Creació d’un vídeo amb Camtasia Studio. Repassem les taules de multiplicar.

Camtasia Studio és capaç de capturar en vídeo qualsevol cosa que aparegui a la pantalla, editar el vídeo resultant, millorar-lo i, finalment, compartir-lo.
Pel que fa a la gravació, permet capturar una finestra, una zona o la pantalla completa. És capaç de capturar àudio, recollir la imatge d’una càmera web i fins i tot d’un PowerPoint.

Quant a l’edició, ofereix funcions per fer zoom, afegir àudio, crear efectes de transició i fins i tot netejar el so de sorolls.

Finalment, en exportar, es pot publicar la creació en Flash, QuickTime, AVI, preparar-lo per web, CD o fins i tot DVD.

Per ser una App tan intuïtiva, els alumnes la poden utilitzar sense cap problema, però requereix d’una preparació per aprofitar-bé.
Pros
Possibilitat d’editar vídeo i àudio
Efectes de transició
Diverses opcions d’exportació
Bona qualitat d’imatge i so

Matrícules de multiplicar

matricules



Antàrtida, un continent desconegut!



Projecte interdisciplinari

El passat mes d’octubre els alumnes de 2n d’ESO van realitzar el projecteMUNTEM UN RESTAURANT!!!

El projecte va consistir en:

  1. Crear una web d’un restaurant, on s’havia de promocionar el restaurant i la seva especialitat: La dieta equilibrada.

restaurant

 

  • Havia d’incloure un menú amb:
    • Un esmorzar fred
    • 1 plat principal
  • Per a la realització de l’esmorzar fred s’havia de fer servir una de les tècniques següents: Osmosi o Caramel·lització. Les receptes havien d’estar escrites en català, i s ‘havien de calcular els ingredients per a 1, 2 i 5 persones i el preu del menú.
  • Un enllaç a l’aplicació Myfitnesspal, a partir de la qual s’havia de valorar si la dieta que fem és equilibrada i analitzar que hauriem de canviar perquè ho sigui.

 

  1. Preparar l’esmorzar fred per compartir amb la resta de companys

 

  1.  Una exposició oral
  • On cada grup presentava la seva web i al final tothom va votar quina era la millor.
  • Explicació de l’esmorzar preparat: calories, tècnica utilitzada, recepta…

 

Va ser tot un èxit!!!!

275a69c9-d954-4a9f-95af-d1801b3eccba 13f035e9-249b-443c-bd2b-736b5e94b81d 59444c72-01d8-413a-a122-c7ed0955977a e7646c73-1d1f-4fe1-b380-da0904830813



Prepara el curs escolar: coneix tot el que pots fer amb el mòbil a classe

del-que-consell-escolar-centres_1315678472_1660021_1233x823

28.08.2015

Les vacances escolars continuen a l’hemisferi nord, però això no impedeix que tant professors com alumnes aprofitin el temps lliure i busquin aplicacions que els serveixin per encarar el pròxim curs amb més motivació. Hi ha apps per a tots els assistents a les aules.

En primer lloc, hi ha l’opció de fer els deures sense sortir de la classe. Les enciclopèdies han estat substituïdes per la Wikipedia i els cercadors, però això no impedeix que també es facin servir aplicacions. Slader para iOS compta amb nombroses respostes per a tot tipus de preguntes i, a més, amb llibres de text col·laboratius que es poden descarregar.

Si parlem concretament de l’assignatura de Matemàtiques, les apps es multipliquen. Amb elles podem fer més entretingudes les lliçons d’aritmètica. Un exemple és MathMateer (per Android i iOS) amb la qual els alumnes poden practicar el que han après en diverses unitats: les operacions matemàtiques senzilles, les fraccions, els decimals, etc., o també hi ha la croata PhotoMath, premiada el passat 4YFN, i que resol a l’instant qualsevol tipus d’operació i molts càlculs complexos.

El mateix succeeix amb les assignatures de Ciències. La tecnologia mòbil suposa tot un revulsiu per al seu ensenyament. Els experiments al laboratori i les excursions a museus o al camp no tornaran a significar el mateix. Per a això, recomanem apps com:

  • Periodic Lite: Els professors gaudiran amb aquesta taula interactiva per Android que té tot el que es necessita per donar les classes, amb els seus 118 elements, nombre atòmic, oxidació, etc.
  • Pocket Anatomy: Aquesta meticulosa recreació del cos humà és usada fins i tot en facultats de Medicina, així que alguna cosa tindrà. Molt recomanable per a qualsevol classe de Biologia.

Registrant l’avanç dels alumnes

 

A més d’aquestes aplicacions per realitzar activitats, hi ha altres molt útils per als professors que permeten anotar el progrés dels alumnes i generar informes sobre l’evolució de la classe. És el cas de ClassDojo (per iOS i Android): els docents registren els avenços dels seus estudiants i els pares d’aquests poden comprovar com evolucionen. Fins i tot, es pot establir un sistema de punts amb els quals premiar l’alumne per arribar puntual a classe o participar a l’aula.

Una altra opció és l’espanyola iDoceo, que funciona com un quadern de notes per l’iPad en el qual registrar les qualificacions. De la mateixa manera, permet crear un diari de classe i enviar recordatoris o informes als alumnes.

Prohibit copiar!

Per descomptat, el retorn a les classes també implica unes pràctiques com les de copiar. Un cop més, la tecnologia mòbil es posa al servei dels professors per assegurar-se que ningú intenta, per exemple, rebre ajuda de l’exterior en un examen. Així, tenim aplicacions com ZENworks Mobile Management, que s’instal·la en els mòbils dels alumnes i controla el dispositiu de tal manera que es pot desconnectar la càmera o el funcionament d’altres apps que estiguin instal·lades. Així serà impossible copiar.

Els alumnes hauran de tenir compte amb algunes apps que potser no acaben d’agradar als professors. Així, MyScript Calculator és capaç de reconèixer operacions escrites a mà com equacions i aclarir la incògnita que es busca. Mentrestant, Calculadora++ millora l’eina del teu dispositiu Android afegint noves funcions, com el signe del%. Encara que al cap i a la fi… per què copiar? ¡L’important és aprendre!

Apps per aprendre a fer apps (algun dia)

I com no, si estem parlant de tecnologia mòbil, hem d’acabar aquest repàs amb aplicacions perquè els nens aprenguin a programar. Qui sap, potser la pròxima app que revolucioni mig món es gesti en una de les nostres aules. Hi ha adreçades a totes les edats: Daisy the Dinosaur serveix perquè els més petits comprenguin les característiques bàsiques del codi ordenant accions bàsiques a un dinosaure. Per a aquells que tinguin una mica més de nivell, Hopscotch permet crear animacions amb uns simpàtics personatges. Ara només queda que el curs comenci i que professors i alumnes es decideixin per alguna d’elles.

 

Llegeix: MOBILE WORD CAPITAL. BARCELONA

 



Matemáticas en las redes sociales: tu muro de Facebook te engaña

 

Resultat d'imatges de persona mirant ordinador

Llegeix: Matemáticas en las redes sociales: tu muro de Facebook te engaña

Per Clara Grima



El telèfon mòbil a peu d’aula: de la dependència a la independència

Si volem evitar la dependència del dispositiu, eduquem en la independència de l’aparell amb criteris, des de la pràctica a peu d’aula.

Origen: El telèfon mòbil a peu d’aula: de la dependència a la independència



Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas posuere semper eros sed dapibus. Ut ac porta massa, ac efficitur sapien. Proin lectus erat, mattis vitae dapibus non, laoreet quis eros. Quisque pulvinar semper interdum. Nam vitae est nisl. Suspendisse ac justo at velit tristique ullamcorper vel id lectus. Aenean vestibulum enim sit amet posuere venenatis. Etiam tempor consequat sodales. Vestibulum elementum et ligula et laoreet. Donec venenatis faucibus dignissim. Nulla pretium arcu nisl, quis mollis leo vestibulum in. Ut at nunc vel enim mattis pharetra.

Nullam eget auctor velit. In a aliquam orci. Proin sodales nibh eu viverra suscipit. Fusce ac lorem non lectus volutpat venenatis eu sit amet odio. Donec tincidunt nibh lorem, a imperdiet orci placerat sed. Donec ac ante accumsan, molestie lectus nec, accumsan odio. In convallis erat vitae ante bibendum fermentum. Aliquam dignissim, sapien in consequat sollicitudin, ligula mauris faucibus odio, ac aliquam felis diam sit amet tortor.

 



Reflexions Curs Portafolis digital i Entorn Personal d’Aprenentatge (EPA)

MÒDUL 1

  1. Què en sabem d’allò que s’anuncia com a objectius a aconseguir en aquest curs?
  2. Què esperem del curs?
  3. Què coneixem dels conceptes claus com Entorn Personal d’Aprenentatge (EPA/PLE) i del dossier?
  4. Com veiem la transferència d’aquests conceptes,  i aquestes pràctiques a la vostra aula.


Jornada d’inclusió digital

jornada

Mirem l’escola més enllà d’una arquitectura dins d’un determinat paisatge. És un ens viu, porós i com a tal, està en continu intercanvi amb el seu entorn. En aquesta jornada, que se celebrarà el 16 d’abril de 2016 a Badalona, volem posar en valor les possibilitats que ofereix aquesta mirada activa del que ens envolta. Per a fer-ho comptem amb el marc conceptual del disseny universal de l’aprenentage, que ens ajuda a transformar l’entorn fent-lo més accessible, obert, flexible i engrescador, de manera que tots els alumnes puguin aprendre i participar junts. Es tracta de posar el focus en el context, en el valor de la interacció, en comptes de voler transformar les característiques de l’alumne.

 

Origen: Jornada d’inclusió digital | Un altre bloc d’XTECBlocs



Els infants amb una bona salut visual aprenen amb més garanties – ARA Criatures

 

Origen: Els infants amb una bona salut visual aprenen amb més garanties – ARA Criatures