3C Marc Luque Naturals

EL NOSTRE ASPECTE FÍSIC                                            Marc Luque  (3rC)

Avui dia molts joves pensen que el  nostre aspecte físic és molt important per relacionar-nos amb altres companys i poder ser acceptats, intentant en moltes ocasions imitar a personatges de moda.

El nostre aspecte físic és el nostre embolcall però el que és important és l’interior de les persones. Per estar bé per fora, primer has d’estar bé interiorment amb tu mateix, per això és molt important l’autoestima.

La societat juga un paper molt important amb els valors que transmet  sobre l’estètica i els mitjans publicitaris s’han encarregat de gestionar les imatges i els estereotips que busquen els joves.

No cal obsessionar-te amb la imatge personal, ni voler ser un “celebrity” ja que cada persona té el seu encant i la qüestió és treure el millor de nosaltres. Cada ésser humà és únic. Quan un troba el seu veritable valor més enllà de l’aparença i aconsegueix que la seva pròpia bellesa interior superi la forma del seu cos, llavors podem sentir-nos segurs de qualsevol embolcall. No importa tenir els ulls verds o negres, tots els ulls són bonics no pel color sinó pel que hi ha darrere i per la forma en què miren i entenen el món.

Aquests són els valors que hauria de transmetre la societat i no els que ens fan arribar, ja que molts joves rebutgen la seva imatge, sobretot quan hi ha obesitat, acne… cosa que provoca un problema de seguretat i autoestima molt negatiu per la societat.

Tenir bon aspecte no s’hauria de convertit en el nostre passatemps més important, el que cal fer és tenir bona autoestima i ser feliç.

El nostre aspecte físic depèn de tres factors: l’herència genètica, el sistema de vida que adquirim i l’entorn. Sobre l’herència genètica poc es pot fer però que l’entorn no ens influeixi depèn dels nostres valors.