L’alimentació equilibrada

La nostra alimentació ha de mantenir un equilibri i ser saludable. Això què significa? Que ha de cobrir tots els nostres requeriments nutricionals amb aliments saludables i no amb aliments que puguin comprometre o perjudicar la nostra salut.

Enllaç de les imatges publicades en la xarxa social (Pinterest)   https://pin.it/qja4qldop7ivvj

Així doncs, l’alimentació equilibrada és la que ens aporta tots els nutrients que el nostre cos necessita, a traves de la ingesta d’una quantitat adequada d’energia. És una alimentació sense carències nutritives ni desequilibris calòrics que produeixin alteracions en el pes corporal (estar massa prim o tenir excés de pes) i en la salut en general.

Una alimentació saludable es defineix com aquella que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada, harmònica, segura, adaptada al comensal i a l’entorn, sostenible i assequible. Malgrat que existeixen moltes propostes saludables, una de les més conegudes al nostre entorn és la DIETA MEDITERRÀNIA, que es basa en el consum majoritari d’aliments d’origen vegetal, frescos i mínimament processats, com fruites fresques i verdures del temps, llegums, fruita seca, cereals integrals, oli d’oliva verge extra i, en menor quantitat i freqüència, els làctics i el peix, seguit de les carns  i els ous. L’aigua és la beguda principal i la més saludable.

Enllaç de les imatges publicades en la xarxa social (Pinterest)    https://pin.it/qja4qldop7ivvj

En conclusió, l’alimentació mediterrània constitueix un model alimentari que reuneix totes aquestes característiques, i per això ha estat científicament reconeguda com a una de les maneres d’alimentar-se més saludables del món.

Enllaç de les imatges publicades en la xarxa social (Pinterest):   https://pin.it/qja4qldop7ivvj

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *