3r C ALBA PARRA. Matemàtiques

EXISTEIX L’AMOR ENTRE XIFRES?

Hola! Bé, em presento. Jo sóc un preciós 8 que ve d’una luxosa família i tinc una petita història per explicar. Una història on l’important són els amors i els desamors entre xifres i signes.

Com bé us he dit, sóc un lluent 8, número parell i amb unes quantes qualitats. Una d’elles és que, quan m’estiro, semblo un infinit i això no ho té ni un sol número. Molta gent va maldient que som dos tresos enganxats, però no en tenen ni idea, són uns ignorants! Està bé, aquí comença la meva història.

Tot va començar un assolellat dia d’estiu, mentre jo em passejava per la pissarra. Fins aquell moment, jo havia estat sol, però aquell dia vaig topar amb el número 3 i de sobte me’n vaig enamorar, en un obrir i tancar d’ulls.

-Eeeeh! –vaig cridar-li.

-T’equivoques, jo no sóc una e, sóc el número 3. Moltes persones em confonen, ja que em miren al revés, però això és perquè no saben valorar les meves corbes de somni –l’espectacular 3 va contestar.

Com que no vaig saber què contestar i vaig veure que ens acoblàvem perfectament, em vaig llençar i li vaig fer un petó. Vam començar a sortir i després d’uns dies vaig començar a pensar com seria la nostra vida si visquéssim en una mateixa operació. Vaig tenir la gran idea de sumar-nos. I així ho vam fer; per tant, ens vam convertir en un 11. Vam muntar una gran festa on hi van assistir el nombre Pi, el 5, els dos punts, l’arrel quadrada… entre d’altres.

Dies després vam tenir una forta discussió, que va tenir un desagradable acabament.

-Tu, estimat 3, estirat sembles un cul! –vaig insultar sense pensar-hi.

-Doncs tu sembles envasat al buit! –va respondre’m.

Allà va ser on vaig decidir que allò nostre havia d’acabar. Vam acudir al tribunal de separació de números i allà van decidir que ens havíem de separar i, finalment, vam acabar anant-nos-en cadascú amb la seva xifra.

Van passar uns quants mesos i em vaig assabentar que el 3 s’havia multiplicat amb un 5 i vaig alegrar-me per ell. Jo ja era feliç perquè m’havia sumat amb un altre 8 meravellós!