Inici nou curs: Emociona’t

Emociona’t és el títol del nostre projecte. Les emocions formen part de la nostra vida, cada minut, cada experiència té una emoció. Les emocions poden ser primàries, secundàries, positives, negatives, ambigües….
Aquest any tenim el propòsit de parlar d’elles, d’analitzar-les, de posar paraules a allò que sentim, per tant el que pretenem és desenvolupar la intel·ligència emocional.

Des de la neurociència es parla de la importància de l’educació emocional pel desenvolupament de l’infant. Els estudis i investigacions de David Bueno (científic genetista de la Universitat de Barcelona) aporten resultats sobre la importància de contextualitzar els continguts i les emocions a l’escola.  Apostem, doncs, per un curs ple de converses i emocions on els protagonistes siguin els nens i les nenes i nosaltres, mestres, famílies i professionals n’aprenguem per formar-nos i ajudar-los a créixer.

 

Resultat d'imatges de emociones infantiles

Us animo a llegir sobre les emocions:

article

Inside out (pel.lícula de Disney)

Lectures:

El monstre de colors

Emocionari

Gaudiu de cada moment amb els vostres fills i filles!!

 

 

 

Inici de curs: Be happy!!

Iniciem el curs amb paraules de mestre, paraules per créixer.
Us vull deixar un grup de paraules que als mestres ens agrada compartir…

1. Respecte
2. Paciència
3. Motivació
4. Treball cooperatiu
5. Compromís
6. Diversitat
7. Convivència
8. Constructivisme
9. Cohesió
10. Creativitat
11. Empatia
12. Responsabilitat
13. Imaginació
14. Educació
15. Escolta activa
16. Assertivitat
……. i moltes més que podeu afegir.

No deixeu de veure aquest vídeo per iniciar el curs amb ganes i il.lusió..

Autoestima

Tothom parla d’incrementar l’autoestima als nostres fills i filles, als nostres alumnes, però com ho fem? podem llegir llibres, fer cursos, demanar ajuda als professionals. Tot és bo i vàlid, però de vegades tenim la resposta en nosaltres mateixos.
L’autoestima és un paquet immens d’estimació, comprensió i respecte. Fer que cada dia els nostres infants se sentin valuosos per nosaltres.

El vídeo que comparteixo és d’un psicòleg que explica com podem augmentar l’autoestima als nostres fills i alumnes, està a les nostres mans.

Espero que us agradi!!

EMOCIONARI

Heu llegit aquest llibre?
Dir el que sentim no sempre és fàcil, sobretot perquè al nostre voltant no sabem com cauran els nostres comentaris.
Alegria, serenitat, tristesa, fàstic, ira, vergonya, eufòria, amor, entusiasme…. i moltes més emocions que ens descriu Rosa Collado en el seu llibre: Emocionari
Avui al SEP hem fet una ullada a algunes d’aquestes emocions. Les hem sabut reconèixer i també comentar com ens fan sentir, hem posat paraules a tot allò que ens ve al cor i al cap.

Bona lectura i bona reflexió!emocionarioíndexíndex 2

Superar les pors

La por és una emoció primària que ens és necessària per enfrontar-nos a situacions traumàtiques, desconegudes, de perill. Els nens experimenten pors a coses diferents: foscor, monstres, veus, músiques, ninots…Tot això significa que estan madurant. Amb el recurs que ara us suggereixo els nens prenen consciència de les seves pors, les expressen i les comparteixen amb la família, això els ajuda a sentir-se millor i a poder enfrontar-s’hi.

Si voleu seguir les indicacions adequades per elaborar aquest recurs us animo a llegir el següent vincle on trobareu les instruccions per construir la “capsa que menja les pors”:
http://maestradecorazon.com/como-superar-los-temores-infantiles-la-cajita-come-miedos

Espero que us agradi!!

 

 

Curtmetratges de Valors

En aquest espai vull compartir amb vosaltres alguns curtmetratges per treballar els valors. Alguns d’ells ja els hem treballat a l’aula, d’altres no.
Us animo a visualitzar-los i compartir-los.

Espero que us agradi!

Ratón en venta:

Sobre la responsabilitat:

Resolució de conflictes:

A SEP HEM FET UN VOLCÀ!!

Als alumnes de SEP de 1r i 2n ens agraden els experiments. Fa uns dies vam fer un volcà. L’experiment és molt interessant ja que amb materials senzills i a l’abast de tothom podem simular una erupció volcànica.

En primer lloc necessitem una ampolla de plàstic que tallarem per la meitat, plastilina de colors i cartolines.
Per fer l’erupció cal vinagre, bicarbonat sòdic i colorant alimentari.

Vam seguir pas a pas les instruccions i el resultat va ser fantàstic.

Animeu-vos a provar-ho!!

Fotos de l’experiment