4A LAURA LÓPEZ, Llengua catalana

HE TROBAT UNA FEINA!

Em dic Aria i sóc una noia de 16 anys. L’estiu que ve me’n vull anar amb unes amigues meves de viatge a Londres. He parlat amb els meus pares i ells hi estan d’acord si jo em pago tot el viatge. Per això, fa una setmana vaig enviar currículums a moltes botigues. Vaig enviar-ne a gelateries, a botigues de roba, de sabates, de mobles, de maquillatge i de joguines per a nens petits. Per fi, una setmana després m’han respost des d’una botiga de roba. D’aquí a tres dies començo, coincidint amb les vacances de Nadal.
Avui és el meu primer dia, estic una mica nerviosa però l’únic que hauré de fer avui serà mirar i aprendre com funciona tot. De moment estic de pràctiques. La botiga està situada en un dels carrers més cèntrics de la ciutat. Per aquí està ple de turistes, sort que jo domino bé l’anglès i el francès. L’edifici és antic, però està ben conservat. Els sostres tenen motllures i molts d’ells tenen relleu. La planta baixa no té parets, és un espai obert on estan les caixes i els emprovadors. El primer pis està separat en cambres grans que es comuniquen unes amb les altres, una d’elles m’ha cridat molt l’atenció ja que té una font al mig i en un extrem hi ha un balcó. En aquesta planta hi ha la roba d’esport, la roba interior i roba de la nova col·lecció. Per últim, hi ha una tercera planta que és per a senyors.
A mi m´han assignat la segona planta. No paro de plegar roba i posar-la en el seu lloc. A vegades em torno boja perquè no sé on va. Vaig de dalt a baix tot el dia buscant peces de roba que els clients em demanen. Al final del dia, els peus i les cames no aguanten més.
Ja fa tres setmanes que hi treballo i avui és el primer dia de rebaixes. Avui tothom farà hores extres, no tindrem gairebé temps per menjar. La gent porta moltes peces a caixa, han contractat gent especialment per aquests dies, però anem molt atrafegats. Per sort, totes aquestes hores de més que fem ens les recompensen econòmicament. Hi ha una altra part bona i és que la botiga et regala targetes descompte molt sovint.
Amb tot el que guanyi en els propers mesos podré fer el viatge i comprar alguna cosa a Londres.