Ecologia

A continuació podeu veure un curt vídeo sobre un cas particular d’invasió biològica: el del musclo zebrat (Dreissena polymorpha).

Invasiones Biológicas: el caso del mejillón cebra (Dreissena polymorpha) from Divulgare on Vimeo.

En aquest programa del QuèQuiCom de TV3 es parla d’alguns organismes de mida petita i apareixen diverses relacions interespecífiques entre ells.

Pràctiques

Índex de diversitat. Mesurareu la diversitat vegetal a través del mètode de la parcel·la, mitjançant l’índex de biodiversitat de Shannon-Weaver. Recordeu omplir l’informe de la pràctica i respondre el qüestionari al Moodle de l’institut.

Bioindicadors. A través de la identificació de protistes i invertebrats aquàtics, tractareu de classificar una sèrie de mostres d’aigua segons les classes de contaminació de les aigües de Liebmann: consulteu aquí les taules i aquí la informació detallada. A continuació podeu veure unes imatges d’alguns dels organismes que podem trobar a les mostres d’aigua:

Closterium

Euglena

Chaos diffluens

Vorticella

Chilodonella

Stentor

Paramecium

Rotífers

Tardígrads

Copèpodes

En finalitzar cada pràctica heu d’omplir l’informe de la pràctica i respondre el qüestionari corresponent en el Moodle de l’institut.

Bibliografia

Begon, M., Harper, J.L., Townsend, C.R. Ecología.
Margalef, R. Ecología.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *