Nadal a l’Olimp

NADAL A L’OLIMP

 

Gira’t, què és allò que cau blanc?
És lava d’un volcà de Creta?
No, és neu, és Nadal.
Els déus et conviden a la seva festa.

Per un dia, Ares pararà les guerres.
Posidó calmarà els mars,
Zeus evitarà les esgarrifoses tempestes,
Persèfone amb sa mare torna.

El Nadal és aquí.
Quins regals tindran els déus i les deesses?
Hefest un martell, per a armes construir;
per a Hera, mil i una diademes.

No faltarà beguda ni menjar!
Demèter ha tingut bones collites
i Dionís del vi s’encarrega,
ens deixarà tastar les seves pomes, Afrodita?

No tenim ni tambors ni panderetes,
però Apol·lo tocarà la lira, el déu de les fletxes.
No tenim ni turrons ni neules,
tenim nèctar, vés amb compte no et quedis sense!

No tenim ni cérvols ni trineus,
però tenim a Hermes amb el seu caduceu,
ell ben amunt pot volar,
si mires al cel no et costarà de trobar.

El petit Eros tremola, a què té por?
Hades ve acompanyat del gos Cèrber.
Afrodita li diu amb dolçor,
que a cap criatura ha de témer.

Hèstia els espera a la llar,
les Muses enllesteixen els preparatius;
Atena els passatemps ha de pensar,
és clar, ella és la més sàvia.

Àrtemis ha caçat un be,
per cuinar-lo, Hèstia encén la flama.
Zeus és a la porta, per rebre uns convidats més:

Jàson i Medea, Teseu i Ariadna.
Hèracles, Bel·lerofontes i Odisseu,
Èdip, Aquil·les i Perseu.

Mireu, cauen flocs de neu.
És hora que les festes celebreu,
que rieu amb alegria i joia,
amb cor, ànima i glòria.

Els déus i deesses i herois grecs us desitgen,
BON NADAL I BON ANY NOU.

Laia Muñoz Osorio
1r Batxillerat Llatí i Grec

77 thoughts on “Nadal a l’Olimp

 1. Elisa Moya

  Salve!

  En primer lloc, l’enhorabona per aquest fantàstic poema, has tingut que dedicar molta estona.
  Es nota què t’agraden tots els temes relacionats amb la mitologia grega, i per tant segur que va ser molt satisfactori poder fer aquest poema, que tan bons resultats ha donat.

 2. Paula Franco Semitiel

  XAIPE!

  Aquest poema està molt bé ja que fa una dedicatòria al Nadal, una celebració molt important per a nosaltres. Aquest poema de Nadal inclueix déus grecs i crec que ha sigut intel·ligent en fer-ho ja que tant els déus com el Nadal són creences.

  Els déus que surten, són els següents:

  Ares pararà les guerres
  Demèter ha tingut bones collites
  Apol·lo tocarà la lira
  Eros tremola
  Zeus evitarà les esgarrifoses tempestes
  Hefest un martel
  Dionís del vi s’encarrega
  Hèstia els espera a la llar
  Àrtemis ha caçat un be
  Atena els passatemps ha de pensar
  Hades ve acompanyat del gos Cèrber
  Afrodita li diu amb dolçor
  Hera, mil i una diademes
  Persèfone amb sa mare torna
  Posidó calmarà els mars

  A cada déu li atribueix el seu do.

 3. Andrea Balart

  Xaipete!
  Feliciter Laia,perquè fer un poema és realment dificil i més parlar dels déus grecs i dels herois. Tal com diu la Paula lo bo d’aquest poema mitològic és que a cada déu li has atribuit un do així com Posidó que és el déu dels mars com que és Nadal gaudirà de les festes com tots els altres i calmarà els mars.

 4. Irina

  Ara que arriba nadal, està bé que es facin poemes d’aquests tipus. En aquest poema fas referència als déus de l’olimp i amés a personatges tan famosso com Jason i Medea o Teseu i Ariadna. Tots els déus es tornen bons: paren les guerres (Ares) i paren les tempestes (Zeus). Tots reben regals relacionats amb els seus atributs: Hera una diadema i Hefest un martell. D’altres utilitzen els seus atributs per animar la festa, com Apol·lo que toca la lira o Hèstia que encèn una flama. Mengen nectar, i un be que acava de caçar Artèmis. I Hermes vola amb el seu Caudeceu. Està molt bé aquest poema, felicitats!

