Una secta islamista ha segrestat 223 noies nigerianes

La secta radical islamista Boko Haram va segrestar  223 noies d’entre 17 i 18 anys i amenaça a vendre-les com a esclaves. Aboubakar Shekau, líder del grup  terrorista , anunciava els seus plans per a les noies, les quals van  treure d’una escola-internat de la localitat de Chibok el passat 14 d’abril, en un vídeo de 57 minuts de to amenaçador on afirmava que l’educació occidental havia d’acabar per a les noies i es queixa de la democràcia i critica tots els que no segueixen els preceptes islamistes.

Des que es va  produir el segrestament, els pares de les joves i nombroses organitzacions de la societat civil han posat en marxa una àmplia campanya en demanda d’una major implicació al Govern del país en la recerca i rescat de les noies, per+ò també tractant de mobilitzar la comunitat internacional.  Per exemple, els nigerians de Nova York també han protagonitzat marxes de protesta.

El País ( 6 de juny)

Deixa un comentari