PER QUÈ NO HEM DE LLENÇAR L’OLI A L’AIGÜERA?

L’oli és un element molt contaminant, sobretot per als recursos hídrics. Es calcula que només un litre d’oli pot arribar a perjudicar mil litres d’aigua. El líquid és indissoluble en l’aigua i per tant s’estén formant taques de gran extensió sobre l’aigua del mar, dels rius i dels llacs, fa una capa que impedeix l’oxigenació correcta de l’aigua i que, per tant, altera dramàticament la vida en aquests ecosistemes dificultant la respiració de peixos i plantes aquàtiques.

Tot i l’existència d’estacions depuradores, els olis abocats a l’aigüera interfereixen en el funcionament d’aquestes infraestructures i en dificulten alguns dels tractaments de depuració. Això comporta l’encariment dels processos de depuració, cosa que comporta que aquests costos incideixin en el que finalment paguen els consumidors en els cànons per al seu manteniment. Els olis usats tampoc poden ser abocats al terra, ja que això té efectes nocius en la fertilitat del sòl.

Per contra, amb un litre d’oli usat es pot obtenir gairebé el mateix litre de biodièsel que pot ser emprat com a combustible alternatiu als combustibles derivats dels hidrocarburs. Amb 100 quilos d’oli usat es poden obtenir prop de 130 quilos de sabó. Els olis domèstics tenen altres utilitats en el camp de la cosmètica o la fabricació de pintures i vernissos. “L’aigua i l’oli, com més separats, millor”

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *