Més sobre Joana Raspall: la seva feina com a bibliotecària a Vilafranca.

Nascuda a Barcelona i resident a Sant Feliu de Llobregat, la biblioteca de Vilafranca va ser la seva primera feina un cop acabats els estudis a l’Escola de Bibliotecàries, l’any 1938.
Cap al final de la guerra civil, la biblioteca de Vilafranca, situada prop del convent del Molí d’en Rovira, anava a ser convertida en ampliació de l’hospital i abans d’abandonar l’edifici, les dues bibliotecàries van salvar bona part del fons bibliogràfic traslladant-lo a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona. Joana Raspall i Roser Lleó, que era la directora de la biblioteca de Vilafranca, van conduir els llibres fins a Barcelona en un camió de soldats de la retirada i, dos dies després, Raspall va tornar a Vilafranca per recollir el llibre Diari de la biblioteca, que es considerava de gran interès ja que recollia tota la història de l’equipament. Va dur aquest exemplar a la Biblioteca de Catalunya, on, juntament amb la resta de llibres, es va conservar fins que l’any 1946 la biblioteca va tornar a obrir portes a Vilafranca.

pag10cpag10d4637premisantamariaptita1

pag10apag10bnet

8

20101022-joana-raspall-2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *