmics sobre la vida, sobre les notícies o sobre el viatge setmanal al nostre planeta imaginari Sp2, relat que es narra en el programa setmanal “”totBARRIS”” de FM 101 tots els dijous lectius de 19?30 a 21 hores i al programa mensual de tots els quarts dissabtes de mes a les quatre de la tarda a FM 107.6 per antena o per internet a www.radiofalset.cat. De quatre a cinc de la tarda.

Les produccions EXPOcre@ s’expondran en EDUcre@ en els actes que durem a terme durant 2009.

Participar en EXPOcre@ és una experiència d’aprenentatge creatiu cooperant a la fi de compartir idees, produccions i estètica quotidiana i senzilla pròpia de la ciutadania més imaginativa.

Els treballs que es presentin a certamens, jocs florals, etc també es poden presentar a EXPOcre@ i a EDUcre@. El termini de presentació és el dia 20 de juny a Cabacés (El Priorat) de forma presencial i per via digital a info@educrea.cat i per postal a CERADAI apartat de correus 1002    43 080  Tarragona.

NO ET TALLIS      INFORMA’T    info@educrea.cat

19.3.- BUSQUEM COOPERANTS en la participació en la mostra activa amb subhasta cooperant EDUcre@ 2009

Avui dia 05 d’abril de 2009 CERADAI convoca la tercera edició, de la mostra activa amb subhasta cooperant EDUcre@ 2009.

Poden participar produccions creatives cooperants de les escoles i instituts, dutes a terme pel professorat i per agents educatius dins de les activitats escolars com extraescolars dels nostres centres educatius de Catalunya.

Les produccions creatives cooperants poden ser cançons, murals, blocs, webs, produccions escolars pels mateixos alumnes, productes com a resultat d’aplicació de tècniques que fomentin la cooperació, la creativitat i la comunicació oral i digital de l’alumnat

També en aquesta edició poden participar produccions creatives cooperants de les famílies dins de les seves llars com de les associacions que tinguin implicació educativa com és el tractament de la conducta, del reforç escolar, dels jocs i de la nova cultura d’entrenament competencial, etc.

També en aquesta ocasió poden participar treballs presentats en concursos, jocs florals i altres premis que contemplin els principis abans esmentats. Com per exemple els treballs dels Jocs Florals de Torroja del Priorat. Mes informació: http://blocs.xtec.cat/torroja o en l’article d’ANIMS

El recull de les candidatures a la participació a EDUcre@ 2009 finalitza el proper dia 20 de juny de 2009 de forma presencial a Cabacés (El Priorat) a les 18 hores o per via postal s’han de rebre abans del dia 15 de juny de 2009 a l’apartat de correus CERADAI    1002      43080 Tarragona, amb previ enviament per via digital.

La trobada EDUcre@ serà a Reus i a Barcelona, en un dia assenyalat en la propera tardor . Els participants podran escollir el dia de la presentació, prèvia indicació de les dades escollides i el seu horari.

CERADAI de les produccions presentades en farà difusió, lis atorgarà una acreditació de la participació en EDUcre@ i en farà publicació digital amb l’atorgament del reconeixement EDUcert, en actes públics dins de l’entorn de l’origen de l’experiència creativa cooperant.

Les produccions exposades seran exemples, eines i referents dins dels plans CERADAI de formació permanent a les famílies i al professorat amb rol d’assessorament, dins de l’entorn social i cultural educatiu. A les produccions en tota difusió es respectarà els drets d’autor i el nom i cognoms de les seves autories.

Més informació

info@educrea.cat          

 www.educrea.cat  

19.4.- BUSQUEM COOPERANTS QUE VULGUIN JUGAR DOBLE: Participa en els Jocs Florals i en EDUcre@ 2009

A la fi de fomentar la creativitat i l’expressió escrita, CERADAI anima a participar en la 32ena edició dels Jocs Florals del Priorat i a la vegada a EDUcre@ 2009.

El joc consisteix principalment amb els dos premis següents PREMI MARCEL SENTÍS i PREMI MONTSANT:

1.- Narració curta en prosa de tema lliure, extensió mínima de deu fulls i màxima de quinze  PREMI MARCEL SENTÍS… 800 euros.

2.- Lliure: poesia, narració curta d’una experiència viscuda a l’escola, a casa, a les vacances com viatges, noves amistats, visita de museus. Extensió màxima de dos fulls. Hi ha dues categories: Infantil de 8 a 11 anys i Juvenil: entre 12 i 16 anys. PREMI MONTSANT. Dotat amb un lot de material escolar i multimèdia.

Més informació sobre els Jocs Florals del Priorat: http://blocs.xtec.cat/torroja

Per participar en els Jocs Florals cal seguir les instruccions de la mateixa convocatòria. Demaneu un triptic a 977 83 92 67 de 10 a 12 del matí

I per a participar en EDUcre@ 2009 cal enviar una còpia dels treballs a CERADAI apartat de correus 1002  de 43080 Tarragona.

19.5.- BUSQUEM COOPERANTS QUE VULGUIN PARTICIPAR EN EL recull bones pràctiques pro EDUcre@ 2009

Una mostra de pràctica http://iesmartifranques.blogspot.com/2009/03/el-paper-que-no-cau.html#comment-form

Tothom que vulgui participar en eDUcre@ 2009 pot enviar les bones pràctiques a:

info@educrea.cat     per abans del 31 de maig a les 24 hores.

19.6.- BUSQUEM COOPERANTS en la marxa del Programa d’Investigació 2009 de CERADAI.-

CERADAI posa en marxa el programa d’investigació psicosocial 2009, per un costat s’espera l’ajuda de TU AJUDES al projecte EDUcert Multiplica 2009 amb unes dispeses de 2.000 euros , per l’altra s’endaga el pla estratègic EDUcert amb unes dispeses previstes de 3.000 euros.

Això suposa posar en marxa el programa SSii COOPERAS.prec amb la creació del Grup de Treball i Seminari Permanent GRITS a la fi de fomentar el CONVER.sal Anàlisi.-

El programa SSii COOPERAS.prc vol dir el nou valor Social inclosible Sistèmic Competencial en la Complicitat Organitzativa i Orientativa en Projectes Expositirs EDUcre@ en la Recerca Acció (Research Action) per l’Acció Social en l’Entorn Social i Cultural per la pràctica reflexiva estratega cooperativa.

La constitució del grup GRITS per a la Gestió de recursos Interactius Tècnics i Socials, fomentant l’entrenament en tècniques de la Gimnàsia Cerebral, Reflexologia i massatge de mans i peus, Intel.ligències múltiples i diversitat d’accès sensorial al coneixement amb Tècniques dels jocs Sociopsicopedagògics CERADAI de J.M. FERRAN.

Per a dur a terme aquestos projectes s’oferirà el CONVER.sal Anàlisi, una sèrie de converses amb entrevistes que comporten un anàlisis dels participants per ajudar-los a assumir consciència de la seva identitat (DILTS), de la seva gestió del dol emocional (E. KÜBLER ROSS) , del seu nivell moral de KOLHBERG i de la seva qualitat de conversa (NEIL MERCER)  i d’imaginació (KIERAN EGAN), tot considerant les habilitats de l’entrevista segons A. FERNANDEZ i B. RODRIGUEZ).-

J.M. Ferran desenvolupa un model Social Inclosible Sistèmic Competencial amb les competències reflexivo decisiològiques i els usos dels mapes conceptuals de NOVAK, els mapes mentals de BUZAN i els mapes decisoris del mateix FERRAN.

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest programa d’investigació J.M. Ferran ofereix conferències sobre ALTERNATIVES A LES CRISIS ACTUALS, el GRITS ofereix tallers amb el passe de tests i proves psicopedagògiques per a l’avaluació inicial i tot seguit un microprograma de reeducació amb tècniques de Gimnàsia Cerebral, Reflexologia o massatge, Intel.ligències Múltiples i Tècniques CERADAI, per a comprovar els resultats. A més està previst organitzar dos cursos de formació permanent del professorat al voltant d’aquest projecte on s’impliqui dins de l’entorn a l’educació i es treguin profit dels seus recursos.

El nostre repte és la cooperació dins de l’entorn com un servei a la família i als centres educatius

També s’ofereix en participar en taules rodones i conferències per oferir mostres del CONVER.sal Anàlisi, converses per a la lectura i per a l’anàlisi de factors importants que marquen el desenvolupament de la personalitat: els impulsos, els coneixements i les creences.

Per poder participar en activitats de promoció a cost de 0 euros, cal que hom ho demani a l’agència CERADAI-Institut, escrivint a  info@educrea.cat´

Es tracta de recercar els nostres talents i els nostres trastorns, a la fi d’aprendre a compensar-los cap a un ple desenvolupament personal i social equilibrat i orientat cap a la autorealització.

Avui dia 09 d’abril em presentat a la Direcció General d’Innovació la proposta de dos cursos, un de presencial de 30 hores a Tarragona i demarcació i un altra de 100 hores a distància dins del programa CERADAI ENTRENA per a fer difusió pràctica de la pràctica inclusiva CERADAI d’ EDUcert ®.-

19.7.- BUSQUEM COOPERANTS que han participat en els darrers 20 anys i el proper dia 25 de juny de 2009 celebrarem els “XX anys d’agenda pública”

El proper 25 de juny de 2009, a les 19?30 s’emetra el darrer programa de “”tB”” tot BARRIS del present curs 2008-09 a FM 101.0. Després de 1300 minuts de vol sols de 2009.

Un dia com avui fa 20 anys que vàrem iniciar el nostre registre social de col.laboracions i cooperants amb reconeixement, sigui certificat o diploma de cooperant, EDUcre@, o bé diploma o llicència EDUcert.

En el dia d’avui tenim sols 1.159 cooperants registrats a més de les persones col.laboradores no registrades que les formen els/les participants, radioients, simposistes de 1990 i 1991, usuàries dels nostres tallers de les famílies…etc.

En aquest programa de “”tB”” farem un balanç dels 20 anys de peonades culturals comarcals i locals,   de cursos de formació permanent del professorat, de tallers infantils, campionats d’escacs, de simultànies d’escacs, de taules rodones, etc.

Hem obert un bloc dels darrers cooperants registrats a partir de 2009.-

http://blocs.xtec.cat/educerts

Les persones que estan registrades poden demanar una acreditació de testimoni de la seva col.laboració, en el cas de pèrdua, robatori o per altres motius.

Ha sortit la iniciativa de fer un sopar a les 22 hores

 en un restaurant de la ciutat de Tarragona.

Per a més informació escriviu a  

     info@educrea.cat

19.8.- BUSQUEM COOPERANTS EN LES Activitats 2009

Actualitzat 09 d’abril de 2009 BUSCO.08.-

2009.         

XX ANIVERSARI D’AGENDA PÚBLICA  DE CERADAI

Actualitat en la nostra memòria immediata: http://blocs.xtec.cat/anims/2009/03/26/34-agenda-setmanal

Actualitat fins a l’estiu 2009 

Activitats a favor de la cooperació, de la creativitat i de la participació ciutadana

Informació permanent en : http://blocs.xtec.cat/anims

Organitzem programes de ràdio, vídeo- fonia  i televisió.

Actualment tenim cinc programes en marxa, de moment realitzem dos programes de ràdio a emissores locals i/o municipals:

Programa setmanal que iniciarà el proper dia 26 de març de 2009 tots els dijous lectius a partir de dos quarts de vuit del vespre: TOT BARRIS a  partir del dia 26 de març de 2009               

Programa mensual tots els quarts dissabtes de cada mes a les 4 de la tarda PRIOREM  PRIORAT a Ràdio Falset www.radiofalset.cat

——————————————————————————————————–—

Facilita la informació

Fes arribar BUSco a tothom per via digital o per format paper . Són activitats gratuïtes i d’interès social i públic.-

http://blocs.xtec.cat/busco

BUSco   núm. 08

Full informatiu i espai  per a l’intercanvi d’iniciatives del professorat i d’interès de la comunitat educativa

ÍNDEX DE BUSCO COOPERANTS

NOTÍCIA

S’ha celebrat el passat dia 28 de febrer el I Taller Obert per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa a les Famílies a Vila-rodona.      http://blocs.xtec.cat/vilarodona

Assistiren un centenar de persones. Dos resultats: sensibilització per la llengua anglesa  i cooperació en la família.

Darrera xerrada per mares i pares a Reus

http://picasaweb.google.es/moninclos/reus

Donem suport a les iniciatives cooperants d’APYDA. El passat dia 13 de març a les 18 hores va organitzar APYDA una sessió informativa sobre les modificacions curriculars, amb la participació de més de 300 persones entre personal docent i famílies. Podeu veure les fotos de l’acte. Fetes per J.M. Ferran

http://picasaweb.google.es/moninclos/MCTDAH

  

10  NOUS PROJECTES

1.-L’Aleixar     Taula rodona 40 anys d’escola  22 de març de 2009

http://blocs.xtec.cat/aleixar/

Ubicació fotos digitals sobre les escoles:

Fa 40 anys:

http://picasaweb.google.es/ceradai/40anys02

Actualitat de l’escola:

http://picasaweb.google.es/ceradai/40anys

2.-   Cabra del Camp  Taula rodona dia 24 de març a les 22 hores. Sala d’actes del Centre Cultural. ÉS JUST COM EDUQUEM? UNES RECEPTES PER A UNA BONA CONVIVÈNCIA

3.- Noves iniciatives a la (DIREC) Digital Interactiva Ràdio Entorn Cooperant: 26 de març iniciem TOT BARRIS i 28 de març nou programa de PRIOREM PRIORAT.

4.-  Activitat a la Vilella Baixa  el dia 28 de març 2009 a les 19 hores a la Sala del Cafè.

5.- Taller Obert a les Famílies per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa. 28 de març. Matí. Museu municipal de Cabacés i al Café de la Societat Recreativa. Inici a les 12 hores.-.

6.- Mes de març. Tots els dilluns. La iniciativa FAMILI club en el centre Cívic de Torreforta de Tarragona, formació a les famílies. El dia 02 de març es va constituir el Comitè de FAMILI club: el club de les competències bàsiques de les famílies.

En l’actualitat segueixen el curs 7 famílies i quatre professionals de l’educació.

7.- Organització d’una excursió científica i artícstica de descoverta de la Ruta Modest Gené de Reus el proper dissabte 09 de maig, a la fi descobrir l’obra pública de Modest Gené, en l’homentage dels 25 anys de la seva mort en aquesta primavera. Inici a dos quarts d’11 hores. Duració de 2/4 11 a 13 hores.

8.-  Xerrada col·loqui sobre Modest Gené  a l’Aleixar 07 de juny de 2009, festa major de la Santíssima Trinitat. Sala d’actes de la Societat Recreativa .13 hores

9 .- Busco Cooperant en el Professorat. Reclams docents.

10.- Noves formes alternatives de formació efectiva del professorat amb el suport de les famílies

11.- Activitats a Cabacés en aquesta primavera: 14 i 20 de juny de 2009 Les primeres jornades d’estudi de la Baronia de Cabacés. Organitzen el Centre d’Estudis del Priorat i CERADAI

**********************************************************************

PROGRAMACIÓ MÉS COMPLETA I EN CONSTANT ENRIQUIMENT  DE LES 10 ACTIVITATS JA MENCIONADES            

1.- L’Aleixar           22 de març de 2009    A les 13 hores

40 ANYS DE LES ESCOLES NOVES

Març 1969- 2009

Sala d’actes de la Societat Recreativa de l’Aleixar

Amb Joan Baptista López Ferreres , mestre del poble entre 1968 i 1974

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Aleixar

2.-   Cabra del Camp 

Taula rodona dia 24 de març a les 22 hores. Sala d’actes del Centre Cultural. Intervenen Rosa Maria Canela, jutgessa de pau del poble i J.M. Ferran.

ÉS JUST COM EDUQUEM? UNES RECEPTES PER A UNA BONA CONVIVÈNCIA

3.- Noves iniciatives a la Digital Interactiva Ràdio Entorn Cooperant: 26 de març iniciem TOT BARRIS i 28 de març nou programa de PRIOREM PRIORAT.

DIREC: Difusió Interactiva Ràdio Entorn Cooperant, que organitza programes de ràdio a emissores locals busca professorat que vulgui fomentar l’expressió oral a l’alumnat de qualsevol indret de Catalunya i de territori catalanoparlant. Comunicació per internet: e-mail, blocs, per ràdio internet, etc.

Dia 26 de març a les 19’30 hores a ràdio SPSP inici del programa TOT BARRIS  FM 101.

Tots els quarts dissabtes de mes a ràdio Falset PRIOREM PRIORAT i per internet  www.radiofalset.cat .Proper programa el dia 28 de març a partir de les 16 hores   FM 107.6

Persones interessades enviar un e-mail a:

serveiscooperants@gmail.com

Especificar nom i cognoms, e-mail, telèfon fix i mòbil i motiu de consulta.

4.-  Activitat a la Vilella Baixa  el dia 28 de març 2009 a les 19 hores a la Sala del Cafè.

XX anys de les produccions escolars del poble i suport a la revista de la Vilella Baixa

Parlarem sobre la revista LA VILELLA BAIXA i XX anys de la peonada cultural de les escoles del poble.

Exposició dels treballs de 20 anys enrera feta per veïns del poble.

Per què em atorgat EDUcert® a la revista de la Vilella Baixa?

5.- Taller Obert a les Famílies per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa. 28 de març. Matí, 12 hores. Museu municipal de Cabacés i al Café de la Societat Recreativa.

 Tots els dilluns del mes de març. La iniciativa FAMILI club en el centre Cívic de Torreforta de Tarragona, formació a les famílies. El dia 02 de març es va constituir el Comitè de FAMILI club: el club de les competències bàsiques de les famílies.

En l’actualitat segueixen el curs 7 famílies i quatre professionals de l’educació.

6.- Organització d’una excursió a peu per a descobrir la RUTA MODEST GENÉ de Reus el proper dissabte 09 de maig, a la fi descobrir l’obra pública de Modest Gené, en l’homentage dels 25 anys de la seva mort en aquesta primavera. Entre 2/4 d’ 11 a 13 hores. Comentada per l’escriptor reusenc Doménec  Solé. Punt de trobada a la plaça Puríssima Sang. Cal inscriure’s 977 22 32 68 per a tenir tiquet per al sorteig de llibres sobre l’obra de Modest Gené.

7.-  Xerrada col·loqui sobre Modest Gené  a l’Aleixar 07 de juny de 2009, festa major de la Santíssima Trinitat. Sala d’actes de la Societat Recreativa .13 hores

MODEST GENÉ A L’ALEIXAR

Intervindran la doctorant  Rosa Bessó i la filla de l’artista  Maria del Carme Gené

8 .- Busco Cooperant en el Professorat. Reclams docents.

BUSco cooperants. Els nostres reclams docents

8.1.-  Es busquen mestres que dominin la llengua anglesa:

8.1..1.- Que participin o estiguin disponibles a participar en immersió de la llengua anglesa a educació infantil i elaborar experiències com a bones pràctiques. Orientació i acompanyament garantit.

8.1.2.- Que vulguin participar en una experiència pilot de programació d’acord al paradigma de la imaginació de Kieran Egan i des de la pràctica reflexiva. Amb orientació tècnica adequada.

8.1.3.- El GRILA (grup de recerca metodològica  i d’innovació en la immersió de la llengua anglesa ) busca personal per a constituir un grup de treball de suport a la tasca docent amb la supervisió tècnica oficial.

8.2.- Professora de filologia anglesa del cos de secundària amb interès de tesi doctoral en la programació didàctica imparteix curs de programació didàctica, busca professorat interessat en participar en un curs sobre programació didàctica de la llengua anglesa. D’interès per a tot el professorat i en especial aspirants per a oposicions.

8.3.- Es busca mestres o professorat que ha aprovat les oposicions i que vulgui fer difusió posant en venda o intercanviar la seva programació. Interès personal docent amb les oposicions  aprovades els anys 2007 i 2008.

8.4.- Es busca professorat que composi cançons, guions, diaris de notes docents d’interès anecdòtic, poesies, programacions didàctiques, etc. es poden presentar a EDUcre@ 2009, la mostra de produccions creatives cooperants educatives. .

9.- Noves formes alternatives de formació efectiva del professorat

ENTRENA, CERADAI-Institut de l’Alt Entrenament Competencial del professorat ofereix  cursos des d’un enfocament pràctic, sistèmic i centrat en la millora de competències específiques docents. Es busca professorat interessat i equips docents.

Model 

COOPERAS.prec

Impulsem la Cooperació en la Recerca Acció Social des de la pràctica reflexiva estratègica col·lectiva en les comunitats educatives

9.1.- Sistema F2  (EFEdos) Formació sistèmica competencial centrada en la cooperació social entre l’equip docent i les famílies. Precisem centres que vulguin pilotar una experiència F2.

Durant el curs 2009-10. Consisteix en formació al professorat per un costat i formació a les famílies per una altra. Sistema innovador en experiència a les famílies a Tarragona en el present curs

9.2.- Cursos ENTRENA per a potenciar la cooperació  amb reconeixement oficial. Per a professorat. De 30 hores presencial i 100 hores a distància.

9.3.- Sessions individuals d’assessorament amb  sessions pràctiques grupals sense reconeixement oficial de formació per a opositors/es 2009. “Què millor innovar al professorat que es paga la seva pròpia formació?”

9.4.- Tallers de Jocs RASCA . Juguem a casa al valor afegit de les competències bàsiques. Un nou estil d’entrenament. Eiones per a les families i la seva complicitat educativa amb el professorat.

10.- Cabacés (El Priorat) dies 14 i 20 de juny de 2009

Les primeres jornades d’estudi de la Baronia de Cabacés. Organitzen el Centre d’Estudis del Priorat i CERADAI

1era EDUcre@ 2009, el dissabte dia 20 de juny tot el dia.

Més informació      www.educrea.cat

2on Sota els temes EDUCACIÓ, CULTURA I JUSTÍCIA. Les primeres jornades d’estudi de la baronia de Cabacés (El Priorat) els dies 14 i 20 de juny de 2009

11.-   En el mes d’octubre. El I Fòrum de Vida Creixent : EL PAPER DE LA GENT GRAN. El paper de la gent gran en la nostra societat i en la família. Possiblement en dissabte en el mes d’octubre a Falset. . In memorial a Mn Jaume Ciurana i Mn. Joan Masip, persones que han fet comarca

ANEM PER ONZE

ONZE INICIATIVES PER A LA SENSIBILITZACIÓ SOCIAL I PER A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN L’EDUCACIÓ DEL SEGLE XXI

Article 34 aquestes dues setmanes les més intenses dintre dels 20 anys d’agenda pública de CERADAI amb fotos i testimonis de les activitats dutes a terme. Cabacés amb una trentena de participants, la Vilella Baixa amb una vintena, Falset i Tarragona

18.- “busco” en relació a “anims” i “4ulls”

El bloc BUSCO té per finalitat el reclam i  l’anunci de les nostres activitats així com la del professorat o el de la ciutadania en general que busquen a altres persones envers la creativitat cooperant educativa: http://blocs.xtec.cat/busco

El bloc ANIMS publica publicament les resolucions i les posicions de CERADAI-Institut dins de CERADAI de Catalunya en anuncis, notes informatives… de millora social

http://blocs.xtec.cat/anims

i 4ulls és l’observatori de l’avaluació del context des de criteris creatius cooperants.

http://blocs.xtec.cat/4ulls

En 4ulls es recullen fets de l’entorn, dels mitjans de comunicació…. on es pot treure indicadors sobre creativitat i cooperació.

La ciutadania pot aportar fets per mitjà de fotos, referències a mitjans de comunicació com la premsa, actes culturals etc. a  4ULLS, així també sol.icitar la difusió de reclams per BUSCO, el qual arriba a tots els centres educatius de Catalunya, associacions inscrites i persones interessades a més dels serveis educatius de Catalunya.

Les iniciatives de CERADAI primer s’anuncien a ANIMS i després es presenten a BUSCO, per després recollir com avaluació en 4ULLS el nostre observatori.

A la fi és per tenir un termòmetre de reclams, d’anuncis i d’observació de difusió exclusivament digital i electrònica que té per finalitat l’impuls creatiu i la cooperació en matèria educativa en el nostre país des de les notícies formals fins als fets anònims i a l’ombra que suposen un paper important en la marxa de la vida cultural, social i política del nostre país en tots els seus àmbits, en prioritat els anònims.

17.- BUSQUEM TALENTS COOPERANTS

CERADAI posa en marxa el programa d’investigació psicosocial 2009, per un costat s’espera l’ajuda de TU AJUDES al projecte EDUcert Multiplica 2009 amb unes dispeses de 2.000 euros , per l’altra s’endaga el pla estratègic EDUcert amb unes dispeses previstes de 3.000 euros.

1.–BUSQUEM PERSONES QUE FACIN CREACIONS COM PESSEBRES, DIBUIXOS, MURALS, CANÇONS, ORGANITZIN ACTIVITATS CULTURALS, ESPORTIVES, SOCIALS I CULTURALS

2.- BUQUEM PERSONES QUE VULGUIN FER DONATIUS AL NOSTRE PROJECTE EN VISTES A LA CREACIÓ D’UNA FUNDACIÓ

Això suposa posar en marxa el programa SSii COOPERAS.prec amb la creació del Grup de Treball i Seminari Permanent GRITS a la fi de fomentar el CONVER.sal Anàlisi.-

3.- BUSQUEM PERSONES QUE VULGUIN PARTICIPAR COM A VOLUNTARIS AMB EL GRITS I PROFESSORAT QUE ES VULGUI FORMAR EN LA NOSTRA METODOLOGIA CERADAI

El programa SSii COOPERAS.prc vol dir el nou valor Social inclosible Sistèmic Competencial en la Complicitat Organitzativa i Orientativa en Projectes Expositirs EDUcre@ en la Recerca Acció (Research Action) per l’Acció Social en l’Entorn Social i Cultural per la pràctica reflexiva estratega cooperativa.

La constitució del grup GRITS per a la Gestió de recursos Interactius Tècnics i Socials, fomentant l’entrenament en tècniques de la Gimnàsia Cerebral, Reflexologia i massatge de mans i peus, Intel.ligències múltiples i diversitat d’accès sensorial al coneixement amb Tècniques dels jocs Sociopsicopedagògics CERADAI de J.M. FERRAN.

Per a dur a terme aquestos projectes s’oferirà el CONVER.sal Anàlisi, una sèrie de converses amb entrevistes que comporten un anàlisis dels participants per ajudar-los a assumir consciència de la seva identitat (DILTS), de la seva gestió del dol emocional (E. KÜBLER ROSS) , del seu nivell moral de KOLHBERG i de la seva qualitat de conversa (NEIL MERCER)  i d’imaginació (KIERAN EGAN), tot considerant les habilitats de l’entrevista segons A. FERNANDEZ i B. RODRIGUEZ).-

J.M. Ferran desenvolupa un model Social Inclosible Sistèmic Competencial amb les competències reflexivo decisiològiques i els usos dels mapes conceptuals de NOVAK, els mapes mentals de BUZAN i els mapes decisoris del mateix FERRAN.

5.- BUSQUEM RESPONSABLES CÍVICS I SOCIALS PER A OFERIR CONFERÈNCIES SENS ECAP COST ECONÒMIC

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest programa d’investigació J.M. Ferran ofereix conferències sobre ALTERNATIVES A LES CRISIS ACTUALS, el GRITS ofereix tallers amb el passe de tests i proves psicopedagògiques per a l’avaluació inicial i tot seguit un microprograma de reeducació amb tècniques de Gimnàsia Cerebral, Reflexologia o massatge, Intel.ligències Múltiples i Tècniques CERADAI, per a comprovar els resultats. A més està previst organitzar dos cursos de formació permanent del professorat al voltant d’aquest projecte on s’impliqui dins de l’entorn a l’educació i es treguin profit dels seus recursos.

El nostre repte és la cooperació dins de l’entorn com un servei a la família i als centres educatius

També s’ofereix en participar en taules rodones i conferències per oferir mostres del CONVER.sal Anàlisi, converses per a la lectura i per a l’anàlisi de factors importants que marquen el desenvolupament de la personalitat: els impulsos, els coneixements i les creences.

6.- BUSQUEM PERSONES QUE VULGUIN DONAR RESPOSTA ALS SEUS PROBLEMES AL VOLTANT DE L’EDUCACIÓ I LA SOCIALITZACIÓ.-

Per poder participar en activitats de promoció a cost de 0 euros, cal que hom ho demani a l’agència CERADAI-Institut, escrivint a  info@educrea.cat´

7.- Es tracta de recercar els nostres talents i els nostres trastorns, a la fi d’aprendre a compensar-los cap a un ple desenvolupament personal i social equilibrat i orientat cap a la autorealització.

16.- BUSQUEM COOPERANTS (BUSCO)

Aquesta setmana del dia 23 al dia 29 de març serà la més intensa dels 20 anys d’agenda pública CERADAI de voluntariat promotor cultural.  Un total de deu activitats en set dies.

Aquestes activitats són obertes a tot-hom, són públiques i són referencials per a potenciar la teva creativitat i la teva participació en la cultura cooperativa.

Dia 23 de març segueix el taller en FAMILI.club, aquest dilluns J.M. Ferran presentarà a les famílies participants del Centre Cívic de Torreforta, eines per a fer contractes familiars amb implicació dels fills/es des de l’enfocament CERADAI Social Inclosible Sistèmic Competencial, a més presentarà els jocs RASCA.

Els jocs RASCA són la 5ena tanda de jocs CERADAI, els primers foren l’ESCACS DIGITAL 1985 (publicats per l’ICE de la Universidad de Zaragoza), els segons ELS JOCS TOPONÍMICS 1989 (publicats per l’ICE de la Universidad de Zaragoza), els tercers EL MÈTODE DAI 1990 (publicat per l’Institut d’Estudis Catalans), els quarts L’APCIISE  o la distància entre informar-se i decidir-se, 1996 (publicat per l’Institut d’estudis Catalans) i ara presenta els jocs RASCA que significa jocs de Repertori d’Aprofundiment Sistèmic Competencial de l’Alumnat (en estudi de publicació).

Els jocs RASCA és dissenyen d’acord a les necessitats educatives de cada alumne. D’acord al seu Nivell Compentencial, es construeix en general  un joc de taula, que van elaborant les mateixes persones jugadores amb l’ús de cartes, dominos, tauler, daus, fitxes.

Jugant al RASCA és possible posar en marxa activitats de cooperació, les famílies jugant des de casa reforçen l’actual nivell de competències dels alumnes. Per a J.M. Ferran a casa s’entrena i per tan s’ha d’abolir les paraules com els deures de casa, que implica més obligació que disfrutar de l’aprenentatge.

Dia 24 de març a les 10 de la nit, conferència a Cabra del Camp. J.M. Ferran sota el títol:

 ÉS JUST COM EDUQUEM? UNES RECEPTES PER A UNA BONA CONVIVÈNCIA

Parlarà sobre la importància de la mediació i de la resolució de conflictes dins de la sana convivència. El presentarà la jutgessa del poble.

Dia 25, dimecres participarem a l’ICE de la URV a una sessió sobre la programació per competències bàsiques.

Dia 26, dijous a les 19?30 inauguració del nou programa de ràdio de recerca creativa TOT BARRIS. Presidirà l’acte la Tinent d’Alcalde de Tarragona, Sra. Bego Floria. Amb la participació d’associacions i centres educatius de la ciutat.

Dia 27, divendres a les 16 hores, participarem en la trobada de Vida Creixent a Tarragona. J.M. Ferran presentarà el projecte d’homenatge a Mn. Jaume Ciurana (R.E.P.) al Priorat, fundador del centre educatiu comarcal i dels estudis d’enologia de la comarca.

Dia 28, dissabte a les 12 hores del migdia visita guiada amb llengua anglesa en el Museu Miquel Montagud de Cabacés, un taller per aprendre anglès per totes les edats visitant el museu. A les 16 hores de la tarda nou programa de PRIOREM PRIORAT a ràdio Falset i a les 19 hores acte a la Vilella Baixa en record a XX anys de la peonada cultural i en suport a la revista local. A les 22 hores reunió d’entitats a Cabacés per a l’organització de les Jornades d’estudi de la Baronia en el mes de juny.

Dia 29, diumenge, tancarem el programa CINQUÈ MÓN PER UN MÓN MÉS JUST. Programa d’activitats que s’ha dut a terme entre gener de 2008 i març de 2009, amb el suport de TU AJUDES de Caixa Tarragona: 1.091,58 euros. El cost total del programa ha estat de 2.977,37 euros. La financiació complementària a TU AJUDES ha estat feta per les quotes socials voluntàries dels cooperants i de les quotes de mecenatge voluntàries dels seus socis.

Enguany participem en TU AJUDES amb el projecte núm. 368.

Si ets client de Caixa Tarragona i vols o pots votar-nos, ho pots fer al núm. 368 el programa EDUcert MULTIPLICA 2009 de suport a experiències i iniciatives ciutadanes que no reben cap ajut oficial com pessebres, obres de teatre, exposicions, obres socials solidàries, etc. de les nostres comarques. A més d’organitzar actes de reconeixement EDUcert i difusió de les creacions anònimes i fer-ne difusió EDUcre@. A més d’apropar persones rellevants de les ciències, de les arts i de la cultura a petites grans notícies locals que passen aparentment desapercebudes.

