Propostes d’estiu

PROPOSTES PER L’ESTIU

Classe del Vampir 6è de Primària Juny 2018

Què tal? Com va l’estiu?

Espero i desitjo que et vagi molt i molt bé en companyia dels teus companys i companyes i dels teus familiars.

Si una cosa et recomano amb molta insistència és que llegeixis molt ! Pots agafar llibres de lectura de la biblioteca i canviar-te’ls amb els teus companys, així també podràs llegir-los. Recorda també que les biblioteques dels pobles estan obertes i fins i tot porten biblioteques a les piscines a o la platja.( I no oblidis que tenen aire condicionat).

Et dono unes quantes propostes més de treball per anar fent aquest estiu.Mira bé que he dit propostes! Parla amb pares i mares sobre allò que ells creguin més convenient. De cara l’estiu et faré tres blocs de propostes una de bàsica i de sentit comú i dues més per si vols o has de treballar més o vols preparar l’entrada a l’ESO.

Recorda que encara tenim obert el Bloc de la Classe durant tot l’estiu. El Blog és molt més que un Blog. Saps que pots escriure-hi o fer-hi articles i que si me’ls envies mirarem de publicar-los en primera línia o en alguna pàgina associada al Blog. Trobaràs també aquestes propostes a la part superior de la pantalla amb l’encapçalament: Pàgines…Propostes d’estiu…

Bloc de la Classe del Vampir… http://blocs.xtec.cat/arc2006/ (Visita’l hi ha algunes notícies finals).

Molt bon estiu.
Patrici Batalla Serra
Si em vols escriure procuraré respondre’t:pbatalla@escolaelpuig.cat

page1image14608page1image14768page1image14928

1

Bloc 1 de propostes

Aquest apartat recull idees que tenen a veure amb moltes de les propostes que hem ressaltat durant els dos cursos que hem estat junts. Segur que ho pots fer siguis on siguis i vagis on vagis.

0. Descansa. Dóna’t temps per observar tot el que has viscut aquest curs.

1. Al matí, quan vagis caminant per la platja, prop de la piscina o prop d’un riu de muntanya fixa’t en el reflex del sol en l’aigua, pensa en el que més t’agradi a la vida per sentir-te feliç.

2. Pensa en tots els nous temes apresos aquest curs a nivell personal i escolar: com més coses recordis, més coses puguis imaginar i més coses puguis pensar, més lliure et sentiràs.

3. Llegeix tot el que puguis, però no perquè hagis de fer-ho. Llegeix perquè l’estiu inspira somnis i grans aventures i llegint et sentiràs com les orenetes al vol. Llegeix perquè és la millor manera de créixer que tens. La lectura no deixa de ser un aliment.

4. Evita totes les coses, situacions i persones que t’influeixin negativament: Busca les situacions i la bona companyia dels amics que t’enriqueixin, que t’entenguin i que et apreciïn pel que ets.

5. Si et sents trist o espantat, no et preocupis: l’estiu, com totes les coses meravelloses, ens pot donar algun que altre problema. Intenta escriure un diari on exposis els teus sentiments.

6. Balla. Deixa de banda la vergonya. A la pista de ball o a la teva habitació. L’estiu és un festival i seria absurd no formar part d’ell.

7. Almenys una vegada a la vida has de veure la sortida de sol d’un nou dia. Queda’t en silenci i respira. Tanca els ulls i sent-te agraït o agraïda per aquest tresor senzill.

8. Fes un munt d’esport.
9. Recorda tot allò que hem fet i dit a les nostres classes en relació als altres.

10. Troba moments per avorrir-te. Aquestes són les millors oportunitats per a ser creatiu o creativa.

11. Sigues alegre com el sol i indomable com les onades del mar.

12. No diguis paraules malsonants i sigues sempre educat i amable.(Ja saps a qui li calen aquest tipus de paraules).

13. Si vas a veure pel·lícules, fes-ho en versió original per millorar les teves habilitats

page2image20864

2

lingüístiques i la teva capacitat de somiar. No deixis que la pel·lícula acabi amb els crèdits; torna a pensar-hi mentre duri l’estiu.

14. Durant el dia o la nit, somia en com pot i ha de ser la teva vida. Mentre duri l’estiu, reuneix tota la força que necessitis per no renunciar a allò que vols i fes tot el possible per perseguir aquest somni.

15. Sigues bo o bona. Fuig del triangle del qual hem parlat tantes vegades.

16. Visualitza el teu pas per la propera etapa d’ESO. Tens el document que vam fer a l’àlbum verd i jo li enviaré als pares i mares per correu electrònic.

17.- Recorda les frases que teníem a la part dreta de la pissarra. No les oblidis. Les vam recollir entre tots i totes.

Molt Bon estiu.

Bloc 2 de propostes

Experiments: Durant el darrer trimestre tots m’heu comentat que us ha interessat molt el fet de realitzar experiments. De fet els que vau fer als laboratoris eren molt i molt interessants. Et recomano una pàgina web per a trobar més experiments filmats per si et cal tenir alguna idea.

http://www.recercaenaccio.cat/category/experimenta/

Lectura: Si vols recomanacions guiades sobre lectures adequades a la teva edat pots visitar la pàgina del Departament d’Ensenyament on a l’apartat “El gust per la lectura” trobaràs molts llibres