3r B NÚRIA MEDIAVILLA.  Matemàtiques

SALVACIÓ MATEMÀTICA

Fa un parell de mesos gaudia d’una vida normal i corrent. Estudiava ciències exactes a la UB, sortia de festa amb les meves amigues i acabava de complir els . M’apassiona escalar muntanyes amb el meu pare, però fa dos anys, la corda que em subjectava es va trencar, vaig caure i vaig patir una greu lesió al tendó supraspinós que m’impedeix moure el braç en un angle més gran de 30?.  Encara que tinc seqüeles de l’accident, he aconseguit seguir  amb la meva vida sense canviar gaire els meus hàbits, però ja no puc escalar. Tot ha seguit igual fins ara… Em trobo tancada a casa, sense la possibilitat de sortir i amb una polsera de geolocalització lligada al  turmell. Tot això perquè es pensen que he matat a una companya d’universitat. No sé com me’n sortiré, totes les proves apunten cap a mi.

El 24 de setembre, va aparèixer, assassinada d’un cop al cap, la meva companya d’habitació. De seguida, vaig ser detinguda perquè era la persona més propera a ella, ja que vivíem juntes. Em vaig desviure per intentar convèncer el jutge que era innocent, però no va funcionar. Vaig estar durant dues setmanes tancada a la presó, però encara que no es creien la meva versió, em van haver de deixar sortir de la cel·la perquè sense una prova que fos irrevocable, no em podien tenir retinguda més temps. Així que no em puc separar del meu domicili més de 1km. Necessito provar la meva innocència com sigui;  si no, tots els meus plans de futur es veurien truncats.

La meva passió són les matemàtiques, sempre les he utilitzat per resoldre els meus problemes quotidians i sovint, alguns teoremes de personatges il·lustres, m’han ajudat a trobar solucions als conflictes que m’he anat trobant al llarg de la vida. Així que he agafat tots els llibres que tenia per casa, que no són pocs, i m’he centrat a trobar alguna prova que m’ajudi a demostrar que sóc innocent. No tinc accés al cas, per això no em puc centrar en trobar alguna llacuna al fabulós pla que algú ha traçat per arruïnar-me la meva vida, no puc fer altra cosa que llegir i rellegir un dels manuscrits més antics que tinc d’Ibn Muad, un gran matemàtic musulmà, del s. XI, que va fer grans avenços en el camp de la trigonometria. Basant-me en els seus teoremes, he trobat que hi ha una manera de provar la meva innocència, així que he demanat al meu advocat que descobreixi per mi, l’angle exacte des d’on havia sigut colpejada la víctima i la magnitud del cop. He comprovat que és impossible que jo hagués donat aquella batzacada mortal perquè a causa de la meva lesió sóc totalment incapaç d’obrir el braç en un angle de 110?.  He anat al jutjat per exposar la prova que ha de deixar-me lliure. Després de consultar el  meu historial i de ser sotmesa a diferents tests musculars, han retirat els càrrecs i el meu nom ha quedat net. M’han promès que seguiran amb les investigacions per tal de trobar el veritable assassí i fer justícia.

Així que ja ho sabeu, les mates són molt importants, a mi m’han salvat la vida.