CIRC AMB CRONOPIS

El passat mes de març, els alumnes de 3r van experimentar un Taller de circ amb Cronopis. Vam poder experimentar equibris com el trapezi, l’slackine, rulos, acrobàcies a terra, cable d’equilibri,….


Treballem la massa

Aquest trimestre hem estat treballant manipulativament la massa! Entre tots hem pogut pesar objectes, pesar-nos a nosaltres mateixos i entendre la relació que hi ha entre el quilo, mig quilo i el quart de quilo!


Tió

La nit de Nadal, o el dia de Nadal, a Catalunya és tradició fer cagar el tió, un tros de fusta que menja, que beu i que el dia de Nadal caga torrons, cava i, avui en dia, figuretes de xocolata, llaminadures i joguines.
A l’escola ens va agradar molt fer Cagar el Tió!


Santa Cecília

El 22 de novembre se celebra el Dia de la Música en honor de Santa Cecília, la seva patrona. Durant segles, aquesta diada es commemorava amb una processó bufa amb tota classe d’instruments i a l’escola ho vam celebrar fent diversos ritmes!


Visitem els bombers de Mataró!

Dijous passat vam anar a visitar el Parc de Bombers de Mataró.
Allà vam veure un vídeo i ens van explicar quines són les seves funcions, que són moltes més que apagar focs.
També vam tenir la sort de poder visitar les instal·lacions i veure els diferents camions i les eines que utilitzen.

Descobrim restes d’Iluro

També vam poder descobrir que encara ens queden restes de Mataró a l’època romana. Vam poder veure termes, la plaça principal i moltes coses més!

Museu de Mataró

Al Museu de Mataró vam tenir la sort de poder veure molts objectes de l’època romana. Sabeu que en aquella època Mataró es deia Iluro? Si aneu al museu podreu veure joies, àmfores, el tresoret d’Iluro, que són monedes d’or que es van trobar dins un sac, una Venus, una medusa i moltíssimes coses més.

Castanyada: Fem de castanyers i castanyeres!

Quines ganes teníem de ser els castanyers i castanyeres de primària.
Després de que tots haguéssim fet panellets i sabres, nosaltres vam ser els encarregats de vendre’ls junt amb les castanyes. Mireu que guapos estàvem!!!
Ho vam fer molt i molt bé.

Castanyada: Panellets i danses

Al matí vam fer els panellets i les danses de la castanyada. Ens va agradar molt poder veure les danses d’infantil i primària al pati.

Activitat Kapla 3rB

Va ser súper xulo poder construir una jirafa, la torre Eiffel i un castell amb “només” peces de fusta. Mireu quina passada…