ARENYS DE MAR

El 24 de maig els/les alumnes de primer vam anar a Arenys de Mar. Allà ens van explicar els diferents tipus de pesca que practiquen els pescadors de la zona, i els diferents tipus d’embarcacions que fan servir.

Després de dinar, vam jugar una mica a la platja i vam sortir a navegar en una petita barca per l’entorn més proper al port. Va ser una experiència molt divertida!

LES PLANTES MÀGIQUES

Amb l’arribada de la primavera hem volgut saber alguna cosa de les plantes i les flors del nostre entorn:  farigola, romaní, calèndula, menta, tarongina…

Ens han explicat que aquestes plantes aromàtiques ens poden servir per cuinar, per fer perfums i fins i tot per curar!!!

Aviat tindrem a casa un ramallet de farigola i romaní, i un potet d’ oli de calèndula fet al taller del Bernat.

EL BERNAT I ELS PROJECTES

A primer hem començat a treballar “Les Balenes”. Aquest és un tema molt atractiu per nens i nenes, i es duu a terme en forma de projecte. Partint d’alguns coneixements previs, tenint en compte els seus interessos i “investiguem” per compartir i ampliar el que sabem  sobre aquests mamífers.

És molt important la col·laboració de la familia per tal que els nens i nenes puguin aportar informació com ara:

  • Llibres d’ informació, contes…
  • Recursos informàtics
  • Joguines, imatges, fotos…

Cal que la informació que porteu estigui adaptada i treballada des de casa, de manera que el vostre fill/a ho pugui compartir amb tot el grup i així sentir-se realment protagonista. Moltes gràcies.

VISITA A LA BIBLIOTECA

El dimecres 23 i 28 de gener, les classes de 1r A i 1r B vam anar a la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de Mogoda.

Ens han explicat les normes, hem jugat al memory i hem mirat contes. També ens han dit quines coses podem fer amb el carnet: agafar llibres, jocs i pel·lícules en préstec, escoltar música, fer consultes per internet…

Ens han recomanat algunes col·leccions de llibres molt divertits!

 

SORTIDA A LA JANÉ

El passat divendres 18 de gener vam anar a visitar la fàbrica de la Jané. Ens van explicar els perills de no cumplir les normes de seguretat viària com, per exemple, no posar-se el cinturó, no utilitzar les cadiretes adequades…

Ens van fer un simulacre d’ un accident de cotxe amb  dummies  que no portaven el cinturó cordat. Quin ensurt! A partir d’ara el durem sempre posat.

EL BOSC DELS SENTITS

Al mes d’octubre els nens i nenes de segon vam marxar d’excursió a Vallgorguina. Vam gaudir d’un dia al bosc utilitzant tots els sentits d’una marera conscient. Què bé que ens ho vam passar compartint experiències amb els companys i companyes!!

Cliqueu a sobre de la fotografia i en veure més.