Comencem el taller de cuina a l’Aula Oberta.
1a SESSIÓ “Treballem els sentits”
– Com és una cuina professional. Parts i funcionament.
– Els sentits a partir de l’experimentació. Han tocat, mirat, tastat, olorat i sentit diferents productes culinaris.
Deures: Fer un llistat dels països d’Europa i associar-los a algun plat típic.
– Diferents eines de tall. Utilització i seguretat.
– Reconeixement de diferents verdures.
– Pelar i tallar les verdures per fer un brou.
Deures: Fer un llistat de fruites i verdures del món.
3a SESSIÓ “Festival de gustos i colors”
– Reconeixement de diferents fruites.
– Presentació d’eines per treballar la fruita.
– Pelar i tallar les fruites.
– Preparar una macedònia.
– Escoltar i acceptar la valoració del producte final
Deures: Fer un llistat de productes del mar (peixos i mariscos).
4a SESSIÓ “Ens endinsem al mar”
– Netejar i pelar alguns dels aliments del mar.
Deures: Escriure la recepta d’un pat que t’agradi
5a SESSIÓ “Amb les mans a la massa”
– Interpretar i calcular les proporcions per fer la massa de la pizza
– Barrejar els ingredients, amassar i coure la massa de la pizza.
Deures: Escriure la recepta d’un plat que t’agradi
6a SESSIÓ “Una mica de pastisseria”
– Separar el rovell de la clara. Muntar la clara i blanquejar els rovells.
– Elaborar una crema catalana. Si voleu fer-la a casa aquí teniu la RECEPTA DE LA CREMA del nostre cuiner.
Deures: Repartir les feines per cuinar la recepta seleccionada l’ultim dia.
7a SESSIÓ “Servir una comanda”
– Elaborar un plat a partir d’una recepta “Hamburguesa de pollastre amb patates fregides i salsa de tomàquet”
– Distribuir les feines a la cuina.
Activitats per treballar a l’Aula Oberta.
Activitat inicial. Feu clic aquí per obrir el document
Activitat nº 1. Mira la pel·lícula “American cuisine”. Després de veure-la feu clic aquí
Activitat nº 2. Saps si menges de manera sana?. Feu clic aquí i busqueu la informació necessària.