 5. espasa.aida2011

  Ja tornem a ser a Nadal un any més!
  Li he hagut de preguntar a la Lida i tot si aquest poema era escrit per la Laia realment perquè és que si que té capacitat, jo no podria! Està molt ben fet i el trobo molt maco, a mi Nadal i tot el relacionat amb ell m’encanta per tant, els poemes que els hi fan referència també!

  BON NADAL i FELICITATS!

 6. Roger Umpiérrez

  Un poema molt ben treballat i molt bonic! Està molt bé!

  Felicitats per l’article!

 7. noradomingo

  És perfecte, és increible el treball que has fet, i el temspq ue hauràs tingut que dedicar. Per tot l’esfroç que hi has posat t’ha quedat perfecte, m’agradat molt la Nadala amb els referents Grecs!!

 8. F. Xavier Gras

  Salve!

  Un poema molt preciós, explica, com sempre, que el Nadal es temps de tranquilitat de serenitat i que tothom és feliç.
  Aquest esperit nadalenc, cada any es repeteix.
  Però hi ha una cosa que per nadal no canvia, la fam al planeta! Per nadal, la gent s’oblida de moltes coses, el nadal per mí significa que les empreses guanyen moltíssims calers, i, a canvi, els pobres segueixen igual de pobres, passant més fred, vivint pitjor…
  I per acavar de rematar, aquest nadal el passarem espanyolitzats per el gran ministre Wert.

  Quin any més fotut passem!

  A part de tot aixó el poema es preciós, molt bona feina!

  Vale!

 9. Alina Roman

  Salve!!

  M’ha encantat molt aquest poema és nota que s’ho ha preparat molt bé perque la veritat es que es molt original i a la vegada bonic perque al Nadal és l’únic moment en que es reuneixen tots els membres de la familia i junts celebren el Nadal amb regals , festes i sobretot menajr.!! M’encanta el nadal és molt bonic!! Felicitats a la persona que ha fet aquest poema!!

 10. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Io, Saturnalia! ANFF

 11. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  És un poema molt bonic! M’ha encantat, i està molt ben fet. Felicito a la noia que l’ha fet, segueix així!

  Valete! 🙂

 12. Júlia Calvo

  Un poema molt adequat per aquestes dates! El nadal és algo que agrada a quasi tothom, i és molt maco igual que el poema. Feliciter.

  vale!

 13. Sandra Moya

  Salve!
  Per fi és Nadal i com no tot nadal neccesita una bona poesia on surtin els déus, deesses i herois grecs. I aquest és perfecte!
  Moltes felicitats per la teva poesia.
  Ave!

 14. Juls

  Salve!!
  El Nadal és una época molt important en la nostra societat, és una época que a quasi tothom agrada. I com no, la mitologia també hi és present.
  El poema està moltbé, m’ha sigut molt fàcil relacionar a tots els déus ( Ares, Zeus, etc..) amb els seus elements i poder trobar moltes característiques interesants; tots són bons i per aixó reben regals relacionats amb les seves característiques personals.

  Bon Nadaaaaal!!

 15. omaima

  Jo sóc àrab i no ho celebrem molt encara que si que posem llums i tinc un germenet petit i llavor si que el fem creure que existeix el nadal.

  A mi m’han fet molt regals i tot lo que he demant Televisio per la meva habitació , pecunia, unguentum, horologium DKNY

 16. Abril Ramos Aran

  Salve!

  A mi m’encanta Nadal, tot i que en aquestes festes és per reunir-se amb la família, de gran m’agradaria viatjar i celebrar l’any nou a diferents parts del món!

  Aquest any no he rebut gaires regals, però tot i així he disfrutat molt.

 17. Robert Cepeda

  Un apunt molt bo, a mi el nadal m’agrada molt ja que soc una persona molt familiar i m’agrada molt reunirme amb tota la familia i aixo em posa trist ja que tinc familia en diferents paisos i em resulta dificil estar amb ells al nadal pero sempre que puc viatjar per pasar nadal amb ells no ho dubto!

 18. Maria Casta

  Salve!

  Personalment, el Nadal m’agrada moltíssim. És una època de l’any on moltes persones estan felices i estan amb la gent que estima. M’encanta anar a Barcelona en Nadal, tots els carrers estan guarnits amb llums de colors i la gent passeja pels carrers, hi ha un ambient molt nadalenc. És la meva temporada preferida de l’any. Encara que desgraciadament no tinc familiars a prop i no ho puc celebrar tant amb la família com m’agradaria a mi.
  El poema m’ha agradat molt, està molt bé, felicitats!

