Οἱ θεοί ἑλληνιστί

Χαίρετε

Hem fet un powerpoint explicant els diferents déus grecs, hem aplicat la morfosintaxi grega del nominatiu singular. El resultat ha estat aquest:

 

Coneixeu aquests déus grecs? Sabeu escriure bé els seus noms en grec? Recordeu l’equivalent romà? Els seus atributs?…

Què creieu què volen dir les frases en grec?

Podríeu dir alguna cosa sobre cada un dels déus en grec? Per exemple, de cada diapositiva: Τί ἐστιν; ποῦ οἰκεῖ; τί φέρει;…

Paula Franco, Yasmina Berkane i Maryam Alaoui
1er Batxillerat C

13 thoughts on “Οἱ θεοί ἑλληνιστί

 1. Margalida Capellà Soler

  Bé, val més tard que mai! Amb les vostres preguntes els companys podran utilitzar la resta de casos per tal de preparar-se l’examen de demà!

 2. Zícora

  Salve.

  Primer de tot, feliçitats pel vostre article. Les imatges que heu possat m’han encantat. En la primera diapositiva podem trobar a Zeus, rei dels deus. Pels romans era Júpiter. Els atributs que te són el llamp i l’àliga. En la frase grega hi possa “Zeus és un déu”. La seguent és Hera, reina dels deus i germana i muller de Zeus. Pels romans era Juno. Els seus atributs són l’idiadema i el paó. En la frase possa “Hera és una dea”. A continuació, apareix Posidó, déu del mar i dels terratremols. Els seus atributs són el trident, hipocamps, dofins…tot lo relacionat al mar. Neptú pels romans. En la frase possa “Posidó és un déu”. L’altra és Hades, déu dels Inferns. Plutó pels romans. Els seus atributs són el gos bicèfal Cèrber i la cornucòpia. En la frase possa “Hades és un déu”. Després tenim a la dea Demèter, deessa de l’agricultura i l’abundància. Els seus atributs són el corn de l’abundància i les espigues de blat. Ceres pels romans. En la frase grega possa “Demèter és una dea”. Seguidament està Hèstia, dea protectora de la llar familiar. Vesta pels romans. El seu atribut és la flama. En la frase possa “Hèstia és una deessa”. A continuació, tenim a Afrodita, dea de l’amor i la bellessa. Pels romans era Venus. Els seus atributs són la poma i el colom. En la frase possa “Afrodita és una dea”. El pròxim és Ares, déu de la guerra. Pels romans era Mart. Els seus atributs són el casc i la llança. En la frase possa “Ares és un déu”. L’altra és Hefest, el déu herrer. Vulcà pels romans. Com a atributs te el martell i la fràgua. En la frase grega possa “Hefest és un déu”. A continuació apareix Atena, dea de la saviesa i l’intel·ligència. Pels romans era Minerva. Els seus atributs són l’olivera, l’ègida i l’escut. En la frase grega possa “Atena és una dea”. Ara ve Àrtemis, dea de la caça. Pels romans era Diana. Atributs que te són els cervols, l’arc i el buirac. En la frase possa “Àrtemis és una dea”. El seguent és Apol·lo, déu del Sol i de la música. Els seus atributs són la lira i la corona de llorer. En la frase possa “Apol·lo és un déu”. És germà bessó d’Àrtemis. L’altra és Hermes, el déu alat, també de l’eloquència i dels lladres. Pels romans era Mercuri. Els seus atributs són el barret alat i el caduceu. En la frase possa “Hermes és un déu”. El seguent és Eros, déu de l’amor. Pels romans era Cupido. El seu atribut és l’arc. En la frase possa “Eros és un déu”. I per últim, tenim a Dionís, déu del vi i de l’èxtasi. Pels romans era Bacus. Els seus atributs són el vi i les panteres. En la frase possa “Dionís és un déu”.

  – Totes les frases estàn en present d’ndicatiu.

  Vale.

 3. Maryam, Paula i Yasmina

  XAIPE!

  Ens ha agradat molt el comentari de la Zicora, ja que està molt bé que a partir dels déus grecs dels que hem parlat els relacioni amb el déus romans i també és molt interessant que ens expliqui quins són els atributs de tots aquests.
  Esperem que més companys comentin aquest article i ens expliquin el significat de les frases que em escrit en grec i així practicar d’una manera més entretinguda amb frases sencilles i que tots coneixem.

 4. franco.paula0920

  Salve!

  Moltes gràcies Zícora per comentar el nostre apunt amb tant ènfasi! A més, has sigut l’única…
  La Yasmina, la Maryam i jo vam pensar que tots els déus junts mereixen estar junts en un sol apunt. Cada diapositiva parla d’un déu o deessa, les seves característiqyes i una imatge perquè visualment pogueu fer una idea de com eren.
  Al fer aquest treball, m’he adonat que tots els déus tenen característiques genials però si abusen d’elles són terribles. No hi ha cap déu que sigui millor que els altres.
  Comentant aquest article, acabo de pensar un nou apunt per al tercer trimestre, faré una comparació dels déus grecs amb els déus egipcis ja que també eren varis. Com a conclusió estaria bé saber si les característiques són les mateixes.

 5. Andrea Balart

  Salve!

  Feliciter per l’apunt! Està molt bé que hagueu juntat tots els déus i que a més els escriviu en grec ja que això servirà als futurs estudiants de grec.

  Χαος era el caos i d’allà es va engendrar Γη, la Terra que va engendrar tota sola a Ουρανος i amb ell va tenir a Κρονος i Ρεα.Κρονος va destronar al seu pare i amb Ρεα van tenir Εστια, Ποσειδον, Ζευς, Ηερα, Δημητηρ, i Αιδης.

  Κρονος es menjava els seus fills per por que el destronessin i Ρεα li va donar una pedra al seu marit i aquest va vomitar als altres fills. Ζευς va destronar al seu pare i va esdvenir el déu del cel,Ποσειδον el del mar i Αιδης el del món subterrani. Ζευς es va casar amb Ηερα i van tenir a Ηφαιστος, Αρης ι Ηβη. Tot i que Ζευς tenia moltes amants i va tenir molts fills bastards.

  Vale!

 6. irina

  Salve!
  Jo ja coneixia els déus gres però de tota manera està molt bé les diaposiives!! Felicitats!
  Ζεύς, en llatí Júpiter, és el déu suprem de l’Olimp. Fill de Cronos i Rea. Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l’Olimp.
  Els seus atributs són el llamp, l’àliga, el toro, i el roure. Ἥρα,Juno en llatí, era una deessa de l’Olimp, segona esposa de Zeus i mare amb aquest d’Hebe, Eris, Hefest, Ares i Ilitia. Era la deessa del matrimoni. Es caracteritza per la fúria i l’ànsia de venjança causades per les constants infidelitats del seu marit. Li està consagrat el paó, perquè en les seves plomes porta els cent ulls d’Argos, fidel servidor de la deessa i la diadema. Ποσειδῶν, en llatí Neptú, ra el déu dels oceans. Malgrat ser el rei dels mars mai es traslladava en vaixell, solia moure’s amb una quàdriga impulsada per dofins. Els seus atributs són el cavall i el trident. Ἅιδης, en llatí Plutó, era el déu del món dels morts i alhora el del déu d’aquest món subterrani. Els seus atributs són El Cèrber, la banya, el ceptre, el xiprer, el narcís o la clau. Δημήτηρ, en llatí Ceres, és la deessa de l’agricultura, substància pura de la terra verda i jove, vivificadora del cicle de la vida i la mort, i protectora del matrimoni i la llei sagrada. Els seus atributs són les espigues de blat, el narcís i la falç. Seguidament està Hèstia, dea protectora de la llar familiar. Vesta pels romans. El seu atribut és la flama. A continuació, tenim a Afrodita, dea de l’amor i la bellessa. Pels romans era Venus. Els seus atributs són la poma i el colom. El pròxim és Ares, déu de la guerra. Pels romans era Mart. Els seus atributs són el casc i la llança. En la frase possa “Ares és un déu”. L’altra és Hefest, el déu herrer. Vulcà pels romans. Com a atributs te el martell i la fràgua. A continuació apareix Atena, dea de la saviesa i l’intel·ligència. Pels romans era Minerva. Els seus atributs són l’olivera, l’ègida i l’escut. Ara ve Àrtemis, dea de la caça. Pels romans era Diana. Atributs que te són els cervols, l’arc i el buirac. Apol·lo, és el déu del Sol i de la música. Els seus atributs són la lira i la corona de llorer. L’altra és Hermes, el déu alat, també de l’eloquència i dels lladres. Pels romans era Mercuri. Els seus atributs són el barret alat i el caduceu. El seguent és Eros, déu de l’amor. Pels romans era Cupido. El seu atribut és l’arc. I per últim, tenim a Dionís, déu del vi i de l’èxtasi. Pels romans era Bacus. Els seus atributs són el vi i les panteres. En la frase posa “nom del déu” és un déu” i “nom de la dea és una deesa”.

  Els planetes reben els noms dels déus romans. Zeus era el pare dels déus i va tenir amb la seva germana Hera, a Hefest, Ares i Eva. Amb altres dones va tenir a Atena, Artemis, Apol·lo, Afrodita, Dionís, Hermes i Persefone. Els germans de Zeus eren Posidó, Hèstia, Demèter i Hades. Els pares de Zéus van ser Cronos i Rea,. Cronos va matar a la majoria dels germans de Zeus però al nèixer Zeus, Rea el va amagar a Creta i després quan va ser rgan va fer una guerra contra Cronos i el va aconseguir destronar. Urà i Gea, van tenir a Cronos i Rea. Cronos va castrar a Urà i el va destronar.

 7. Judit Gimenez

  Una bona manera de relacionar els deus grecs dels llatins. D’aquesta manera podem fer-nos, a més a més, una imatge de l’aspecte o apariencia i memoritzar més facilment les caracteristiques de cada deu i el seu equivalent en Llatí.

  -Coneixeu aquests déus grecs? Sabeu escriure bé els seus noms en grec? Recordeu l’equivalent romà? Els seus atributs?…
  Zeus (ζεὐς) és l’equivalent grec de Jupiter (el déu del cel i déu suprem) els seus atributs són l’àguila el ceptre i el llamp
  Hera (῾Ερα) vindria a ser Juno i és la deesa del matrimoni. Els seus atributs són el paó i la diadema
  Atena (Αθενα) o Minerva en llatí és la deesa de la sabiesa i la guerra. Els seus atributs són l’òliba, l’olivera i l’ègida.
  Apol·lo (Aπὀλλων) en llatí s’anomena igual i és el déu de la bellesa i belles arts. Els seus atributs són la lira, les fletxes, el sol i el llor.
  Àrtemis (Αρτεμις) en llatí Diana la dea de la casera i la castedat. Els seus atributs són l’arc, el buirac i la lluna creixent
  Hefest (Ηφαιστος) en llatí Vulcà déu dels focs i els metalls. Els seus atributs són el martell les tenalles i l’enclusa
  Hermes (Ερμης) en llatí mercuri déu del comerç i la missatgeria. Els seus atributs són les sandàlies i el barret alat
  Ares (Αρης) en llatí Mart es el deu de la guerra. Els seus atributs són el casc i les armes
  Afrodita (Αφροδιτη) en llatí Venus és la dea de l’amor i la bellesa. Els seus atributs són la petxina, el colom i la poma.
  Demèter (Δεμἐτερ) en llatí Ceres el deu de l’agricultura i la fecunditat. Els seus atributs són les espigues de blat i la falç.
  Persèfone en llatí Prosèrpina es la dea de la mort i la renovació. Els seus atributs són les plantes
  Posidó (Ποσειδον) en llatí Neptú és el déu dels mars i els terratrèmols. Els seus atributs són el trident i el cavall.
  Plutó (Αιδεσ) tant en grec com en llatí és el déu del reialme dels morts i la fertilitat. Els seus atributs són el gos Cèrber, el tron i la cornucòpia.
  Hèstia (Εστἰα) en llatí Vesta és la dea de la llar i el seu atribut és la flama.
  I per últim Dionís (Διονισς) en llatí Bacus és el déu de la vinya, el deliri mític i el vi

  -Què creieu què volen dir les frases en grec?
  Les frases indiquen el nom del deu/dea en grec i diuen que és un déu o una dea.

 8. Marta Gallardo

  Xaipe!

