6è CONGRÉS EDUCACIÓ I ENTORN LA SEU D’URGELL

Els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny,  es celebra a La Seu d’Urgell el 6è congrés d’Educació i entorn que en aquesta edició se centrarà en la reflexió al voltant de la lectura entesa com una estratègia per a la millora de la competència comunicativa,  per a l’èxit acadèmic de l’alumnat i i per a participar amb èxit en la majoria dels àmbits de la vida adulta.

La xarxa de biblioteques de les comarques de Lleida participa amb l’explicació de la seva experiència.

Per saber-ne més cliqueu la imatge:
Mª TERESA ANDRUETTO, PREMI ANDERSEN 2012

Mª Teresa Andruetto ha estat la guanyadora del premi Andersen 2012, conegut com “el petit Nobel de la Narrativa. Infantil”

Atorgat cada dos anys per l’IBBY a un escriptor i un il·lustrador de literatura infantil i juvenil, és la primera vegada que el guanya un escriptor hispanoamericà.

Per saber-ne més, pots clicar la imatge:
CONFERÈNCIA ISABEL SOLÉ: “La competència lectora, una clau per a l’aprenentatge”

En el marc dels Debats d’Educació que organitza regularment la Fundació Bofill i la UOC amb colaboració del MACBA, el passat 14 de desembre es va celebrar la conferència “La competència lectora, una clau per a l’aprenentge” a càrrec d’Isabel Solé, catedràtica del Departament de Psicologia Evolutiva i Educació  de la Universitat de Barcelona i autora, entre altres llibres,  del reconegut Estrategias de lectura.  A continuació, trobareu un seguit d’ enllaços sobre aquesta conferència:

Vídeo resum

Video complet

El text de la ponència

Síntesi idees clauSELECCIÓ DE VINT LLIBRES SOBRE EL TEMA MIGRATORI ELABORAT PER GRETEL

Dins del simposi internacional ” La literatura que acull: immigració, infància i lectura” celebrat a Barcelona els passats 17, 18 i 19 de novembre de 2011, GRETEL ha elborat una recomanació de llibres sobre el tema migratori. Descarrega’t la seleccióAMB NOVA EMPENTA

Després d’uns mesos sense gaire activitat al bloc (hem estat molt ocupats amb l’organització de les II Jornades de biblioteques escolars de les comarques de Lleida, en posar al dia molts aspectes de la xarxa, etc.) reprenem amb ganes i il·lusions renovades el manteniment actualitzat d’aquest espai que volem sigui un altre recurs més per a totes les biblioteques de la xarxa.  Així doncs, a partir d’ara, atents a les novetats (nous enllaços a blocs, per començar) que trobareu cada mes.

 

 TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE 19ª Jornadas de Bibliotecas Infantiles, Juveniles y Escolares, que la Fundación Germán Sánchez Ruipérez

Publicades totes  les  conferències, bibliografía, programa i dades dels experts.  Clica sobre la imatge.

jornadas-fgsr


2ª EDICIÓ DEL POSTGRAU LECTURA, LIBROS Y LECTORES INFANTILES Y JUVENILES

Aquest postgrau pretén, entre altres objectius, reflexionar sobre aspectes metodològics i sociològics de l’acte de llegir per tal d’establir les claus de l’educació lecto-literària en la construcció d’identitats i proporcionar eines per desenvolupar un treball especialitzat d’atenció al lector infantil i juvenil a centres escolars, editorials i altres empreses de l’àmbit cultural.

Preinscripció:

 1 de juny  al 20 de juny de 2011

Per saber-ne més, cliqueu sobre la imatge

postgrau_saragossa

 

 LA LITERATURA INFANTIL I ELS VALORS

Cliqueu sobre aquest enllaç per llegir l’interessant  article de Marcela Carranza sobre aquest tema.  Us animeu a fer comentaris?

http://www.imaginaria.com.ar/18/1/literatura-y-valores.htmLOTS DE LLIBRES DE SUPORT A LES BIBLIOTEQUES DELS CENTRES D’ENSENYAMENT

Aquests lots donen suport als centres educatius d’educació infantil i primària i de secundària i, són pensats especialment per treballar a nivell d’aula. L’accés a aquests lots es fa a través del catàleg col·lectiu de la lectura pública Argus i els centres educatius poden demanar-los a través del formulari de petició de la web.  Més informació a l’apartat RECURSOS.

cepsecolleccio


XXVII SALÓ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL. Mollerussa, de l’1 al 13 de maig de 2011

Com cada any per aquestes dates, es celebra a Mollerussa el saló del llibre infantil i juvenil.  De nou, trobem exposicions, activitats, etc.  Cliqueu sobre la imatge per saber-ne més.

salo-12