Gestió ambiental

Gestió de residus

Consulteu el web de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Els residus generats per les centrals nuclears són emmagatzemats en piscines dins de les mateixes centrals. Però una alternativa quan parlem de residus d’alta activitat és recórrer a un cementiri nuclear o magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears.

La vida útil d’un MTC és d’uns 50 anys. Cal no confondre’l amb el magatzem geològic profund, que permet guardar residus d’alta activitat durant milers d’anys.

Figures de protecció del territori

Des de 2013 les Terres de l’Ebre estan declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO.

Sostenibilitat

La problemàtica que planteja el desenvolupament sostenible, és a dir, el creixement respectuós amb el medi que no compromet el benestar social i econòmic ni els recursos naturals, queda prou ben reflectida en aquesta campanya publicitària (cartell 1; cartell 2).

Més nou és el concepte de decreixement sostenible, que al contrari que l’anterior, sosté que no podem mantindre un ritme continu de creixement, per molt que vulguem conservar l’equilibri amb el medi. Pots trobar més informació aquí i aquí.

Agenda 21

Consulteu la pàgina de l’Agenda 21 de l’Ajuntament de Barcelona, i la de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *