Evolució i ecologia

Res no té sentit en Biologia si no és sota el punt de vista de l’evolució

Theodosius Dobzhansky

Evolució i societat

Observeu el capítol de The Simpsons: Lisa, la escéptica. En ell es tracta el tema del conflicte social entre ciència i religió, que és encara avui plenament actual en molts països, com ara Estats Units. Després de veure’l i respondre aquestes preguntes, ompli el qüestionari corresponent al Moodle.

La història de les idees evolucionistes

Aquí teniu les instruccions per a fer una activitat sobre quatre explicacions que han donat els científics al procès evolutiu al llarg de la història.

Més recursos per Internet

Més recursos sobre evolució a la Maleta d’evolució.

Laboratori i activitats pràctiques

Simulant l’evolució. Per contribuir a la construcció del model evolutiu per selecció natural mitjançant la realització d’una simulació en què calculareu freqüències gèniques i freqüències fenotípiques. Descarregueu aquí la fitxa de la pràctica.

Construint xarxes tròfiques. Estudieu les relacions alimentàries entre els organismes de l’Àrtic i de l’Antàrtida. Descarregeu aquí la fitxa de l’activitat.

Relacions entre els organismes dels ecosistemes. Estudieu les relacions interespecífiques i les intraespecífiques a través d’aquesta activitat. Descarregeu aquí la fitxa de l’activitat.

Responeu després els qüestionaris al Moodle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *