Consells per fer una bona entrevista

Copia a la llibreta els consells que són correctes per fer una bona entrevista.

Per fer una entrevista cal tenir en compte algunes recomanacions, però alerta perquè s’han infiltrat algunes recomanacions errònies, a veure si saps identificar quines estan bé i quines són dolentes.

1. L’entrevista pot durar molta estona, com més minuts millor…Una hora seria l’estona correcta.

2. Hem d’interrompre a l’entrevistat al mig de l’explicació quan parla per fer més àgil l’entrevista.

3. Cal preparar les preguntes, seleccionar les més importants i organitzar-les per temes.

4. Una entrevista no és un diàleg. El principal objectiu de l’entrevista és fer que la persona entrevistada ens expliqui la seva història.

5.    Per  això, qui entrevista no ha de parlar molt. Solament quan sigui necessari, per crear un bon clima o per guiar la conversa cap als temes que volem tractar. Com sabeu, els silencis són tan importants com les paraules.

6. És recomanable fer una pregunta cada cop. Si quan entrevistem fem moltes preguntes alhora, la persona respondrà solament a una d’aquestes preguntes.

7. En una entrevista s’han de fer les primeres preguntes que et vénen al cap, sense preparar res, perquè així queda més espontani.

8.    L’entrevista és un monóleg. L’important és que l’entrevistador xerri molt.

9. És important fer moltes preguntes alhora i així l’entrevistat respondrà la pregunta que més li agradi.

10. Si apareix un silenci, no cal preocupar-se. No cal, tampoc, “omplir” el silenci amb una altra pregunta. La gent es pren el temps que necessita per contestar. Pot ser està reflexionant sobre si cal afegir alguna cosa o no, si cal corregir el que havia dit abans, etc.

11. No s’ha d’interrompre a l’altra persona quan parla. Si fa molta estona que parla d’una altra cosa, s’ha de buscar la manera de tornar al tema de l’entrevista de manera amable.

12. Cal que recordeu sempre per què fem l’entrevista i què volem saber en fer-la.

13. L’entrevista ha de finalitzar en un temps raonable.  Per això, cal pensar quin número de preguntes són les correctes

Extret de www.phpwebquest.org/…/

One thought on “Consells per fer una bona entrevista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà