hanseligretel

Lectura recomenada ( amb Audacity)

L’Abril i la Noelia recomanen aquesta setmana el següent llibre de lectura: HANSEL I GRETEL. Un llibre per a llegir a casa o a l’escola, amb companyia  dels companys o dels pares.

Hänsel i Gretel són dos germans d’una família de llenyataires molt pobra. La madrastra convenç el seu pare d’abandonar-los al bosc per no haver de repartir amb ells el menjar familiar però ells poden tornar a casa seguint un rastre de pedretes que havien deixat al camí. Els nens repeteixen l’operació i aquest cop el rastre està fet d’engrunes de pa, que es mengen els ocells i per tant els nens es perden.

Intentant tornar, troben una caseta feta de llaminadures i xocolata. Quan estan menjant-se trossos de finestres i la tanca, surt una vella i malvada bruixa que tanca en Hänsel a una gàbia i fa de la Gretel la seva minyona. Amenaça de menjar-se el nen quan estigui gras, per això cada dia l’alimenta amb les llaminadures. En Hänsel, però, aprofita que la vella i malvada bruixa no hi veu bé i mostra un osset de pollastre quan ella li diu que tregui el dit per la gàbia per veure si s’ha engreixat.

Un dia, farta d’esperar, ordena a la Gretel que prepari una olla de foc bullint per cuinar-los a tots dos. Quan s’apropa per veure si està prou calenta, la Gretel empeny la vella i malvada bruixa a dins de l’olla de foc bullint, allibera el seu germà Hänsel i surten corrent agafant les joies, la fortuna, les monedes i la riquesa de la vella i malvada bruixa i llaminadures per al camí. Viuen feliços per sempre amb el seu pare amb les noves riqueses de la vella i malvada bruixa.

 

L’abril i la Noelia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *