VOLS PINTAR OUS DE PASQUA?

Durant les festes de Pasqua en molts països occidentals hi ha la tradició d’intercanviar ous. Es creu que l’origen és molt antic. Es relaciona  amb l’arribada de la primavera, quan després de l’hivern tornaven les aus que havien emigrat i començaven a pondre ous.

En l’actualitat, i des del segle XIX, les pastisseries elaboren ous de xocolata i mones. Per què els ous són el símbol de la Pasqua? L’ou s’associa a la vida, la fertilitat i la primavera, que és quan floreixen les plantes i molts animals es
reprodueixen. Els grecs i els romans es regalaven ous per celebrar la primavera. Durant l’edat mitjana s’utilitzaven ous de tortuga, que es decoraven. Per això també hi ha la tradició de pintar ous amb colors vistosos.

La tradició cristiana introdueix l’ou el diumenge de Pasqua, al final de la Setmana Santa, com a símbol de la fi del període d’abstinència de la Quaresma. En alguns països també hi ha el costum d’amagar ous perquè els nens els trobin.

Si vols pintar ous de Pasqua, en el següent enllaç en trobaràs molts!

https://maresipares.cat/gaudim-pintant-ous-de-pasqua/Treball Mona de Pasqua

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *