XIX Festival de teatre grecollatí a Tarragona

Ara que s’està acabant el curs i és moment de fer balanç, crec que cal dir que ha estat molt encertada la sortida que el passat 10 d’abril els alumnes de 1r de Batxillerat de grec i de llatí i els alumnes de 4t de l’ESO de llatí de l’institut Premià de Mar vam poder gaudir un dia sencer a la ciutat de Tarragona per veure representades dues obres de teatre dins el XIX Festival de teatre grecollatí de Tarragona (us hi heu fixat: el Festival té més anys que nosaltres!): Les Coèfores i El Soldat Fanfarró. A més a més, vam poder anar al museu on s’exposa la Maqueta de Tàrraco el segle II d.C i vam fer un passeig per l’interior de la muralla romana.

A continuació us deixo el vídeo amb tots els moments del dia:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YfD4r6oQlQY[/youtube]

Tot plegat, vam poder gaudir de la representació d’una tragèdia grega d’Èsquil, “Les Coèfores”, una història plena de rancor i venjança representada amb una impecable actuació, i alhora el contrast d’una comèdia de Plaute, “El Soldat Fanfarró”, a la qual van afegir vocabulari contemporani, produint una sensació d’acostament en l’actualitat.

Tant la maqueta de Tàrraco del segle II d.C com el passeig per l’interior de la muralla romana ens va traslladar a una altra època, a una ciutat romana plena d’encant. La maqueta de la ciutat romana de Tàrraco, la província més gran de l’Imperi Romà, va ser una de les ciutats importants i influenciables del món romà. La impressionant obra d’art tan summament detallada reflecteix amb precisió com era la ciutat de Tàrraco el segle II d.C, època de màxima esplendor de la ciutat.

Camila Arigón

1r Batxillerat Grec

7 thoughts on “XIX Festival de teatre grecollatí a Tarragona

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Camila.
  Ja sé que us va agradar molt la sortida i em fa molt feliç. A veure què farem el curs vinent? Generalment amb els alumnes de segon de Batxillerat, com enguany, anem al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat perquè el mes d’abril ja és temps d’exàmens i no ens podem permetre un dia a Tarragona. A veure què programen, però, en aquesta vintena edició del festival? Vint anys ja!

 2. Clàudia Cazaux Cuberas

  Va ser una sortida genial! Vam poder visitar la muralla de Tàrraco, una maqueta de com era la ciutat romana dins la muralla i unes obres de teatre representades per un grup de nois i noies més o menys de la nostra edat que venien des de Sevilla. M’ho vaig passar molt bé, la que més em va agradar va ser la comèdia!

 3. Pau Torrente Quiles

  Bonum diem.
  La sortida a Tàrraco romana va ser interessant i entretinguda. Tarragona conté una gran riquesa cultural, gràcies a la seva situació geogràfica, ja que els romans la van escollir per poder comerciar per via marítima i per la seva riquesa.
  He estat moltíssims cops a Tarragona, però encara no havia visitat la muralla. Aquesta sortida em va servir per conèixer millor una ciutat que ja coneixia bastant bé.
  Pel que fa a les obres de teatre, penso que són originals i reitero que qualsevol manera alternativa d’aprendre llatí em sembla molt interessant i divertit. Tandebò l’any vinent la repetim o en fem alguna semblant!
  Ave.

 4. Joan Barrabino rubio

  Bonum diem!!

  La sortida de Tarragona va ser entretinguda i interessant, feia molt de temps que no anava i sempre que es va s’aprenen i es veuen coses noves, les obres van estar molt bé i la visita a la muralla em va agradar molt ja que hi havien molt bones vistes. Va estar mol bé.

  Salve!!

 5. Dani Jarque

  Finalment en dos anys en 1 de Batxillerat he fet una sortida i em va agradar veure espectacles d’uns nois mesomenys de la nostra edat, ja que aquets espectacles eran del llibre de “Les coefores” que vem llegir a classe, doncs em va semblar be ja que apart de llegi el vem veure representat aquesta obra i també poder visitar la muralla de Tàrraco. Moltes gracies Margalida per aquesta sortida espero que l’any vinent en tornem a fer una altre.

 6. Pingback: Teatre clàssic amb l’Institut Premià de Mar | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

 7. Pingback: Kahoot: Plaute i el Miles Gloriosus | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *