TRENCACLOSQUES DEL CASTELL

Hem estat treballant durant aquest mes d’abril la nostra ciutat, els seus monuments més rellevants i el mobiliari urbà.

El monument més emblemàtic és el nostre Castell que rehabilitat a principis del 2000, actualment és fan exposicions, petites obres de teatre i concerts de música clàssica a l’estiu.

Els grups d’infantil de l’escola hem anat a visitar i hem vist l’obra de la Llegenda de Sant Jordi i per concloure aquesta unitat del barri, us deixo a continuació l’enllaç del trencaclosques del nostre estimat castell.

Cliqueu a ampliar pantalla per poder jugar tranquil·lament

 

AMB ULLS D’INFANT I LA DIGITALITZACIÓ

En aquest article es pretén reflexionar sobre la mirada que tenen els infants d’avui en un món cada vegada més digitalitzat i la nostra tasca docent, en concret vers la fotografia.

És ben cert que el seu món respecte al qual nosaltres hem viscut és força diferent. Amb avantatges i desavantatges com en tota època d’aprenent. Això comporta que com a docent ens hem d’anar formant per fer que la nostra acció educativa sigui més ajustada a les preferències i motivacions de l’infant.

Avui dia, un dels dispositius que els infants estan cada vegada més habituats a emprar és el mòbil o la tauleta. La fotografia com a tal, és un aspecte molt atractiu per l’infant i fins i tot creatiu, perquè li permet fixar en temps el que està percebent i després poder recordar o reflexionar sobre el que capta. A més, és una via de comunicació molt clara entre l’escola i les famílies on els alumnes són partícips del que han après i poden explicar el que estaven fent i descobrint, per exemple al blog del grup a la web del centre.

Pels docents fer fotos del que aprenen i descarregar-les potser molt útil, encara que impliqui en un primer moment dedicar un temps a dominar  mínimament els dispositius i els programes. Ens permet, al meu entendre, poder millorar la nostra observació del que aprenen, un foto a vegades en pots donar una visió de la relació i de com aprèn l’infant que potser no érem conscients. A més, el poder la imatge i la motivació com que van lligats ens permet poder treballar molts aspectes interessants des de l’òptica diària que té el nen/a en la societat en què està creixent i ajudar-lo a desenvolupar la seva competència digital.

Val la pena fer un esforç per formar-nos doncs sortim guanyant tothom.

 

 

CREANT AMB FRUITES I VERDURES

Un dels programes creatius que ofereix edu365.cat i que ens agrada és “Archibondo Art Creator ” Link

La creació que vam fer entre els quinze alumnes amb la pissarra digital, doncs enguany no disposem d’aula d’informàtica perquè ha estat habilitada per un grup de sisè. Així que entre tots va acabant creant la següent cara:

Grup dels ocells, P4-P5

MURALS I EXPOSICIONS

Tenim passadissos molt amples amb parets sempre forrades amb una  intenció al darrera, des de representar algun tret de l’estació en que estem,  un dia important com el de la PAU MUNDIAL, temàtica de projecte,..

Aquí us deixo un petit recull de murals que tenim per l’escola

Què és la PAU
Mural del dia de la pau de tot infantil. Cada paraula va sortir dels nens/es, vam triar les quatre més votades o amb més sentit que ens deia de cada grup i pintades per equips de taula. Per la pandèmia teniem un grup confinat que ens va fer arribar els seus dibuixos. Van ser enganxats per torns per ser grups bombolla, per això hi ha definicions repetides.
Exposició dels nostres ocells i nius, després d’observar la caixa niu que tenim en el nostre pati d’infantil.

BENVINGUTS

Benvinguts/des,

Aquest bloc està centrat en les propostes i experiències que estan portant a terme un grup bombolla de 15 alumnes d’edats compreses entre quatre  i sis anys. Set alumnes són de P4 i vuit, un d’ells TEA, de P5.

Hem passat de ser una escola d’una línia amb alguns cursos a primària dobles, que enguany hem passat a ser de tres i quatre línies amb una ratio molt baixeta on la tutora o tutor ho organitza i ho porta a terme tot. Alguns nivells de primària tenen especialista d’anglès i de música però no  fan totes les sessions, si no compartides amb el tutor/a.

La nostra escola en els seus inicis va ser de doble línia i alguna triple, per tant, la seva infraestructura ens ha permès habilitar noves aules. A més una escola rica en espais verds i espais de joc amplis. Pertanyem a la XESC des de fa molts anys i en un principi vam ser Escola Verda i continuem mantenint com un dels nostres trets d’identitat la preservació del medi ambient en totes les seves formes i fomentem l’alimentació saludable a través del nostre hort.

Pati de primària amb arbres fruiters
Hort escolar