 19. Erola Such Tormo

  XAIPETE!

  És una gran oda que reflecteix molt bé el que significa el Nadal: el perdó, l’amistat, l’alegria, el estar amb la família, el deixar enrere els conflictes per passar unes festes agradables…
  Trobo que tot ha quedat ben reflectit quan parlava dels déus de com tots han deixat els conflictes enrere i s’han ajuntat per celebrar un Nadal junts i en família.

 20. Sandra Mendoza Barco

  Salve!

  Primerament felicitar a la Laia Muñoz per aquest meravellós i nadalenc poema.
  El Nadal és una de les èpoques més importants dins de la nostra cultura accidental. Inicialment era una festivitat vinculada a l’església catòlica on es celebrava el naixement de Crist. Actualment, moltes persones atees o de religions diferents han decidit afegir al seu calendari el Nadal; no com una festivitat religiosa, sinó com una època on gaudir de la família i els amics.
  Personalment el Nadal m’agrada molt ja que tinc la possibilitat de veure amics i parents llunyans; a més a més és una època on podem desconnectar de la nostra rutina. Desgraciadament, trobo que any darrera any s’escorça més i es celebra amb menys entusiasme.

 21. Joaquin

  Un lindo poema, muy positivo.
  Ojala cada navidad celebrada alla sido asi, que cada persona alla tomado en referencia un personaje y alla celebrado feliz, con amigos, familia, con cualquiera que sienta cercano..en una casa, en un hotel, en una playa o en cualquier lugar deseado.
  Para mi es lindo en cada navidad, salir de la rutina, no siempre hacer lo mismo..escaparse, buscar otras opciones pero nunca esperar a que pase la navidad como si nada, porque si se tiene la posibilidad hay que aprovecharla.

 22. Chorouk

  Principalment agrair a la Laia Muñoz per un poema com aquest, es nota l’esforç i les ganes que hi ha dedicat perquè sense dubte ha aconseguit un bon resultat, és magnífic.
  El Nadal és una de les celebracions més importants del cristianisme. ja que commemora el naixement de Jesús Crist. El Nadal deriva del terme en llatí Nativitas, que en el nostre idioma significa Naixement. Se sol festejar en quasi totes parts del món amb un estil similar degut als rebesavis, encara que hi ha tradicions que són característiques de cada part del planeta.
  En aquest cas, Grècia i Xipre, el Nadal es diu Χριστούγεννα , y la gent es felicita les festes dient Καλά Χριστούγεννα. En la tradició grega, el Basilià de Cesarea és qui substitueix al Pare Noel. Un popular festeig nadalenc típic en una de les illes gregues és la Ρουγκατσάρια («Rugatsaria») de la ciutat de Kastoriá, una festa dionisíaca acompanyada de música folklòrica. A la península de Mani, al Peloponès, es creu en l’arribada d’éssers demoníacs i sobrenaturals durant l’època nadalenca. Aquests éssers són descendents del déu Pa o dels sàtirs, que han passat de la mitologia a la tradició cristiana.

 23. Juls París

  Salve!!
  El Nadal és una época molt important en la nostra societat, és una época que a quasi tothom agrada. I com no, la mitologia també hi és present.
  El poema està moltbé, m’ha sigut molt fàcil relacionar a tots els déus ( Ares, Zeus, etc..) amb els seus elements i poder trobar moltes característiques interesants; tots són bons i per aixó reben regals relacionats amb les seves característiques personals.

 24. Eloi Salat

  Salve!
  Un poema molt maco! Representa molt bé el nadal, una època agradable de festes, estades amb la família, amb amics i sobretot regals. A més és molt interessant que relacioni el nadal amb la mitologia!

 25. Mar Cruz Viladoms

  Salvete!!
  Quin poema més xulo! Com a molta gent, el nadal és la meva celebració preferida de l’any; no només pels regals, sinó pel fet d’estar tota la família unida i en harmonia.

 26. sanchez.cano

  Salvete!!

  M’ha agradat molt aquest poema!! És preciós!!

  Jo també celebro el nadal amb la meva familia i m’agrada molt celebrar´ho. Crec que és una bona etapa de l’any per passar-ho amb la familia i gaudir del Nadal!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *