Concurs internacional de cartells per conscienciar sobre les agressions a dones

 

 

La violència contra les dones no només afecta els països pobres sinó també una de cada tres dones a tot el món, segons l’ONU. Per això el Centre Regional d’Informació  per a Eutopa Occidental (UNRIC) ha  posat  en marxa un concurs  de cartells per denunciar el problema. La reina Sofía lliurarà aquesta tarda al Caixafórum de Madrid el premi  a la guanyadora, la dissenyadora danesa Trine Sejthen.

Als països nòrdics la igualtat entre homes i dones és indubtable, però pel que sembla l’equitat queda fora de la intimitat. La violència sexual contra les dones comparteix característiques pròpies de societats més desiguals: és massa  habitual i poques vegades es denuncia, i encara sort si els que la cometen són condemnats. Els antics prejudicis sobre les prerrogatives masculines i les suposicions modernes sobre l’emancipació  femenina  aixequen un mur  de silenci, vergonya i ambigüitat legal. Per exemple, una de cada 10 dones noruegues de més de 15 anys ha estat violada, segons l’organització  per a dones més gran  del país, el Movimient  Refugi, però només el 80% d’aquestes violacions arriba a denunciar-se oficialment  i només  el 10% dels casos acaba en una  condemna, segons  el Ministeri  de Justícia.

Al concurs, titulat Di no a la violencia contra las mujeres s’ han presentat més de 2.700 cartells procedents de 40 països. Una selecció  s’ exhibirà en exposicions en diferents països, com  Dinamarca, França o Rússia.

El primer dels cartells és el guanyador ( una dona qualsevol, com qualsevol de nosaltres pot ser víctima de violència) el altres són una petita mostra. M’agrada especialment el del dibuix fet per un nen o nena que anomena la seva mare com sempre sent que li diu el seu pare (brutta puttana ).

 

Deixa un comentari