Treballant-hi !

Durant les diferents sessions de treball del projecte, anirem plantejant  diferents activitats:

  • Demanarem als infants que busquen amb les famílies informacions sobre els planetes del Sistema Solar. Els xiquets i les xiquetes solen portar contes, llibres de coneixements, … que tenen a casa o que han trobat a la biblioteca (amb qui contactem abans per tindre més material disponible i perquè els puguen orientar). També solen portar pelutxos, ninotets i joguets relacionats. Nosaltres completarem esta búsqueda (si no hi ha hagut alguna aportació per part seua) i els oferirem visualitzar uns vídeos educatius a través de youtube, que anirem mirant i aprofundint segons el ritme de l’alumnat:

           

           

 

 

  • Per entendre i reforçar el nom i les característiques dels planetes, així com quins són els seus moviments realitzarem un treball de plàstica i psicomotricitat. Amb boles de porexpan de diferents mides farem els planetes i el Sol, en primer lloc. Després anirem al gimnàs o al pati i marcarem amb guix el lloc on col·locar els diferents planetes i també el recorregut que faran al voltant del Sol. Per fer este treball, farem equips de 2 o 3 alumnes i cada equip s’encarregarà d’un planeta (o del Sol). Cada equip farà girar la ruleta per saber quin li toca:  https://wheelofnames.com/ca

 

  • Després al gimnàs, alguns dels alumnes s’encarregaran d’enregistrar en vídeo estos moviments de traslació i rotació que faran els companys, utilitzant una tauleta. Un posible resultat podria ser este:    

 

  • Una altra activitat que plantejarem serà utilitzar les Bee-Bots, amb les quals els infants hi han treballat amb anterioritat. Ficarem dintre de les butxaques transparents de la catifa quadriculada fotografies de diferents planetes. En petits grups els plantegem reptes senzills per fer arribar l’abella al planeta indicat. No els direm a quin, sinó que ho hauran d’esbrinar a partir d’una pista que trobaran escrita en un targetó. Seran pistes molt senzilles: “Comença amb la lletra V“, “És el planeta roig“, “És el nostre planeta“, … Hauran de treballar en equip per endevinar a quin planeta es refereix i per a programar l’abella correctament, rectificant i reprogramant quan siga necessari.