Les emissions del sector elèctric es redueixen gairebé fins a la meitat

El sector elèctric va emetre 9 milions de tones de gasos d’efecte hivernacle en el primer trimestre de l’any, gairebé la meitat (el 45,39 per cent) de CO2 que el generat en el mateix període de 2009, segons dades provisionals de l’Inventari Nacional de Gasos d’efecte hivernacle.
La secretària d’Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, ha destacat que aquesta reducció de la contaminació s’ha produït malgrat que, en aquest mateix període, la demanda elèctrica ha crescut el quatre per cent. Aquestes dades, que encara són provisionals, posen de manifest que el primer trimestre d’aquest any ha estat el període “menys contaminant del sector elèctric des de l’any 2004”, quan el Ministeri de Medi Ambient va començar a mesurar mensualment les emissions d’aquests gasos. A més, si es manté aquesta tendència, 2010 pot ser l’any amb menys emissions de CO2 en el sector elèctric des de 1990, “tot i que el consum és molt més important que el de fa vint anys”.
La secretària d’Estat ha destacat que aquesta reducció de les emissions no és “atribuïble” a la crisi, sinó que ha estat possible gràcies a “un canvi molt important en el mix energètic espanyol, que ha registrat un augment notabilíssim de les energies eòlica i hidràulica i al manteniment de la nuclear “.
Al mateix temps, el sector elèctric ha millorat l’eficiència energètica i el consum és “cada vegada més eficient”. En aquest sentit, Ribera ha destacat que el 2008 la demanda de carbó “va caure molt” i va ser substituïda pel gas, mentre que el 2009 “tots dos van ser substituïts per les energies d’origen renovable, que han crescut el 26 per cent”.
“El resultat d’aquesta millora és que Espanya necessita importar menys combustible, pot exportar energia elèctrica i genera menys contaminació”, ha valorat. La secretària d’Estat ha destacat també que “es manté la tendència iniciada el 2008 de reducció d’emissions del transport per carretera”, que el 2009 es van reduir el 4,24 per cent i només el gener d’aquest any, el 7,7 per cent.

Etiquetes:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 comentari

  1. Carla Cañagueral Rosell 27 abril 2010 - 08:27

    És bo que les emissions del primer trimestre siguin les mes baixes des del 2004. Encara que 9 tones crec es es un disbarat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *