Arqueologia de Premià dins el Festival Laietània

 El passat dijous 22 de setembre, vaig assistir, dins el marc del Festival Laietània, junt amb el meu ex company de classe Victor Barranco, a una petita exposició al Museu del Gas de Premià de Mar, sobre l’arqueologia de Premià de Mar i l’estrella eren  les restes romanes de Can Ferrerons, l’ únic edifici octogonal de tot Catalunya (vid. el nostre projecte de recerca de quart de l’ESO Jaciments romans al Maresme.

Si us vàreu perdre l’exposició, esperem que la gaudiu amb el nostre muntatge audiovisual.

 

Hady Camara 1r Batx. Llatí

Víctor Barranco 4t Eso Llatí

N.B.: L’exposició “Arqueologia de Premià” restarà al Museu de l’Estampació de Premià de Mar fins que es pugui traslladar a Can Ferrerons.

29 thoughts on “Arqueologia de Premià dins el Festival Laietània

 1. Margalida Capellà Soler

  Plurimas gratias vobis ago, Hady et Victor! Un testimoniatge meravellós! Esperem que un dia o altre ho puguem contemplar en el jaciment romà de Can Ferrerons!

 2. Laura Torrent Garcia

  Són coses que van utilitzar els romans, i penso que és una cosa que se li ha de donar importància, i que l’ajuntament inverteixi per treure’n profit i que tots poguem gaudir d’aquest tresor. Podriem anar a veureu amb la classe de llatí (una excursió), seria interessant poder veureu en viu.

  Vale :)!

 3. Sabina Cervero

  Crec que és una exposició molt interessant ja que són restes romanes de gent que vivia en el nostre poble. L’ajuntament hauria f’invertir per tal de que aquestes restes es puguessin conservar i exposar. Podriem fer alguna excursió amb l’institut ja que seria molt interessant de veure.

  Vale!

 4. Clara Trullenque Ortiz

  Salve!

  M’ha agradat molt el video i trobo que seria molt interessant anar a veure-ho en directe, així que crec que si tothom està interessant, seria un lloc idíl·lic per anar a fer una excursió! Crec que l’ajuntament ens ho hauria de facilitar bastant, a l’institut de Premià i també a les altres escoles.

 5. Chaima Anzaoui

  Felicicitatas Victor i Hady, er aquest gran muntatgeee!ç

  M’agradaria molt que aquesy any, la Lida soliciti la instància i poguem anar això si, si podem anar. M’agrada l’ideea d’anar a veure les restes romanes de Can Ferrerons en el meu poble que, és Premià de Mar!

  El muntatge es curiós i és un bon treball, mai no he anat perquè l’any passat estava malalta, i aquest any espero estar bona, que no m’agafi cap refredat!!

  Espero que quan anem, quan ens acceptin la instància poder fe run muntatge on tota la classe col.labori com sempre i poder ensenyar el nostre video! 😉

 6. Eulàlia

  Salve!

  M’encantaria que els alumnes de llatí poguessim visitar Can Farrerons. És una bona oportunitat per conéixer millor el poble romà a Catalunya a més a més que ho tenim aquí al costat!
  Segur que l’ajuntament estarà encantat en deixar-nos entrar veure-ho.
  Vale!!!

 7. Eva Serrano

  Ave!
  Encara que m’hagi perdut la exposició aquest video crec que plasma molt bé el que allà s’hi mostrava.
  A part d’això, m’agradaria anar a visitar can Farrerons on poder apreciar millor tot això!

 8. Uxue Avilés

  Salve!
  Moltes felicitats Hady i Víctor per aquest muntatge tan xulo que heu fet!
  Encara que no ho hagi vist en directe l\’exposició, aquest video ens ensenya molt bé tot el que hi havia.
  Trobo que estaria molt bé anar a visitar les restes aquestes ja que són les del barri de Can Ferrerons, del meu poble!

  Vale!

 9. Lucia Rivas Bolaños

  Salve!
  L’ajuntament de Premià de mar hauria d’invertir en aquest tipus de coses ja que per als alumnes és una manera més didàctica per aprendre els seus origens.

  Vale!

 10. molina.rocio2012

  Salve!
  Crec que estaria molt bé anar a visitar les restes romanes que tenim al nostre mateix poble, és més, crec que l’Ajuntament hauria d’obrir les portes per a que tothom tinguès accès, perquè finalment, és patrimoni de tots.

  Vale!

 11. Andrea gomez

  És interesant saber les coses que feian servir abans, i sobre tot al nostre poble. Encara que jo encara no he anat mai a veure això, amb el vidio m\’he fet mol bona idea del que hi ha. Crec que seria bon partit anar aquest curs amb els companys de llatí de 4rt per veure-ho.

  Vale!

 12. Elisa Moya

  Salve!
  No vaig veure aquesta exposició, però amb aquest muntatge, per cert molt ben fet es pot apreciar bastant bé tot el hi havia.
  Es molt interessant veure les restes romanes del nostres avantpassats, es un tema que a mi, personalment m’agrada molt.
  Estaria molt bé poder anar d’excursió a Can Farrerons i veureu en persona, seria molt bona idea poder anar tots.

 13. Naim

  Salve.
  L’exposició romana està molt bè, tot i que preferiria veure els jaciments de can ferrerons, tambè m’agradaria que l’ajuntament faci mès promoció d’aquest jaciments ja que molta gent de Premià els desconeix

 14. gene

  tot aixo esta molt be pero ami en fa una mica de “repelus” veure tot aixo prque mai m’agradat veure esquelet pero si esta be que la gent vegi i sapiga com eren i el que van fer

  VALETEE!

 15. Hady Camara Koita

  Salve Lida !
  Primer voldria donar les gràcies per les felicitacions i sobretot fer saber que a mi hem va encantar l’exposició , i si pogués tornar a visitar Can Ferrerons aquest any m’encantaria ja que se’m va fer molt curta la visita i voldria continuar el meu treball de recerca!.
  Gràcies per porta’ns-hi Margalida 🙂
  Vale!

 16. ortiz.patricia1020

  Salve!
  M’encantaria anar aquest any a Can Farrerons ja que crec que aprendriem molt més sobre els romans anant a una exposició sobre les runes romanes (del poble a més a més) que no pas mirant fotos en una pantalla. És una experiència més visual i lúdica, que resulta interessant.
  Ho trobaria factible anar una hora de classe a visitar les runes.
  Salve!

 17. Lucia Rivas Bolaños

  Salve!! 😀
  Que interessant es això!! I jo personalment crec que tindríem que fer una sortida a Can Ferrerons i d’aquesta manera aprendre meritíssimes coses sobre el nostre passat
  i realment l’ajuntament tindria que invertir més en aquests tipus de coses
  Valete!!

 18. victoria

  Aquest video a sigut molt interesant perquè no sabia que aquí a Premià i haguesin restes dels nostres avanpasats romans. Jo crec que tindriem que fer una excursió a Can Farrerons per veure les restes!

 19. irina

  m’agradat molt aquest video, és interessant saber les coses que s’utilitzaven i es feien servir abans. M’agradaria poder veure aquesta exposició, espero que es facin més exposicios com aquesta.

 20. Noelia Vargas

  Em sembla molt interessant ja que són restes de gent que vivien en el nostre poble.

 21. Alba Carrasco

  Salve!
  Crec que han fet una molt bona feina! Jo també crec que podríem fer una sortida allà i aprendre i divertir-nos alhora. Es interessant saber el que utilitzaven els romans fa moltíssims anys. M’ha agradat molt, molt bon treball!
  Vale!

 22. Paula pla

  Salve !
  no sabia que s’havia fet una exposició aquí a Premià, gràcies per penjar el vídeo Víctor!
  Molt interessant, podríem fer alguna sortida d’aquest tipus, no Lida?

 23. Margalida Capellà Soler

  Víctor, ahir vaig intentar amb en Ruben fer fotografies a l’exposició “Arqueologia de Premià” per al seu treball de recerca sobre la planta octagonal de Can Ferrerons i realment encara t’agraeixo molt més el teu magnífic treball fotogràfic. Moltíssimes gràcies! Per cert, hauríeu d’anar passant per l’exposició -que lluny de tancar, restarà oberta fins al seu trasllat a Can Ferrerons quan ja estigui museitzat (esperem que no passi massa temps!)- perquè la Marta Prevosti i en Ramon Coll han fet uns plafons explicatius fantàstics!
  Un dia o altre ens hi arribarem i gaudirem tots plegats in situ de l’exposició i de l’explicació dels arqueòlegs que hi han treballat i continuen fent recerca.

 24. serna.marta2010

  Salve!
  Està molt ben fet aquest video. El muntatge de les fotos i la musica estan molt bé. M’hauria encantat poder visitar aquesta exposició.

  Vale!

 25. Natalia Espejo

  És una exposició molt interessant ja que són restes romanes de gent que vivia en el nostre poble.

 26. Pingback: La planta octagonal de Can Ferrerons s’obre al públic: Museu Romà de Premià | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *