Sisena víctima mortal a Polònia per inundacions a Europa de l’Est

Les inundacions a Polònia, Txecoslovàquia i Eslovàquia s’intensifiquen en els últims dies. El nombre de víctimes a Polònia ascendeix a sis persones.

Prop de 500 persones van ser evacuades i diverses escoles van ser tancades a Cracòvia, una de les grans ciutats de Polònia, on a causa de la destrucció d’un dic es va desbordar el riu Vístula i va inundar zones adjacents.

L’aigua als rius del sud de Polònia està assolint nivells màxims. Els corrents van destruir trossos de carreteres i van ensorrar diversos ponts. Els desbordaments també posen en perill al Museu del camp d’extermini d’Auschwitz i al major santuari de Polònia, el monestir Jasna Góra. Les autoritats poloneses asseguren que prendran totes les mesures necessàries per superar aquesta situació d’emergència.

A Txecoslovàquia, els desbordaments van cobrar la vida d’una dona de 69 anys. Més de 8.000 ciutadans van ser evacuats. Segons un representant de l’administració local, les construccions hidrològiques no aguantaran la pressió de l’aigua. Així mateix, a la part occidental d’Ucraïna també estan inundades centenars de cases a les zones rurals.

Etiquetes:, , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *