M5. Activitat2. Amb ulls de nen.

Amb ulls de nen.

Imatge https://www.blogdelfotografo.com/wp-content/uploads/2019/10/annie-spratt-KvShc3Ib3bU-unsplash.jpg

 

Els infants veuen la vida a través dels nostres ulls. El poeta Rilke va dir: “la verdadera pàtria de la persona és la infantesa “, i jo encara afegiria :”i els adults tenim la responsabilitat de donar-los les eines emocionals i els recursos perquè els infants la puguin viure el màxim de tranquil·la i feliç.

A través d’una càmera els nens veuen bocins de realitat. Sempre que treballo amb els meus infants faig servir imatges reals. A través de les fotografies treballem les emocions, expressions, la bellesa, el caos,…

Jo treballo a una escola amb molts nens i nenes que procedeixen d’altres països i la seva llengua materna no és ni el català ni el castellà. Fem bits amb fotografies per treballar a fons la consciència lèxica i auditiva. A través d’aquestes imatges reals els infants van introduint paraules noves al seu vocabulari.

A l’escola tenim el racó de l’assemblea amb moltes imatges reals que han anant fent els nens i nenes. Fotos de la casa i de l’escola, fotos del temps, fotos de la cara dels alumnes i les alumnes i fotos de tot el que faran aquell dia (per exemple el dilluns una fotografia de l’aula de música perquè després del pati van a fer música, una foto del pati per quan van al pati o una foto d’una carmanyola a l’hora d’esmorzar).

Fins aviat.

Marisol Bazán.

Context escola.

context escolar

Hola, bon dia.

Sóc la Marisol Bazán i aquest curs faig un terç de la tutoria de P3B. Vaig començar el curs fent la jornada sencera per maternitat. Tinc la sort de poder seguir gaudint d’aquests infants tot el curs.

L’escola Josep Pallach de Figueres és una escola de doble línia situada al centre de la ciutat, amb una mitjana de 25 alumnes per aula. Cada curs va augmentat la immigració, sent ara de més de un 95 % a P3.