Donació de part dels beneficis a una entitat social

Avui, dia 18 de juny, al matí ha vingut a la nostra classe la Montse Catot que és la persona encarregada de Càritas a Castellterçol. Ha vingut perquè vàrem decidir que destinaríem un caritas20% dels beneficis de la cooperativa al banc d’aliments de Castellterçol. Li hem donat 40€ i una carta que explicava qui érem, què havíem fet i que des del principi de curs ja havíem decidit que faríem a la donació a Càritas de Castellterçol. Ens ha explicat que aprofitarien molt aquests diners i que moltes gràcies.

Ens han filmat per l’Info K

El dia 29 d’abril van venir a veure’ns una presentadora i un càmera del programa de TV3 Info K. Volien saber com funcionava la nostra cooperativa. Què fabricàvem, com ens organitzàvem les feines, què apreníem… Per això van filmar-nos fabricant productes i també van entrevistar a alguns de nosaltres. Quan haguem fet la parada per vendre al mercat ens han assegurat que sortirà el reportatge de la nostra cooperativa a la tele. Us mantindrem informats!

IMG_4604IMG_4609IMG_4608IMG_4613

Ha vingut la mare de la Júlia per ajudar-nos

CIMG0922El dia 14 d’abril a la tarda va venir l’Anna , mare de la Júlia, per ensenyar-nos a fabricar les flors amb càpsules de “nespresso”. Ens va explicar que primer hem d’aixafar les càpsules amb un martell, després amb unes tisores donar-los la forma de pètal. Retallar-les pel mig i anar-les enganxat amb silicona calenta en forma de rosa. En tenim de molts colors preparades per vendre. A continuació podeu veure un video de la sessió i de nosaltres treballant.

[youtube https://youtu.be/7_dw-lk3jVE]

Ja tenim 10 productes triats per escollir-ne 5

Cada nen va portar un prototip de producte que pensava que podria fabricar la cooperativa. Quan els vàrem tenir tots, cadascú explicava com es feia, perquè servia i quan costaven els materials. Després quan ja els havíem explicat tots vam votar el producte que més ens agradava puntuant-lo d’1 a 5. Aquestes imatges són els 10 productes que van obtenir millor puntuació:

producte Ainaproducte Carlaproducte Emranproducte Júliaproducte Laiaproducte Marcproducte Martíproducte Pereproducte Rogerproducte Unai

A partir d’aquest moment farem una enquesta als de 6è de PRI de la nostra escola i també als pares i mares per escollir els 5 productes més votats que seran els que començarem a fabricar.

Hem parlat amb un emprenedor

Un senyor que es deia Jordi ens va explicar que a ell de petit li agradaven molt el avions, i un dia el seu pare , el seu germà gran i ell van crear un avió que volava. Als 14 anys va poder provar una avió, i quan era més gran va crear un avió de color groc i de fusta que volava i en fer-lo va trigar 3 anys i mig. Llavors ens va dir que havíem d’aprendre que treballant en equip i molt, podem aconseguir allò que vulguem i que també és molt important saber anglès i que experimentem i inventem amb molts materials.

I quan va tenir l’avió acabat va anar a França i se li va acudir de fer un avió petit, de radio control i amb unes ulleres veia el paisatge com si ell estigués volant amb l’avió. Ens va explicar que va crear un avió que pesava 2 quilos i a ell li agradava perquè l’ avió si queia cap a una persona no li feia mal i si queia a l’aigua no s’ enfonsava. També ens va explicar que actualment hi ha tres maneres de veure la terra: els satèl·lits, un avió gran i un avió petit que es diu drone. Actualment hi ha només 10 llocs en el món que tenen drones. Ells van construir un edifici a Collsuspina que està enterrat a terra i allà és on treballen i on proven els avions.

Els drones serveixen per veure la terra i els paisatges de lluny i saber com està el món. Estava explicant que fa anys va haver-hi un terratrèmol i els van trucar a l’empresa perquè anessin a volar sobre el terratrèmol per veure com havia la ciutat. També ens va explicar que feien fotos per tot el món per veure que passava.IMG_0658IMG_0663

Hem parlat per Skype

Avui a la tarda hem fet una videoconferència amb la Raquel de l’empresa “Valnalón” que ens ajudarà durant tot el temps de funcionament de la nostra cooperativa. Li hem explicat qui som, com estem organitzats, els nostres documents… Després cada membre de l’equip directiu de la cooperativa li ha explicat quines coses feia per la cooperativa. Ella ens ha dit que ja feia sis anys que estava ajudant a cooperatives i que totes havien funcionat. També ens ha dit que era molt important posar-nos d’acord, fer enquestes dels nostres productes per saber si a la gent els agradarien. I per acabar ens ha dit que ens ajudaria sempre que ho necessitéssim.

IMG_0641IMG_0642