SÚPER 8

Aquestes setmanes han passat moltes coses a l’escola!

Fa uns dies vam rebre la visita del pare i la mare de la Laia que tenen un reproductor de Súper 8 a casa. Ens el van muntar a l’aula, ens van ensenyar com funcionava i vam poder veure imatges que havien estat enregistrades feia més de cinquanta anys!

Va ser molt màgic i vam aprendre un munt de coses, ja que el Luiz, el pare de la Laia, en sap un fum d’imatges i fotografia!

 

Us deixem unes quantes fotos per recordar-ho…

EXPO IMATGE EN MOVIMENT A L’ESCOLA

La setmana passada vam gaudir d’una petita exposició que ens va cedir la Filmoteca on vam poder observar i manipular elements dels inicis del món de la imatge en moviment. Descobrir el praxinoscopi amb aquella màgia feta de miralls o observar les anamorfosis, amb la trampa de reflexes corbs, va ser encisador.

La visita acabava amb projeccions amb un Cine-NIC on les imatges ja es movien i un Súper-8 on, a més de moure’s, eren en color… Tothom sortia amb la boca oberta!

Us deixem un petit reportatge.

TREBALLEM LA FILMOTECA

Hem anat a la Filmoteca de Catalunya.

La  Filmoteca és gegant.

Hem anat  a Filmoteca i  hem vist  Tres pel·lícules  de Segundo  de  Chomón.

Els nens i nenes de segon A i B estem fent una maqueta Gegant de la Filmoteca de Catalunya de cartró.

Treballem    en   equip.

La filmoteca és molt xula.

 

CONEIXEM LA FILMO

Avui, per fi, hem visitat la Filmoteca. Tenim molta sort de ser els seus padrins i padrines, ja que, gràcies a això, els nens i nenes de segon hem conegut espais i racons que només trepitgen les persones que hi treballen allà. Llocs com la sala de muntatge, la sala de projeccions o la biblioteca d’imatges.

Als nenes i nenes de primer ens han explicat coses com què és un fotograma, com funcionava el cinema abans o com eren els projectors antigament.

Hem acabat, tothom, gaudint d’algunes pel·lícules de Segundo de Chomón.

Hem tornat amb moltes més ganes de saber més coses…

Us deixem algunes fotos.