Lluita per una discriminació zero en salut mental

captura-de-pantalla-2016-10-11-a-les-20-08-30

logo-obertament

Dia Mundial de la Salut Mental, participa en la lluita

El 10 d’octubre és el dia Mundial de la Salut Mental i et volem convidar a participar amb la teva signatura en la lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb trastorn mental.

Entra i lluita per una discriminació zero a www.discriminaciozero.org

Segons l’Organització Mundial de la Salut, 1 de cada 4 persones viurà al llarg de la seva vida un trastorn de salut mental com ansietat, depressió, esquizofrènia, anorèxia, TDAH, fòbia… Això equival a 1.879.000 persones a Catalunya en situació de vulnerabilitat a causa de la discriminació i dels prejudicis. I tu, un familiar o la teva parella podríeu ser una d’elles.

Segons l’estudi d’Obertament L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016, el 80% dels catalans amb trastorn ha estat discriminat per raó de la seva salut mental: un 51% han patit rebuig o que les persones del seu entorn s’hagin allunyat de la seva vida, i un 47% han estat tractades negativament, amb actituds de menyspreu, burles, insults, coacció o culpabilització.

Davant d’aquesta situació, la principal defensa contra la discriminació és el seu silenci i l’ocultació social. De fet, el 89% d’aquestes persones ha deixat de fer activitats habituals com practicar esport, estudiar, fer amics, buscar parella o anar de vacances, per por de ser discriminades.

Una societat més igualitària és possible si trenquem el silenci i ens unim per reduir la discriminació a zero. Perquè les persones amb un trastorn de salut mental no han de patir cap tipus de discriminació.