  El primer déu que trobem és Zeus (Ζεύς), pels romans Júpiter. És el déu del cel i del poder absolut i el relacionem amb l’àguila, un ceptre i el llamp. La frase de la diapositiva és “Zeus és un déu”.
  En la segona trobem a Hera (῞Ηρα), que és Juno. És la dea del matrimoni i els seus atributs són el paó i la diadema. La frase diu: “Hera és una dea”.
  El següent és Poseidó (Ποσειδων), Neptú, déu del mar i dels terratrèmols. Els seus atributs són el trident i el cavall. A la frase posa: “Poseidó és un déu”.
  Després ve Hades (῞Αιδης), equival a Plutó, déu del reialme dels morts i de la fertilitat de la llar. Es relaciona per el gos Cèrber, el tron i la cornnucòpia. La frase diu: “Hades és un déu”.
  A continuació apareix Demèter (Δημήτηρ), Ceres, dea de l’agricultura i la fecunditat. Els seus atributs són les espigues de blat, la falç i el narcís. La frase diu: “Demèter és una dea”.
  Seguidament està Hèstia (῾Εστία), Vesta pels romans. És la dea de la llar i el seu atribut és la flama. La frase diu: “Hèstia és una dea”.
  La següent és Afrodita (᾿Αφρδίτη), Venus, dea de l’amor i la bellesa. ELs seus atributs són la petxina, el colom i una poma. A la frase diu: “Afrodita és una dea”.
  Després ve Ares (῎Αρης), Mart. Déu de la guerra i per això els seus atributs són el casc i les armes. En la frase posa: “Ares és un déu”.
  A continuació tenim a Hefest (῞Ηεαιστος), Vulcà, déu del foc i dels metalls. El seus atributs són el martell, les tenalles i l’enclusa. La frase diu: “Hefest és un déu”.
  Seguint trobem a Atena (᾿Αθηνα), Minerva, dea de la sabiesa, la guerra, les arts i els oficis. Els seus atributs són l’òliba, l’olivera i l’ègida. La frase diu: “Atena és una dea”.
  La següent és Àrtemis (῎Αρτεμις), Diana, dea de la cacera i la castedat. Els seus atributs són l’arc, el buirac i la lluna creixent. La frase diu: “Àrtemis és una dea”
  Després tenim a Apol·lo o Febus (᾿Απόλλων), pels romans Apol·lo també o Febus. Déu de la bellesa i les belles arts. Els seus atributs són la lira, les fletxes, el Sol i el llor. La frase diu: “Apol·lo és un déu”.
  A continuació trobem a Hermes (῾Ερμης), Mercuri, déu del comerç, la missatgeria i l’eloqüència. Els seus atributs són les sandàlies, el barret alat i el caduceu. La frase diu: “Hermes és un déu”.
  Seguidament trobem a Eros (῎Ερως), Cupido, déu de l’amor. Un dels seus atributs és l’arc. La frase diu: “Eros és un déu”.
  I per últim, tenim a Dionís o Bacus (Διόνυσος), Bacus pels romans. Déu de la vinya, el vi i el deliri místic. Els seus atributs són la flauta, el timbal i la pantera. La frase diu: “Dionís és un déu”.

  Trobo molt útil comentar aquests tipus d’articles ja que així comencem a tenir alguna lleujera idea sobre mitología, ademés aquest és molt complet.

 9. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipete!

  Primer de tot, em sembla un apunt molt interessant i molt útil, ja que ajuda molt a l’hora d’estudiar els déus.

  1. Zeus (ζεὐς), Júpiter (déu del cel i déu suprem), els seus atributs són l’àguila, el ceptre i el llamp.
  Hera (῾Ερα), Juno (deessa del matrimoni), els seus atributs són el paó i la diadema.
  Atena (Αθενα), Minerva (deessa de la saviesa i la guerra), els seus atributs són l’òliba, l’olivera i l’ègida.
  Apol·lo (Aπὀλλων), en llatí és igual (déu de la bellesa i belles arts), els seus atributs són la lira, les fletxes, el sol i el llor.
  Àrtemis (Αρτεμις), Diana (dea de la casera i la castedat), els seus atributs són l’arc, el buirac i la lluna creixent.
  Hefest (Ηφαιστος), Vulcà (déu dels focs i els metalls), els seus atributs són el martell, les tenalles i l’enclusa.
  Hermes (Ερμης), Mercuri (déu del comerç i la missatgeria), els seus atributs són les sandàlies i el barret alat.
  Ares (Αρης), Mart (deu de la guerra),els seus atributs són el casc i les armes.
  Afrodita (Αφροδιτη), Venus (dea de l’amor i la bellesa), els seus atributs són la petxina, el colom i la poma.
  Demèter (Δεμἐτερ): Ceres (dea de l’agricultura i la fecunditat), els seus atributs són les espigues de blat i la falç.
  Persèfone (Περσεφονε), Prosèrpina (dea de la mort i la renovació), els seus atributs són les plantes.
  Posidó (Ποσειδον), Neptú (déu dels mars i els terratrèmols), els seus atributs són el trident i el cavall.
  Plutó (Αιδεσ) (déu del dels morts i la fertilitat), els seus atributs són el gos Cèrber, el tron i la cornucòpia.
  Hèstia (Εστἰα), Vesta (dea de la llar), el seu atribut és la flama.
  Dionís (Διονισς), Bacus (déu de la vinya), el seu atribut és el vi.

  2. Les frases ens diuen el nom del deu o dea en grec i el gènere (masculí o femení).

 10. Marina Cañas

  Xaipete!

  És un apunt molt interessant alhora d’estudiar els deus de la mitologia.

  1- Coneixeu aquests déus grecs? Sabeu escriure bé els seus noms en grec? Recordeu l’equivalent romà? Els seus atributs?…
  Zeus (ζεὐς) és l’equivalent grec de Jupiter (el déu del cel i déu suprem) els seus atributs són l’àguila el ceptre i el llamp
  Hera (῾Ερα) és Juno i és la deesa del matrimoni. Els seus atributs són el paó i la diadema
  Atena (Αθενα) o Minerva en llatí és la deesa de la sabiesa i la guerra. Els seus atributs són l’òliba, l’olivera i l’ègida.
  Apol·lo (Aπὀλλων) és el déu de la bellesa i belles arts. Els seus atributs són la lira, les fletxes, el sol i el llor.
  Àrtemis (Αρτεμις) en llatí Diana la dea de la casera i la castedat. Els seus atributs són l’arc, el buirac i la lluna creixent
  Hefest (Ηφαιστος) en llatí Vulcà déu dels focs i els metalls. Els seus atributs són el martell les tenalles i l’enclusa
  Hermes (Ερμης) en llatí mercuri déu del comerç i la missatgeria. Els seus atributs són les sandàlies i el barret alat
  Ares (Αρης) en llatí Mart es el deu de la guerra. Els seus atributs són el casc i les armes
  Afrodita (Αφροδιτη) en llatí Venus és la dea de l’amor i la bellesa. Els seus atributs són la petxina, el colom i la poma.
  Demèter (Δεμἐτερ) en llatí Ceres el deu de l’agricultura i la fecunditat. Els seus atributs són les espigues de blat i la falç.
  Persèfone en llatí Prosèrpina es la dea de la mort i la renovació. Els seus atributs són les plantes
  Posidó (Ποσειδον) en llatí Neptú és el déu dels mars i els terratrèmols. Els seus atributs són el trident i el cavall.
  Plutó (Αιδεσ) tant en grec com en llatí és el déu del reialme dels morts i la fertilitat. Els seus atributs són el gos Cèrber, el tron i la cornucòpia.
  Hèstia (Εστἰα) en llatí Vesta és la dea de la llar i el seu atribut és la flama.
  I per últim Dionís (Διονισς) en llatí Bacus és el déu de la vinya, el deliri mític i el vi.

  2. Les frases ens diuen el nom del deu o dea en grec i el gènere (masculí o femení).

 11. Xènia Sánchez Hernández

  1.Coneixeu aquests déus grecs?Sabeu escriure bé els seus noms en grec? Recordeu l’equivalent romà? Els seus atributs?…
  (ζεὐς)Zeus és l’equivalent grec de Jupiter (el déu suprem i del cel) els seus atributs són l’àguila el llamp i el ceptre.
  (῾Ερα)Hera és Juno i és deessa del matrimoni. Els seus atributs són el paó i la diadema.
  (Αθενα)Atena (o en llatí Minerva) és la deessa de la sabiesa i la guerra. Els seus atributs són l’òliba,l’olivera i l’ègida.
  (Aπὀλλων)Apol·lo és el déu de la bellesa i de les belles arts. Els seus atributs són la lira, les fletxes, el sol i el llor.
  (Αρτεμις)Àrtemis (o en llatí Diana) la deessa de la castedad. Els seus atributs són l’arc, el buriac i la lluna creixent.
  (Ηφαιστος)Hefest (o en llatí Vulcà)déu dels focs i els metalls.Els seus atributs són el martell ,les tenalles i l’enclusa.
  (Ερμης) Hermes (o en llatí Mercuri) és el déu del comerç i la missatgeria. Els seus atributs són les sandàlies i el barret alat:
  (Αρης)Ares(o en llatí Mart) és el deu de la guerra.Els seus atributs són el casc i les armes.
  (Αφροδιτη)Afrodita(Venus en llatí) és la dessa de l’amor i la bellesa. Els seus atributs són la petxina el colom i la pomaa.
  (Δεμἐτερ)Demèter (Ceres en llatí) el déu de l’agricultura i la fecunditat.Els seus atributs són les espigues de blat i la falç.
  (Περσεφόνη)Persèfone (en llatí Prosèrpina) és la deessa de la mort i la renovació. Els seus atributs són les plantes.
  (Ποσειδον)Posidó (Neptú en llatí) és el déu dels mars i els terratrèmols. Els seus atributs són el trident i el cavall.
  (Αιδεσ)Plutó és el déu del reialme dels morts i la fertilitat. Els seus atributs són el gos Cèrber, el tron i la cornucòpia.
  (Εστἰα)Hèstia (Vesta en llatí) és la deessa de la llar i el seu atribut és la flama.
  (Διονισς) (o en llatí Bacus) és el déu de la vinya, els atributs són el deliri mític i el vi.

  2.Les frases ens diuen el nom del déu o deesssa en grec i el gènere masculí o femení.

 12. barroso.rebeca

  Xaipete!!! 🙂

  1- Coneixeu aquests déus grecs? Sabeu escriure bé els seus noms en grec? Recordeu l’equivalent romà? Els seus atributs?…
  Zeus (ζεὐς) és l’equivalent grec de Jupiter, és el déu del cel, els seus atributs són l’àguila el ceptre i el llamp
  Hera (῾Ερα) és la deesa del matrimoni. Els seus atributs són el paó i la diadema
  Atena (Αθενα) o Minerva en llatí és la deesa de la sabiesa i la guerra. Els seus atributs són l’òliba, l’olivera i l’ègida.
  Apol·lo (Aπὀλλων) és el déu de la bellesa i belles arts. Els seus atributs són la lira, les fletxes, el sol i el llor.
  Àrtemis (Αρτεμις) en llatí Diana la dea de la casera i la castedat. Els seus atributs són l’arc, el buirac i la lluna creixent
  Hefest (Ηφαιστος) en llatí Vulcà déu dels focs i els metalls. Els seus atributs són el martell les tenalles i l’enclusa
  Hermes (Ερμης) en llatí mercuri déu del comerç i la missatgeria. Els seus atributs són les sandàlies i el barret alat
  Ares (Αρης) en llatí Mart es el deu de la guerra. Els seus atributs són el casc i les armes
  Afrodita (Αφροδιτη) en llatí Venus és la dea de l’amor i la bellesa. Els seus atributs són la petxina, el colom i la poma.
  Demèter (Δεμἐτερ) en llatí Ceres el deu de l’agricultura i la fecunditat. Els seus atributs són les espigues de blat i la falç.
  Persèfone en llatí Prosèrpina es la dea de la mort i la renovació. Els seus atributs són les plantes
  Posidó (Ποσειδον) en llatí Neptú és el déu dels mars i els terratrèmols. Els seus atributs són el trident i el cavall.
  Plutó (Αιδεσ) tant en grec com en llatí és el déu del reialme dels morts i la fertilitat. Els seus atributs són el gos Cèrber, el tron i la cornucòpia.
  Hèstia (Εστἰα) en llatí Vesta és la dea de la llar i el seu atribut és la flama.
  I per últim Dionís (Διονισς) en llatí Bacus és el déu de la vinya, el deliri mític i el vi.

  2. Les frases ens diuen el nom del déu o dessa en grec i el gènere al quan pertayen, masculí o femení.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *