Evolució i ecologia

Res no té sentit en Biologia si no és sota el punt de vista de l’evolució

Theodosius Dobzhansky

Biston betularia

Podeu simular com actuaria la selecció natural sobre la papallona del bedoll en aquest enllaç.

joc-evolucio

Evolució i societat

Observeu el capítol de The Simpsons: Lisa, la escéptica. En ell es tracta el tema del conflicte social entre ciència i religió, que és encara avui plenament actual en molts països, com ara Estats Units. Després de veure’l i respondre aquestes preguntes, ompli el qüestionari corresponent al Moodle.

La història de les idees evolucionistes

Aquí teniu les instruccions per a fer una activitat sobre quatre explicacions que han donat els científics al procès evolutiu al llarg de la història.

Evolució humana

Entreu en aquest enllaç i visiteu els apartats D’on venim i el Joc del bipedisme.

Més recursos per Internet

Més recursos sobre evolució a la Maleta d’evolució.

Laboratori i activitats pràctiques

Simulant l’evolució. Per contribuir a la construcció del model evolutiu per selecció natural mitjançant la realització d’una simulació en què calculareu freqüències gèniques i freqüències fenotípiques. Descarregueu aquí la fitxa de la pràctica.

Construint xarxes tròfiques. Estudieu les relacions alimentàries entre els organismes de l’Àrtic i de l’Antàrtida. Descarregeu aquí la fitxa de l’activitat.

Relacions entre els organismes dels ecosistemes. Estudieu les relacions interespecífiques i les intraespecífiques a través d’aquesta activitat. Descarregeu aquí la fitxa de l’activitat.

Responeu després els qüestionaris al Moodle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *