Activitats de desenvolupament del projecte

– Amb la càmera digital realitzarem fotos del procés de plantar diferents plantes i de la cura de les mateixes, quan surt la primera branca, la primera flor… A la pantalla digital les hauran d’endreçar per ordre: primer plantar la llavor, regar, creixement de la planta…

-Amb les plantes que han portat les famílies de casa, per cada planta crearem un codi QR, el qual ens donarà informació sobre si la planta és d’interior o exterior, si necessita molta-poca aigua i llum.

– Beebots: tindrem una bossa de tela amb fotos de les diferents plantes que tenim a l’aula; agafarem una foto i haurem d’enviar el robot fins a la planta que ens hagi sortit: rosa, kalanchoe, aloe vera…

– Farem un trencaclosques a la pdi:

Activitats d’iniciació del projecte

Algunes de les activitats que farem són:
– PDI+ document de word: Activitat de identificar els objectes i/o utensilis que necessitem per plantar una planta: en un document de word penjarem fotos de diferents objectes que siguin propers per als infants: pa, aigua, sorra, test, llavors, cotxe de joguina, gronxador, ós de peluix…; a la pantalla digital els infants hauran d’encerclar aquells objectes que necessitem per poder plantar una planta.
– Taula de llum: amb la taula de llum crearem “flors” amb materials de diferents colors; aprofitarem per classificar i fer seriacions de dos colors.

– Aprendrem cançons de flor i de la primavera, l’estació de les flors:

https://www.youtube.com/watch?v=KfXKMzJdPik

– Escoltarem “La Primavera” de Vivaldi:

https://www.youtube.com/watch?v=s2lbGix2wtE

Som la classe de les Flors

Aquest curs I3-A serem la classe de les Flors. Per això, al llarg del curs realitzarem diferents activitats per investigar sobre les flors: què necessiten per créixer, tipus de plantes (amb flors i sense), aprendrem les diferències entre arbres i plantes, què pot sortir d’una flor…entre d’altres.
En aquest bloc recolliré algunes de les activitats que anirem fent per avançar en el descobriment d’aquest tema de coneixement del medi natural. Recolliré en concret aquelles activitats i propostes més lligades amb l’us de les noves tecnologies.

Amb ulls de nen i nena

Fa uns quants anys, en una escola bressol on treballava teníem una càmera de fotos per recollir L’EQUIP EDUCATIU diferents moments del dia a dia a l’aula i després poder presentar a les famílies (a través dels àlbums). Cap infant podia tocar la càmera, i mira que els hi cridava l’atenció. Però no va haver manera de poder, al menys, ensenyar-los com funcionava aquella “meravella de la tecnologia”.

A dies d’ara els adults hem substituït les càmeres digitals per les càmeres del mòbil, amb l’avantatge que sempre el portem a sobre i es més fàcil el seu ús: ens passem molt de temps fent fotos de les diferents activitats que fem a l’aula.  Però la majoria les fem nosaltres, no els infants.

Estaria bé que els infants poguessin tenir una càmera digital al seu abast per saber què els agradaria fotografiar, ens donaria moltes pistes sobre els seus interessos, seria una font de motivació important poder tenir aquest recurs tan estimulant per recollir alguns aspectes de la realitat que ens envolta. També seria una forma de treballar la seva autonomia al ser ell/a qui fa servir aquest recurs, a més de fomentat la curiositat i l’esperit d’investigació. Ens ajudaria a facilitar l’assoliment de conceptes i la generació de nous aprenentatges.

mde

Endevina endevinalla

Bon dia a tothom!

A l’etapa d’educació infantil el desenvolupament del llenguatge oral és un eix fonamental que treballem de manera globalitzada al llarg de cada dia. Us presento una activitat que fem per desenvolupar-lo:  reconeixement de sons, en aquest cas sons d’animals, però també ho fem amb sons de mitjans de transport, les seves pròpies veus (quan són una miqueta més grans…), inici de cançons conegudes per ells i elles…; amb les endevinalles treballem també l’atenció i el vocabulari. És una proposta que els hi agrada molt.

Ens voleu escoltar?

Rutines amb música

Bon dia!

A l’educació infantil fem servir la música i diferents cançons per ajudar a assolir diferents continguts: cada dia, a l’estona de la rotllana, cantem cançons en relació a algunes rutines, com són saludar-nos amb la cançó del “Bon Dia” de la Dàmaris Gelabert i “Els dies de la setmana” (de la mateixa autora) per anar aprenent quin dia és

Que ens voleu sentir?

Em presento

Hola a tothom. Em dic Rosa i aquest curs estic treballant com a TEI en una escola del pública del Consorci de Barcelona. Els cursos anteriors vaig treballar de mestra d’educació infantil a diferents escoles de la Generalitat de Catalunya.

Treballo a una escola de dues línies al nivell I3 A i B. Hi ha 19 i 18 infants respectivament. A l’escola es treballa per tallers i per projectes i aquest curs s’ha començat a treballar una tarda a la setmana per ambients.