Aquest programa facilita eines a les famílies i a les associacions, a més de les oportunitats a la creativitat de persones i d’equips cooperatius.

15.- BUSCO.- 19-03-2009 Iniciatives

2009.         

XX ANIVERSARI D’AGENDA PÚBLICA  DE CERADAI

Activitats a favor de la cooperació, de la creativitat i de la participació ciutadana

Organitzem programes de ràdio, vídeo- fonia  i televisió.

Actualment tenim cinc programes en marxa, de moment realitzem dos programes de ràdio a emissores locals i/o municipals:

Programa setmanal que iniciarà el proper dia 26 de març de 2009 tots els dijous a partir de dos quarts de vuit del vespre: TOT BARRIS a  partir del dia 26 de març de 2009               

Programa mensual tots els quarts dissabtes de cada mes a les 4 de la tarda PRIOREM  PRIORAT a Ràdio Falset www.radiofalset.cat

——————————————————————————————

Facilita la informació

Fes arribar BUSco a tothom per via digital o per format paper . Són activitats gratuïtes i d’interès social i públic.-

http://blocs.xtec.cat/busco

BUSco   núm. 6

Full informatiu i espai  per a l’intercanvi d’iniciatives del professorat i d’interès de la comunitat educativa

ÍNDEX DE BUSCO COOPERANTS

NOTÍCIA

S’ha celebrat el passat dia 28 de febrer el I Taller Obert per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa a les Famílies a Vila-rodona.      http://blocs.xtec.cat/vilarodona

Assistiren un centenar de persones. Dos resultats: sensibilització per la llengua anglesa  i cooperació en la família.

Darrera xerrada per mares i pares a Reus

http://picasaweb.google.es/moninclos/reus

Donem suport a les iniciatives cooperants d’APYDA. El passat dia 13 de març a les 18 hores va organitzar APYDA una sessió informativa sobre les modificacions curriculars, amb la participació de més de 300 persones entre personal docent i famílies. Podeu veure les fotos de l’acte. Fetes per J.M. Ferran

http://picasaweb.google.es/moninclos/MCTDAH

  

11  NOUS PROJECTES

1.-L’Aleixar     Taula rodona 40 anys d’escola  22 de març de 2009

http://blocs.xtec.cat/aleixar/

2.-   Cabra del Camp  Taula rodona dia 24 de març a les 22 hores. Sala d’actes del Centre Cultural. ÉS JUST COM EDUQUEM? UNES RECEPTES PER A UNA BONA CONVIVÈNCIA

3.- Noves iniciatives a la (DIREC) Digital Interactiva Ràdio Entorn Cooperant: 26 de març iniciem TOT BARRIS i 28 de març nou programa de PRIOREM PRIORAT.

4.-  Activitat a la Vilella Baixa  el dia 28 de març 2009 a les 19 hores a la Sala del Cafè.

5.- Taller Obert a les Famílies per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa. 28 de març. Matí. Museu municipal de Cabacés i al Café de la Societat Recreativa.

6.- Mes de març. Tots els dilluns. La iniciativa FAMILI club en el centre Cívic de Torreforta de Tarragona, formació a les famílies. El dia 02 de març es va constituir el Comitè de FAMILI club: el club de les competències bàsiques de les famílies.

En l’actualitat segueixen el curs 7 famílies i quatre professionals de l’educació.

7.- Organització d’una excursió a peu per Reus el proper dissabte 18 d’abril, a la fi descobrir l’obra pública de Modest Gené, en l’homentage dels 25 anys de la seva mort en aquesta primavera

8.-  Xerrada col·loqui sobre Modest Gené  a l’Aleixar 07 de juny de 2009, festa major de la Santíssima Trinitat. Sala d’actes de la Societat Recreativa .13 hores

9 .- Busco Cooperant en el Professorat. Reclams docents.

10.- Noves formes alternatives de formació efectiva del professorat

11.- Activitats a Cabacés en aquesta primavera: 13 i 14 de juny de 2009 Les primeres jornades d’estudi de la Baronia de Cabacés. Organitzen el Centre d’Estudis del Priorat i CERADAI

*******************************************************

PROGRAMACIÓ MÉS COMPLETA I EN CONSTANT ENRIQUIMENT  DE LES 11 ACTIVITATS JA MENCIONADES            

1.- L’Aleixar           22 de març de 2009    A les 13 hores

40 ANYS DE LES ESCOLES NOVES

Març 1969- 2009

Sala d’actes de la Societat Recreativa de l’Aleixar

Amb Joan Baptista López Ferreres , mestre del poble entre 1968 i 1974

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Aleixar

2.-   Cabra del Camp 

Taula rodona dia 24 de març a les 22 hores. Sala d’actes del Centre Cultural. Intervenen Rosa Maria Canela, jutgessa de pau del poble i J.M. Ferran.

ÉS JUST COM EDUQUEM? UNES RECEPTES PER A UNA BONA CONVIVÈNCIA

3.- Noves iniciatives a la Digital Interactiva Ràdio Entorn Cooperant: 26 de març iniciem TOT BARRIS i 28 de març nou programa de PRIOREM PRIORAT.

DIREC: Difusió Interactiva Ràdio Entorn Cooperant, que organitza programes de ràdio a emissores locals busca professorat que vulgui fomentar l’expressió oral a l’alumnat de qualsevol indret de Catalunya i de territori catalanoparlant. Comunicació per internet: e-mail, blocs, per ràdio internet, etc.

Dia 26 de març a les 19’30 hores a ràdio SPSP inici del programa TOT BARRIS  FM 101.

Tots els quarts dissabtes de mes a ràdio Falset PRIOREM PRIORAT i per internet  www.radiofalset.cat .Proper programa el dia 28 de març a partir de les 16 hores   FM 107.6

Persones interessades enviar un e-mail a:

serveiscooperants@gmail.com

Especificar nom i cognoms, e-mail, telèfon fix i mòbil i motiu de consulta.

4.-  Activitat a la Vilella Baixa  el dia 28 de març 2009 a les 19 hores a la Sala del Cafè.

XX anys de les produccions escolars del poble i suport a la revista de la Vilella Baixa

Parlarem sobre la revista LA VILELLA BAIXA i XX anys de la peonada cultural de les escoles del poble.

Exposició dels treballs de 20 anys enrera feta per veïns del poble.

Per què em atorgat EDUcert® a la revista de la Vilella Baixa?

5.- Taller Obert a les Famílies per a la Sensibilització de la Llengua Anglesa. 28 de març. Matí. Museu municipal de Cabacés i al Café de la Societat Recreativa.

 Tots els dilluns del mes de març. La iniciativa FAMILI club en el centre Cívic de Torreforta de Tarragona, formació a les famílies. El dia 02 de març es va constituir el Comitè de FAMILI club: el club de les competències bàsiques de les famílies.

En l’actualitat segueixen el curs 7 famílies i quatre professionals de l’educació.

6.- Organització d’una excursió a peu per Reus el proper dissabte 18 d’abril, a la fi descobrir l’obra pública de Modest Gené, en l’homentage dels 25 anys de la seva mort en aquesta primavera. Entre 2/4 d’ 11 a 13 hores. Comentada per l’escriptor reusenc Doménec  Solé.

7.-  Xerrada col·loqui sobre Modest Gené  a l’Aleixar 07 de juny de 2009, festa major de la Santíssima Trinitat. Sala d’actes de la Societat Recreativa .13 hores

MODEST GENÉ A L’ALEIXAR

Intervindran la doctorant  Rosa Bessó i la filla de l’artista  Maria del Carme Gené

8 .- Busco Cooperant en el Professorat. Reclams docents.

BUSco cooperants. Els nostres reclams docents

8.1.-  Es busquen mestres que dominin la llengua anglesa:

8.1..1.- Que participin o estiguin disponibles a participar en immersió de la llengua anglesa a educació infantil i elaborar experiències com a bones pràctiques. Orientació i acompanyament garantit.

8.1.2.- Que vulguin participar en una experiència pilot de programació d’acord al paradigma de la imaginació de Kieran Egan i des de la pràctica reflexiva. Amb orientació tècnica adequada.

8.1.3.- El GRILA (grup de recerca metodològica  i d’innovació en la immersió de la llengua anglesa ) busca personal per a constituir un grup de treball de suport a la tasca docent amb la supervisió tècnica oficial.

8.2.- Professora de filologia anglesa del cos de secundària amb interès de tesi doctoral en la programació didàctica imparteix curs de programació didàctica, busca professorat interessat en participar en un curs sobre programació didàctica de la llengua anglesa. D’interès per a tot el professorat i en especial aspirants per a oposicions.

8.3.- Es busca mestres o professorat que ha aprovat les oposicions i que vulgui fer difusió posant en venda o intercanviar la seva programació. Interès personal docent amb les oposicions  aprovades els anys 2007 i 2008.

8.4.- Es busca professorat que composi cançons, guions, diaris de notes docents d’interès anecdòtic, poesies, programacions didàctiques, etc. es poden presentar a EDUcre@ 2009, la mostra de produccions creatives cooperants educatives. .

9.- Noves formes alternatives de formació efectiva del professorat

ENTRENA, CERADAI-Institut de l’Alt Entrenament Competencial del professorat ofereix  cursos des d’un enfocament pràctic, sistèmic i centrat en la millora de competències específiques docents. Es busca professorat interessat i equips docents.

Model 

COOPERAS.prec

Impulsem la Cooperació en la Recerca Acció Social des de la pràctica reflexiva estratègica col·lectiva en les comunitats educatives

9.1.- Sistema F2  (EFEdos) Formació sistèmica competencial centrada en la cooperació social entre l’equip docent i les famílies. Precisem centres que vulguin pilotar una experiència F2.

Durant el curs 2009-10. Consisteix en formació al professorat per un costat i formació a les famílies per una altra. Sistema innovador en experiència a les famílies a Tarragona en el present curs

9.2.- Cursos ENTRENA per a potenciar la cooperació  amb reconeixement oficial. Per a professorat. De 30 hores presencial i 100 hores a distància.

9.3.- Sessions individuals d’assessorament amb  sessions pràctiques grupals sense reconeixement oficial de formació per a opositors/es 2009. “Què millor innovar al professorat que es paga la seva pròpia formació?”

10.- Cabacés (El Priorat) dies 13 i 14 de juny de 2009

Les primeres jornades d’estudi de la Baronia de Cabacés. Organitzen el Centre d’Estudis del Priorat i CERADAI

1era EDUcre@ 2009, el dissabte dia 13 de juny tot el dia.

Més informació      www.educrea.cat

2on Sota els temes EDUCACIÓ, CULTURA I JUSTÍCIA. Les primeres jornades d’estudi de la baronia de Cabacés (El Priorat) els dies 13 i 14 de juny de 2009

3er El I Fòrum de Vida Creixent : EL PAPER DE LA GENT GRAN. El paper de la gent gran en la nostra societat i en la família. Diumenge dia 14 de juny de 2009. In memorial a Mn Jaume Ciurana i Mn. Joan Masip, persones que han fet comarca

ANEM PER DEU

DEU INICIATIVES PER A LA SENSIBILITZACIÓ SOCIAL I PER A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN L’EDUCACIÓ DEL SEGLE XXI