AMB ULLS D’INFANT

Vivim en una societat plenament digital i cada vegada s’està donant més importància a l’adquisició de les competències digitals per part de mestres i alumnes per tal d’aconseguir formar futurs ciutadans i ciutadanes per viure i treballar en el món actual. N’és un exemple el Pla d’Educació Digital de Catalunya.

És lògic que des d’educació infantil també incloguem el treball del llenguatge audiovisual i digital per tal d’aconseguir el desenvolupament integral de l’infant amb l’objectiu d’educar per viure i conviure en aquesta societat digital, contribuint a nous aprenentatges i noves formes de comunicació.

Les càmeres de fer fotos o l’ús de tauletes digitals per fer fotos en formen part.  Aquestes eines ens poden servir per oferir als infants captar certs moments, conceptes o creacions, cosa que els permetrà ser creatius, comunicar-se, expressar-se i aprendre un nou tipus de comprensió, la comprensió visual.

És important que darrere d’aquest treball amb eines digitals, com és el cas de la càmera de fotos o tauletes, hi hagi una clara intenció educativa, funcional, significativa i intencionada. No podem recórrer a l’error d’utilitzar recursos digitals perquè sí. Cal analitzar i reflexionar sobre per a quina raó volem introduir-ho a la nostra aula, com ho farem, quina finalitat perseguim…

Per exemple, a la nostra aula estem treballant les plantes, les seves parts, el seu creixement… Estem fent germinar diferents llegums i amb la càmera de fotos, cada infant capta diferents moments del procés de germinació dels seus llegums. Això ens servirà més tard per recordar i ser conscients del progrés de germinació, la fotografia serà un recolzament i suport que acompanyarà la seva expressió oral.

És important educar en el civisme i en els bons hàbits en l’ús d’eines i recursos digitals: com agafar la càmera amb seguretat, etc.

 

Confeccionem cares amb fruites

A les classes d’anglès estem treballant les parts del cos i la cara a través de diferents cançons i jocs.

També hem treballat algunes fruites amb l’explicació d’algun conte.

Per tal de treballar aquest vocabulari de forma plegats, hem utilitzat el recurs digital d’Archimboldo? que s’ofereix dins l’apartat de dibuixa i pinta Infantil de l’Edu365.

Confeccionant cares amb fruites.