Zuhura per Ioana


La gent explicava històries per poder entendre els fenòmens estranys.

Fa temps hi havia un sol i la lluna. Es van casar, van tenir una filla i li van posar de nom Zuhura. Era la més guapa del món.

En arribar a l’edat de casar-se, tothom es volia casar amb ella.

Molts homes van portar regals per a demostrar el seu interès a casar-se amb ella. Zuhura va dir als homes que li portessin regals par a demostrar el seu amor.

Un dia van aparèixer dos homes, el vent i el llampec. Zuhura va dir que si volien demostrar el seu amor li havien de portar regals.

Van anar per tot el món. La gent deia diners, joies, or i altres coses. El vent li va portar diners i el llampec li va portar or, plata i bronze. Zuhura quan ho va veure se va enfadar i va dir:

Això ès per demostrar l’amor?

Llig l’article sencer, clicant a continuació

Ho va rebutjar, des del cel cap al món. Els va dir: Vosaltres us volíeu casar amb mi però teniu de portar altres regals, per demostrar el vostre amor. El vent i el llampec van decidir no fiar-se més de la gent del món i van viatjar tot l’univers, per descobrir coses noves.

El vent va trobar estels. El llampec li va portar l’arc de Sant Martí.
Zuhura quan va veure els regals,va estar molt contenta.

No va saber per qui escollir dels dos, que tots els regals eren bonics.
Els seus pares (el sol i la lluna) van preguntar a Zuhura: Quin dels dos regals t’agrada més? Ella va contestar que tots dos.

Des d’aquell moment, tots dos, el vent i el llampec, volien demostrar quin dels regals era més bonic.

Zuhura es va posar a plorar i tots dos van pegar-se. Així, quan plou Zuhura plora i els trons són la lluita del vent i el llampec per acoseguir l’amor de Zuhura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *