Bones festes, bones lectures!

A l’atenció de la Directora

Benvolguda,

Abans de tancar el trimestre segur que teniu una pila de serrells per acabar. Potser un d’aquests serrells (i molt important i necessari)  és enllestir les recomanacions de lectures que feu, de forma periòdica, a les vostres famílies i alumnes. És una tasca entretinguda, que suposa una feina de cerca, consulta i consens entre el professorat encarregat de fer-la.

Sort en tenim que hi ha bons professionals que sempre estan a punt per donar-nos un cop de mà i que ens regalen amb les seves recomanacions de qualitat. N’hi ha uns quants que, us ho recomano molt, tots els centres educatius hauríeu de consultar i seguir de prop. Us en poso alguns exemples que en aquestes dates ja han preparat les seves seleccions:

  • En Jaume Centelles que, al seu prolífic blog La invitació a la lectura, fa recomanacions constants i seleccions bibliogràfiques en dates assenyalades. Aquí teniu l’enllaç a la d’aquest nadal (aneu clicant les imatges):

  • El Seminari de literatura Infantil i Juvenil de Rosa Sensat, que ja ha tret el seu número especial d’El Garbell:
  • El CLIJCAT, que publica setmanalment les seves crítiques literàries a Faristol:

  • Les recomanacions del grup GRETEL (Grup de Recerca de Literatura Infantil i Juvenil):

  • El recull de guies de lectura de centres educatius que fa el grup Bibliomèdia:

Si hi feu una ullada veureu que, totes elles, fan molt bona feina. I també, per descomptat, no us descuideu de consultar el vostre “llibreter de capçalera”, que segur que estarà encantat de presentar-vos les últimes novetats que li han arribat i de fer-vos recomanacions per edats i gustos diversos. Com sempre, a criteri vostre!

 

Bon final de trimestre, bona feina i bona lectura!