AMB ULLS DE NEN

Parteixo de la premissa d’aprofitar els interessos dels infants per a generar aprenentatges significatius. Cal aprofundir, doncs, en l’ús dels recursos digitals que ens ofereix la tecnologia actualment. Poder disposar de càmeres digitals i tauletes a les aules per tal que els alumnes siguin els propis reporters és una eina molt motivadora.

A les aules, podem observar i confirmar la sensibilitat dels infants envers els espais mitjançant fotos fetes pels propis alumnes. És sorprenent veure les instantànies que capten: ens permeten percebre la seva visió dels objectes, els punts de vista totalment imprevistos, la importància que li donen al color, l’enorme interès per un raig de llum que entra per una finestra…

Un infant amb una càmera a la mà és un creador de moments irrepetibles. Són capaços de captar moments que els adults moltes vegades no percebem: una ombra de color enmig de la classe a causa del reflex de la llum del Sol quan aquest incideix sobre un paper de cel·lofana posat en una de les finestres. Petits moments màgics i innocents que capten una realitat feta a la seva mida.

A partir de les fotos fetes pels alumnes podem treballar les diferents àrees curriculars: la descoberta d’un mateix, per treballar les parts del cos, per aprofundir en el treball de les emocions, per explicar com se senten quan fan fotos, per verbalitzar què li passava en aquell moment que la càmera ha captat una cara trista, contenta, preocupada…

A l’àrea de descoberta de l’entorn les fotos ens poden servir per observar els diferents canvis que es produeixen en alguns ésser vius (cucs de seda) , els canvis en el nostre entorn més proper (canvis en els arbres) i estudiar-los fent als alumnes partícips del seu propi aprenentatge. Aprofitar les seves fotos per treballar les matemàtiques, fem sèries, fem un trencaclosques, fem un joc de memòria o un dòmino per treballar a la PDi?

Pel que fa al llenguatge verbal ens serviran per infinitat d’activitats, començant per verbalitzar allò que han captat, perquè han volgut fer aquella foto, o també per inventar-nos un conte amb les imatges captades; o per treballar vocabulari d’un tema concret que interessi al grup classe.

Disposar a l’aula d’un racó amb la càmera és motivador tant pels alumnes com pels mestres ja que pots plantejar-te un tipus d’activitats no tant dirigides i més basades en els interessos dels propis infants.

Com va dir un gran fotògraf: “L’important és veure allò que resulta invisible per a la resta”. Robert Frank.

FOTOGRAFIA EXTRETA DE GOOGLE IMATGES. LLICÈNCIA CREATIVE COMMONS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TRENCACLOSQUES NINOT DE NEU

PODEU FER AQUEST TRENCACLOSQUES?
US DONO UNA PISTA, ESTÀ RELACIONAT AMB L’HIVERN!
ENDAVANT!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JOC D’ESCOLTA

QUIN D’AQUESTS  SONS PERTANY A UN ANIMAL QUE VIU A LA SELVA?

L’HAS ENCERTAT? FELICITATS!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CANÇONS DE TARDOR A I3

DURANT AQUESTES SETMANES A I3 ESTEM TREBALLANT DE MANERA INTENSIVA LA TARDOR, ABANS QUE EL NADAL LI TREGUI EL PROTAGONISME. APRENEM MOLTES CANÇONS RELACIONADES AMB L’ESTACIÓ, LES CANTEM A DIARI, TREBALLEM GESTUALMENT LA LLETRA DE LES AUDICIONS I GAUDIM D’ALLÒ MÉS!.

AQUESTES SÓN LES PREFERIDES A I3A! ESPEREM QUE US AGRADIN.

El bolet petitó

M’agrada la tardor

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FULLA DE LA TARDOR

FA UNES SETMANES A I3 VAM COMENÇAR A TREBALLAR LA TARDOR. HEM FET DIVERSES ACTIVITATS RELACIONADES AMB L’ESTACIÓ I ELS INFANTS HAN ANAT PORTANT ELEMENTS PROPIS DE LA TARDOR, ENTRE ELLS, FULLES DE DIFERENTS FORMES, MIDES I COLORS. AQUESTA PROPOSTA LA VAM REALITZAR DURANT LA FRANJA HORÀRIA DE LA TAC.

DES DEL SEGÜENT ENLLAÇ PODEU PINTAR ON-LINE I DESCARREGAR DIBUIXOS RELACIONATS AMB LA TARDOR I LA NATURA

FULLA DE LA TARDOR PINTADA PER NAIA N. (I3)

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXPOSICIÓ TALLER DE TARDOR

IMATGE DEL VESTÍBUL DE L’ESCOLA, AMB L’EXPOSICIÓ DE PRODUCCIONS REALITZADES AL TALLER DE TARDOR INTERCICLE.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BENVINGUTS AL BLOC DE PRÀCTIQUES

EM DIC ELENA I TREBALLO A L’ESCOLA SANT FRANCESC D’ASSÍS DE SANT JOAN DESPÍ. ÉS UNA ESCOLA DE DOBLE LÍNIA, SITUADA AL BARRI CENTRE DE LA CIUTAT.

ENGUANY SÓC  CO-TUTORA DE DOS GRUPS, I3 i I5, I TAMBÉ M’ENCARREGO  DE LA COORDINACIÓ D’INFANTIL.

A LA NOSTRA ESCOLA, DES DE FA UNS CURSOS HEM ANAT INTRODUÏNT METODOLOGIES ACTIVES, ON LA PARTICIPACIÓ  DE L’INFANT ÉS LA BASE DEL SEU PROPI APRENENTATGE.

PROCUREM CREAR ESPAIS LÚDICS ON ELS INFANTS PUGUIN INTERACCIONAR I APRENDRE REALITZANT DIFERENTS ACTIVITATS: AMBIENTS D’APRENENTATGE, RACONS DE TREBALL, ESPAI D’EXPERIMENTACIÓ CIENTÍFICA, PROJECTES, ARA ART,… INCORPOREM  LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ (MITJANS AUDIOVISUALS, ORDINADORS, TAULETES, PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES, BEE BOTS…), AFAVORIM LA COMUNICACIÓ, PARTICIPACIÓ I COL.LABORACIÓ ENTRE LES FAMÍLIES I ELS DOCENTS. AMB TOT AIXÒ INTENTEM RESPONDRE A LES NECESSITATS EDUCATIVES DE L’ALUMNAT DES DEL MOMENT QUE COMENCEN I3 AMB LA FINALITAT DE FORMAR PERSONES PER AL FUTUR.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hola, món!

Benvingut/da a Formació XTECBLOCS. Aquest és el teu primer article. Edita’l o esborra’l i comença a fer ús del bloc!

Publicat dins de General | 1 comentari