Supercomputadora Marenostrum

El dilluns 11 de febrer, aprofitant que era el dia de la dona i la nena en la ciència vam poder veure l’espectacular computadora Marenostrum. Vam anar a prop de Palau Reial, al Supercomputing Center. Ens ha sorprès que aquest gegant PC està dins d’una capella.  Aquest ordinador ajuda a fer càlculs molt ràpidament treballant de manera paral·lela, que vol dir que treballen en equip.  Els científics poden fer simulacions  pels seus estudis encara que té unes despeses elèctriques molt grans. Vam poder veure a la mare del Biel, que treballa a la UPC. Va ser un dia molt interessant.

Us deixem una cançó de Macedònia que ens van ensenyar i té  molt de ritme

 

Rayan i Carles

 

 

5 comentaris a “Supercomputadora Marenostrum

  1. M’hagués encantat fer la visita amb vosaltres al supercomputador Marenostrum… El Biel m’ha explicat que pot instal·lar 100.000 cops un dels jocs que li agraden. I té tanta potència per fer càlculs que ajuda a conèixer coses que abans no es podien saber. Alguns exemples: com afecta la velocitat dels cotxes en la contaminació, o què pot passar si continua escalfant-se el nostre planeta, com funciona el nostre cervell o com podrien curar alguns medicaments determinades malalties. Segur que vàreu aprendre molt!

  2. Quina visita més interessant heu fet!. L’Àlex i el seu pare estarien feliços de tenir un ordinador com aquest a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *