AMB ULLS DE NEN

AMB ULLS DE NEN

Els infants d’aquesta generació han nascut i creixen amb les noves tecnologies. És evident que tenen una facilitat “innata”, potser fruit del context que els toca viure; la pandemia, la inmediatesa, l’avenç en l,evolució i aplicació del món digital…

El curs passat ens varem iniciar en el treball de les tauletes digitals, treballant aspectes i continguts bàsics i fonamentals de les diferents àrees a infantil (llenguatges, descoberta…)
Però com ho viuen ells? son eines molt atractives i engrescadores amb les quals és molt fàcil motivar-los, si bé cal ser també prudent i racionalitzar-ne l’ús.

Aprofitant la celebració de Carnestoltes, els nens i nenes de P5 van crear l’any passat un photocall, amb màscares, antifaços, collarets…..realitzats per ells en un taller o racó de l’aula i al llarg de la sessió de tauletes, es feien fotos els uns als altres.
Al espai “a les fosques”, ja experimenten amb formes i figures, mantenen converses entre ells.. .però en aquesta situació, poden veure d’altres conceptes: si es veu alt o mes llarg, més estret o més ample, encuadrar o enfocar més amunt o més avall…..

Va ser curiós experimentar com els adults, hem passat de ficar l’ull a la càmera analògica a com els infants, que ja hi estan avesats a fer-se selfies, a fer postures… prenen enfocs des d’altres punts de vista.

D’aquesta manera, lúdica i creativa, podem treballar la creativitat, l’autonomia, l’esperit crític, la confiança i la llibertat, i cooperació entre iguals. Els infants aprenen, gaudeixen i els adults també.