Menjadors escolars ecològics

Comença una campanya per la implantació dels aliments ecològics a les escoles

menjadors_escolars_111210cont

12/11/2010 AlimenCat El Fons per a la Defensa de la Salut Ambiental (Fodesam) ha iniciat una campanya de recollida de signatures per recolzar la implantació universal dels aliments ecològics als menjadors de les escoles i llars d’infants de tot Espanya.

Amb aquesta iniciativa, Fodesam pretén aplegar el major nombre possible de persones perquè es sumin a aquesta demanda de menjadors escolars ecològics, i  així fer pressió sobre el Govern central i les diferents comunitats autònomes, a fi que les esmentades administracions adoptin mesures encaminades cap a la consecució d’aquesta fita, així com la promulgació de lleis i la posada en marxa de mecanismes que garanteixin el seu compliment.
A més, de retruc, la implantació dels menjadors ecològics permetria impulsar el consum d’aquests productes a Espanya que, tot i que actualment és el país europeu amb major superfície agrària certificada com a ecològica, la major part de la producció s’exporta per a consum extern. Fodesam afirma que la aquesta mesura permetria que creixés el consum intern, perquè s’establirien nous canals per a la distribució d’aquests productes, fet que contribuiria al seu abaratiment.

Altres iniciatives que promouen els aliments ecològics i de proximitat a escoles catalanes

A Catalunya s’està avançant en aquest sentit amb iniciatives com Dina’m, una iniciativa de l’empresa Dinamis, l’Associació Central Gironina de Productes Ecològics i la Fundació Onyar – La Selva. L’objectiu del projecte és que els menús de les llars d’infants i centres escolars de la zona siguin preferentment elaborats amb productes ecològics provinents dels productors i ramaders de la zona. A la ciutat de Barcelona, la Fundació Futur que treballa amb col·lectius en riscos d’exclusió social, fa tres anys va apostar per prioritzar els productes ecològics i locals en els menús que preparen diàriament per a escoles, hospitals i empreses. Actualment serveixen prop de 3.000 menús diaris a centres del Barcelonès i el Vallès, dels quals prop d’ un 70% dels ingredients són productes frescos que provenen directament de productors locals, majoritàriament de comarques gironines.

Interessant també: Pla de consum de fruita i verdura a les escoles (nov 2008)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *